Maitinimo kėdutė: svarbiausias požymis - saugumas

Maitinimo kėdutė: svarbiausias požymis - saugumas

02. Mar 2012, 09:00

Tėvai, planuojantys pirkti maitinimo kėdutę kūdikiui nepamiršta kelių aspektų – kainos, kėdutės funkcionalumo ir patogumo, taip pat dizaino.

 

Nuo kada?


Aukštos maitinimo kėdutės skirtos naudoti nuo tada, kai kūdikis išmoksta sėdėti. Paprastai tai ir sutampa su primaitinimo pradžia – 6-7 mėnesį. Tiesa, kai kurios maitinimo kėdutės būna skirtos dar mažesniems kūdikėliams, jų padėtis būna pusiau gulom, neretai jos turi papildomų funkcijų, pavyzdžiui, joje galima pasūpuoti dar nesėdintį kūdikėlį. Tačiau visgi dažniausiai naudojamos įprastos maitinimo kėdutės – plastikinės arba medinės.



 Kaip ilgai naudoti?

 

Tai priklauso nuo kiekvienos šeimos pasirinkimo, tačiau bene dažniausiai maitinimo kėdutes vaikučiai naudoja iki 2-3 metų. Jeigu maitinimo kėdė yra „transformerio“ tipo, vaikui paaugus iš vientisos ją galima transformuoti į atskirą kėdutę ir staliuką. Tokiu atveju komplektukas bus tinkamas naudoti dar ilgiau, gal net iki 4 -5 metų ar ilgiau.

 

Medinė ar plastikinė?


Ir vienos, ir kitos rūšies maitinimo kėdutės turi savo pliusų ir minusų. Mamos, besirenkančios medines kėdutes pabrėžia jų natūralumą, ilgaamžiškumą, patogią priežiūrą- lengva nuplauti ar valyti. Tuo tarpu plastikines kėdutes mieliau besirenkančios šeimos sako, kad plastikinė kėdutė yra patogesnė mažyliui, joje jis jausis komfortabiliau, be to, jos dažnai turi papildomų funkcijų (kelias maitinimo padėtis, kelias atlošo padėtis), ir tai jų privalumas prieš medines.

 

Pasitaiko, kad kūrybiški tėvai perdaro savo vaikystės medines kėdutes vaikams – atnaujina jas dekupažo technika ar perdažo kita spalva. 


 Kokį svorį atlaiko?

 

Prieš pirkdami maitinimo kėdę parduotuvėse būtinai pasiteiraukite, iki kokio svorio vaikams jos tinkamos. Jei riba yra devyni kilogramai, gali būti, kad nesulaukus metukų jau teks ją keisti nauja.

 

Nuimami dėklai


Maitinimo kėdutės bus lengviau prižiūrimos, jei turės nuimamus dėklus. Pasiteiraukite, ar kėdutės užvalkalas (ar paminkštinantis įklotas ant sėdynės) yra skalbiamas automatinėje skalbimo mašinoje.

 

Saugumas - svarbiausia

 

Daugumoje kėdučių modelių yra prisegimo dirželiai. Pratinkite vaiką sėdėti maitinimo kėdutėje su prisegtais diržais. Jeigu mažyliui tai taps įpročiu nuo pirmų dienų, jis neprotestuos ir sulaukęs pusantrų ar dvejų metų. Juk maitinimo kėdutė yra skirta valgymui, o ne žaidimams joje, todėl neleiskite mažyliui joje pavojingai suptis, stotis ir panašiai. Ar kėdė pakankamai stabili, galite suprasti ją apžiūrėję ir išbandę rankomis – jei palietus ji svyruoja ir kliba, ženklas, kad j neverta jūsų dėmesio. Kėdutė turi būti pakankamai stabili ir tvirta.

 

Ar Tavo mažylis turėjo maitinimo kėdutę? Kokie kriterijai Tau buvo svarbiausi ją renkantis? Iki kelerių metų kėdutę naudojote?

02. Mar 2012, 22:00

na mum tai ji labai reikalingas daiktas 😉

02. Mar 2012, 13:38

man atrodo nereikalingas daiktas

02. Mar 2012, 13:24

pas mus irgi,zino kad jau metas valgyt 😀 musu kedute atlaiko jau antra vaikeli 😀

02. Mar 2012, 12:11

pas mus grynai tas pats 😀 patinka sedeti toj kedutej,ir iskarto buna " amamam "😃

02. Mar 2012, 09:48

neisivaizduoju savo ir vaiko gyvenimo be sios kedutes😃 visada valgom kedutej sededami, vaikas zino, kad kai ten atsiseda tada jau valgysim😀