Mamos pienas - vaistas nuo slogos?

Mamos pienas - vaistas nuo slogos?

19. Jan 2013, 08:30

"Mamyčių klube" esame ne vieną kartą girdėję apie mamos pieno, kaip vaisto, naudojimą - mamos pasakoja jo lašinančios į sloguojančias nosytes ar sergančias akytes.

 

Štai keletas jūsų skirtingų nuomonių:

 

"Jei tik jūsų mažylį užpuolė slogytė, tris dienas lašinkite į nosytę po lašiuką savo pieno. Sloga iškart pasitrauks. Taip pat, kai mažyliui įkrenta į akytę kokia pleiskanėlė, mamos pieno lašiukas kaipmat ją išplauna. Be to, aš atradau nuostabų būdą, kaip turėti tiesiog švytinčią ir sveiką veido odą... Kas vakarą įmasažuokite savo pienuko į veido odą, palaukite, kol išdžius ir nuprauskite vėsiu vandeniu. Jau po savaitės pamatysite efektą!"

 *** 

„Aš kai gulėjau su dukryte mėnesio laiko Kauno universitetinėse klinikose, jai buvo slogytė, tai mane prižiūrėjo profesorius ir galit sakyti ką norit, jis liepė būtent savo pienelio lašinti į noselę... Prasiurbliuodavo jai kabinete ir aš vis lašindavau, padėjo.... O į akytes tada, jeigu pūliuoja...“

***

„Jūs, kurios lašinote, jums pasisekė tiesiog, žinau atvejį kai lašino į nosytę ir taiop išdžiovino vaiko gleivinę kad kraujuot pradėjo. štai jums ir vaistas. Esu prieš tai, jau 100 kartų geriau jūros vanduo, ar tiesiog skalavimui vanduo su druska, nei kad pienas!!!“

 

Komentuoja Kazimieras Vitkauskas, vaikų gydytojas, autorius knygos apie kūdikių žindymą “Nepakeičiamas kaip motinos meilė” Knygos anotacija

 

Juk ne veltui sakoma – motinos pienas ne tik maistas, bet ir vaistas! Jame yra ypatingų priešinfekcinių medžiagų – imunoglobulinų, saugančių kūdikio gleivines nuo virusų bei bakterijų, ir net gyvų ląstelių, galinčių sunaikinti ligas sukeliančius mikrobus (plačiau apie tai: skaityk čia ).

 

Taigi logiška, jog mamos pienas tinka sloguojančiai vaiko nosytei gydyti. Geriau tuo tikslu naudoti liesesnįjį „pradinį“ pieną; patogiausia būtų ištrėkšti keletą lašų prieš glaudžiant kūdikį prie krūties.

 

Mamos pienu, taip pat liesesniųjų „pradiniu“, galima suvilgyti sudirgusias akis, išplauti į akį patekusias dulkeles ar pleiskanėlę. Tirštesnis riebusis „galinis“ pienas mažiau tiktų, nes gali užkimšti siaurą ašarų latakėlį.

 

Tačiau moters pieno riebalai, o jų, kaip minėjome, daugiau yra būtent „galiniame“ piene, yra daug labiau, negu genetiškai tolimi ir svetimi gyvulinės ar augalinės kilmės riebalai, „draugiški“ žmogaus odai – labai lengvai įsisavinami, niekada nealergizuoja. Na ir, aišku, mamos pieno vitaminai ir mikroementai, savo ruožtu, pagyvina svarbius gyvybinius procesus odos ląstelėse.

 

Keli lašeliai „galinio“ riebiojo pieno, likę po žindymo yra ir pats geriausias spenelio ir  aplinkinio tamsesniojo laukelio – areolės - odos tepaliukas, saugantis ją nuo perdžiūvimo ir įtrūkimų.

 
Kokios patirties turite Jūs?

 

20. Jan 2013, 15:54

Abiem vaikuciam lasinau pienuku,kai turejo slogyte,greit taip issigydem....

19. Jan 2013, 16:41

Hmmm, pati taip nedariau

19. Jan 2013, 14:37

as asmeniskai nelasinau nes tuo metu kol turejau pienuko neslogavo.bet drauge sake jos kudykelis slogavo tai gydytoja sake lasint pienuko.ji sake tas pienukas pridziuna nosytej ir tada nieko gero

Krisliukas Krisliukas 19. Jan 2013, 13:10

esu Benui lašinus, pamenu LOR gydytoja sakė lašint į nosytę..tikrai padėjo..kaip aš taip užmiršus esu tą "vaistą"

19. Jan 2013, 12:16

Aš irgi nelašinu nei į nosytę, nei tuo labiau į akytes

19. Jan 2013, 11:57

yra labai daug įvairių nuomonių šia tema. Aš asmeniškai nelašinčiau pieno kūdikiui nei į nosytę, nei į akytes

19. Jan 2013, 10:20

man visada atrode, kad pienukas nosyteje turetu rugti pradeti ir kauptis bakterijos ... hmmm