Mama: Sutriko pietų miegas, nors išbandėme viską

Mama: Sutriko pietų miegas, nors išbandėme viską

21. Feb 2019, 07:10 Mamyčių klubas Mamyčių klubas

Iš Živilės laiško:

Sveiki, vaikučiui 18 mėnesių, sveria 11,5 kg. Ir turim rimtą bėdą: pietų miegas. Jau mėnuo migdymas užtrunka 3 valandas ir dažniausiai nesėkmingai. Išbandžiau daug variantų: palikt vieną lovytej, šalia miegot, vežimėlyje, lauke....(kartais gelbsti tik į mašiną ir į ilgesnį kelią...)Su savim į lovą - didžiausios ašaros. Guldau visada tuo pačiu laiku. Jau valandą pieš miega stengiuosi, kad žaidimai neįaudrintų ir stebiu ženklus, kada aprimsta ir žiovauja.

Turim ir ritualus: pieno buteliukas (čiulptukų niekad nepripažino) - lopšines, pritemdytas kambarys. O naktinio miego laikas dabar visiškai priklauso, ar miegojo dienos metu, jei ne, tada 7-7.30h jau pervargęs ir šiaip taip užmiega. Jau pradėjau žadinti 8 ryto, kad galėčiau 12.30 bandyt užmigt. Bet ir tai nepadeda. Naktinio miego migdymas irgi šiek tiek pasikeitė: jei anksčiau pats užmigdavo savo lovytej, dabar butinai tik su manim lovoje, priešingai nei anksčiau, aišku, vėliau perkeliamas į savo lovyte.

Aš jau nevilty, nes laukiuosi ir jei tokio amžiaus jau be pietų miego, kaip reiks du pabiručius suvaldyt. Gal galite kažką patarti, kaip tinkamai migdyti ir kada pietų miego? Ačiū.

Konsultuoja šeimos gydytoja Neringa Sakalauskė: 

Labai gaila, kad atsirado pietų miego sutrikimas. Iš Jūsų parašymo suprantu, jog daug dalykų, padedančių užmigti, išbandėte, todėl dabar patarčiau kreiptis į savo šeimos gydytoją.

Galbūt nepamaišytų atlikti tam tikrus kraujo tyrimus - kaip bendrą kraujo tyrimą, vitamino D tyrimą. Manau, kartu išspręsite esamą sutrikimą.

Sėkmės. 

Daugiau patarimų: Kaip greičiau prisikviesti pietų miegą