Lekiu su vėjeliu (arba į ką atkreipti dėmesį renkantis elektromobilį)

Lekiu su vėjeliu (arba į ką atkreipti dėmesį renkantis elektromobilį)

17. May 2015, 23:49 Sonrisita Sonrisita

Šiais laikais elektromobiliai vaikams - ne naujiena, visi juos žinome, tačiau pradėjus dairytis savo beveik jau keturmečiui tikrai susidūriau su informacijos stoka. Peržvelgus tiek naujų, tiek jau panaudotų pasiūla, supratau, kad rinkdamasi nežinau, nuo ko pradėti, nes dažniausiai minima „6V“ (o kas tai yra? :D ) ir vaikams iki 3 m (na ok, iš tikro teigia iki 4-5 m, bet kai parduotuvėje pasodinau ant vieno tokių savo dar nė 1,5 m neturinčią dukrytę, ir jai dydis buvo pats tas, supratau, kad tikrai keturmetis nekaip jausis  ant tokio).

Taigi, pradėkime nuo voltų – pagrindinio matmens ( el. įtampos, el. potencialo ir elektrovaros jėgos vienetas) - vis tik užteks 6V ar bent 12V reikia? Jei esat tikra, kad vaikutis naudos iki 3-4 m ir važinės TIK lygia danga – imkit 6V ir užteks. Bet jei ieškot vyresniam nei 3 m ir numanot, kad asfaltu retai važiuos, apie 6V net negalvokit, reikia ne mažiau 12V. Jei pirksit ne nauja elektromobilį, greičiausiai iškart ir naują akumuliatorių reiks pirkt (10-30 eur iš paprastesnių, priklausomai nuo Ah, t.y. jo talpos).

Ok, renkamės 12V, bet vėl iškyla dilema, tai geriau 12V ar 2x6V? Atsakymą pateikė vieno galingiausių džipų „Hummer“ aprašymas: vienviečio 2x6V džipuko greitis 5 km/h, o dviviečio analogiško modelio 12v – 5-7 k/h. Abiejų variklio galingumas toks pats, tad iškart tapo aišku, kas geriau.

Variklio galingumas –  12W ar 2x45w? 2-3 km/h ar 7 km/h važiavimo greityje yra skirtumas? Vadinasi, kuo daugiau, tuo geriau.

Ratai – vėl gi, jei važinės ne asfaltu, ieškokit kuo didesnių (na bent 30 cm) ir būtinai BENT su plona gumos juostele (aišku, dar geriau, kad išvis guminiai ratai būtų, bet čia jau elektromobilis itin nedraugiškai kainos kategorijai priklausys). Jei bus varomas tik vienas ratas, važiuojant nelygiu keliu, tas varomas ratas gali pakibti ore ir elektromobilis nebevažiuos, tad daug patraukliau atrodo du varomi ratai.

Pavaros – galingesnės mašinos turi 2 greičius į priekį (pvz,3,5 ir 5 km/h ar  5 ir 7 km/h) ir atbulinę pavarą, o silpni elektromobiliai gali važiuoti pavyzdžiui tik į priekį 3 km/h.

Pultas tėvams – ar reikalingas? Draugės berniukas nuo 1,5 m sugebėjo pats vairuot Injusa triratį motociklą; pati tokio amžiaus savo berniukui net nesvarsčiau elektromobilio įsigijimo galimybės.

 

Malonios smulkmenos:

Radija ar jos imitacija? Mano nusižiūrėtam džipuke kaina su radija buvo maždaug plius 35 eur).

Odinis salonas

Bagažinė

Atidaromos durys

Šviečiantys žibintai

Muzikėlės

Susiskleidžiantys veidrodėliai

ir pan.

 

Kadangi rinkau vaikui elektromobilį, važinėjimui kaime (kur lakstys ne pastoviai nupjauta žolyte, o didžiulėj pievoj), pasirinkimas stipriai susiaurėjo: džipas arba keturratis su kuo didesniais galiniais varomais ratais bent siauru guminiu apvadu, ne mažiau 12V, kuo daugiau vatu.

Tad šiandien jau su vėjeliu sūnus lakstė po pievą.