Liepžiedžiai ir čiobreliai mums padeda labiausiai

26. Feb 2012, 16:02

Sveiki MK, o gal yra sergančių? Ne bėda. Tereikia namuose turėti gerų „tikrųjų“ sveikatingumo šaltinėlių, tokių kaip žolynėliai, lapai ir kiti gėriai.

 

 

Mes gydomės naminėmis arbatėlėmis, turiu prisirinkusi liepų žiedų, iš jų išsiverdame laaabai skanią ir sveiką arbatėlę:

 

 

-mažą žiupsnelį liepų žiedų užplikome vandeniu (geriau ne užvirusiu, bet šiek tiek ataušusiu vandeniu),

 

-įdedame šaukštelį medaus,

 

-įspaudžiama šlakelį citrinos sulčių ir...gurkšnojam.

 

 

Savo vaikui visuomet darau tokią arbatėlę susirgus. Ji skani, paskaninta medumi ir citrina, tad vaikas geria noriai. Skysčiai juk labai reikalingi norint išvaryti bacilas. Mažina karščiavimą, skatina prakaitavimą, lengvina atsikosėjimą.

 

 

Taip pat darau ir inhaliacijas. Namūdines paprastas. Užplikytą arbatą maišant, ji sparčiau garuoja, tad duodu vaikui kvėpuoti garais, jis jau didelis berniukas, tad problemų nekyla, užsidedam rankšluostuką ant galvos, kad daugiau garų kiltų aukštyn. Tad mums ši arbatėlė Nr.1.

 

 

Taip pat turiu prisirinkusi ir čiobrelių. Pastarieji taip pat vertingi sergant, kostint. Darau kaip ir su liepukais. Užplikau, palaikau uždengus, kad pritrauktų ir dedu medaus.

 

 

Tad tokios mūsų tradicinės priemonės atsiginti nuo peršalimo, kosuliuko.

 

 

 


Būkite sveiki!

 


Trečiosios savaitės tema - nuovirai, arbatos, vonelės, inhaliacijos

 

Šios savaitės prizas

 

 

 

Kleenex® Balsam – dermatologiškai patikrintos servetėlės su ramunėlių balzamu. Naudojant jas nosis pasidengia apsauginiu ir mikroskopiniu balzamo sluoksniu. Ramunėlių balzamas padeda apsaugoti nosies odą nuo paraudimų slogos atveju.

 

Kleenex® Balsam Fresh taip pat turi apsauginį ramunėlių balzamą ir gaivų mentolio aromatą, kad būtų lengviau kvėpuoti.

 

27. Feb 2012, 10:41

Na dauguma deda, kiti valgo vien1, bet mano vaikas nem4gsta, tad dedu į arbatas ir nemanau, kad dingsta visos gyd savybės, nes visur patariama dėti į arbatą 😉

26. Feb 2012, 18:35

na kiek aš žinau medų reikia vieną ir gryną valgyti,o ne į visokias arbatas dėti,nes dedant į arbatas dingsta visos medaus gydomosios savybės

26. Feb 2012, 17:25

Atsiprašau, kad be nuotraukyčių iliustruojančoų, nes su fotiku bėda 😉