Mama, ar tau dantukus kirminai taip pat graužia?

14. Sep 2017, 09:00 Aistė_mamyciuklubas.lt Aistė_mamyciuklubas.lt

Puikiai pamenu, koks buvo mano dukters pirmasis vizitas pas dantų gydytoją. Tąkart vykau pas  stomatologę aš pati, o jos tiesiog neturėjau kam palikti valandėlei prižiūrėti, tad pasiėmiau kartu su savimi. Mažei tada buvo neseniai suėję dveji.

Į kabinetą įžingsniavome dviese.  Mažoji, rimtu veideliu gydytojai pareiškė: „Mamai dantukus kirminai sugraužė. Dabar reikės juos visus išgaudyti. Ar padėsi?“. Gydytoja patikino, kad mamos dantimis pasirūpins. Dukra atidžiai stebėjo, kaip stomatologė tikrino mano dantis ir dantenas, kokias procedūras atliko. Vėliau medikė paprašė jos taip pat išsižioti, leisti apžiūrėti dantukus. Galbūt jos dantukuose taip pat apsigyveno kirminų. Dukra tada tvirtai pareiškė: „Neapsigyveno, nes aš juos visus nulaižiau“...

Juokas juokais, žinoma. Tada dukra dantų bėdų išties neturėjo. Kai vėliau reikėjo pas stomotologą apsilankyti dėl antspaudo ant pažymos darželiui, mažoji nerodė didelio entuziazmo prašoma išsižioti. Vizitas grasinosi būti aplaistytas ašaromis. Gerai, kad gydytoja buvo labai supratinga ir sugebėjo vaiko baimes paversti kažkuo kitu, tuo, kas domina.

O kokia jūsų vaikų patirtis pirmą kartą lankantis pas dantukų gydytoją?   

Daugiau naudingų patarimų šia tema išgirsite „Mamyčių klubo“ laidoje, jau šį sekmadienį, 8.30 val. per TV3.