Kuo vadovavosi Viktorija, rinkdama puoduką sūneliui

Kuo vadovavosi Viktorija, rinkdama puoduką sūneliui

21. Feb 2013, 09:30

Mano manymu, puodukas yra vienas svarbiausių dalykų, norint, kad Jūsų vaikučio draugystė su puoduku būtų tinkama.

 

Žinokite, kai susilaukiau savo pirmagimės, man tuo metu atrodė, jog pats puodukas nesvarbu, rinksiuos bet kokį, ateis laikas ir mano dukrytė atliks gamtinius reikaliukus. Oi, kaip aš klydau, tik dabar pradedu suvokti, kad jos pirmas puodukas buvo jai per didelis, ir jos užpakaliukas tiesiog įkrisdavo tenai.

 

Akivaizdu, kad mano dukrytei buvo nepatogu, ir porą kartų išbandžius ji nutarė padaryti "pertrauką"....žinoma, neribotam laikui. Taigi, su antru savo vaikučiu aš nekartojau tos pačios klaidos.

 

Kai pastebėjau pirmus ženklus, kad sūnelis jau pasiruošęs draugauti su puoduku, tuomet nupirkau jam mažą puoduką, kuris jam idealiai tiko. O kitą dieną nupirkau dar ir antrą, didesnį, su piešinuku ant viršaus, kad sūnelis turėtų pasirinkimą.

Aš buvau teisi - kurį laiką mano sūnelis naudojo tik mažą raudoną puoduką, nes jis jam buvo kaip tik. Kai tik vaikutis užsimanydavo ant puodo, aš jį pasodindavau, matėsi, kad jam patogu ant jo sėdėti, niekur nekrenta, taigi, pradžioje sudomindavau savo mažąjį žaisliukais, kol galiausiai jis įprato atlikti savo reikalus ant puoduko.

Tiesą pasakius, mano vaikiukas auga kaip ant mielių, tad labai greit savo mažą raudoną puoduką jis iškeitė į didesnį - mėlyną. Raudoną aš paslėpiau, nes dar yra ir kitas, sesutės puodukas - rožinis.

Beje, abu jie su skirtingais piešinukais, rožinis yra su antyte, o mėlynas su delfinu.

Nuo to laiko, kai mano sūnelis pasikeitė puoduką į didesnį, aš visuomet jo klausiu: "šiandien draugausim su antyte ar su delfinu?" Žinokite, net ir pats paprasčiausias paveiksliukas sudomina mano sūnelį ir sustiprina draugystę su juo.

 

Be to, pastebėjau, kad reikia visuomet būti šalia, ar tai nepatogiai atsisėda, ar kažkur suspaudė, ar nori atsikelti ir vėl atsisėsti....Vieną kartą intuityviai pajutau, kad mano sūneliui per šalta sėdėti ant puodo, aš jį užklojau, ir jis sėkmingai atliko savo gamtinius reikaliukus.

Žodžiu, reikia visuomet stėbėti savo vaikutį, kad galėtum laiku ištiesti pagalbos ranką, ir prasidėjusi draugystė su puoduku trūktų amžinai.

 

Viktorija ir Karoliukas

 

Huggies pull ups dienoraštis: antroji užduotis

 

UŽDUOTIS: Antrąją savaitę prašome jūsų pasidalinti patirtimi, pagal kokius kriterijus rinkaisi puoduką vaikučiui. Papasakok, kaip įvertino jį mažylis. Nepamiršk pridėti ir puoduko bei mažylio nuotraukų.

 

4

 

Kaip siųsti blogą?

 

Pasakojimą su vaikučio nuotrauka siųsk paspaudus portale esantį mygtuką „Tapk Mamyčių klubo autoriumi“

 

 

Antrąjį blogą gali atsiųsti iki vasario 22 dienos (imtinai).

 

 

Mažyliai, sėkmės pratinimosi prie puoduko Mokykloje!

 

20121114105412-36401.jpg

21. Feb 2013, 13:49

na, maniskis tai karta, kai prasiusiojo pro sali, tai db kai atsiseda, visuomet pasitaiso, nes tikrai ganetinai daznai pas ji tas peliukas pro sali sauna😉😃 kai pirma mergyte turejau, net tokiu problemu nebuvo, o su suneliu gan idomiai😉

21. Feb 2013, 11:21

pritariu, jei nepatogu, tai ir nesedės ir nedarys, pabandykit jūs ant nepatogaus wc pasedėt 😀 mūsų toks pat mėlynas puodukas, bet sakau gal jau irgi mažas, nes kartais cyciukas pro šalį išbėga.ar gal peliuką blogai įstatom