Man tik 3savaitės, bet aš labai didelis

Man tik 3savaitės, bet aš labai didelis

22. Feb 2014, 11:20

1. Kuo tu vardu ir kiek tau metukų (gal mėnesių)? Papasakok, kaip tėtis su mama tau išrinko vardą - ar tai buvo lengva, sunku, kokie buvo variantai, kodėl galiausiai pasirinko šį vardelį? Ar tai įvyko dar kai tavęs laukėsi, ar jau tau gimus?

Aš vardu Mantukas, man 3 savaitės ir 1  diena. Mano mylimiausi - mama ir tėtis, norėjo paprasto trumpo  vardo, kurį galėtų lengvai ištarti pusserė Aistė:). Savo vardą išgirdau dar pilvely, kai buvau 6 mėnesių, neprieštaravau:)

2. Kokiame nėštumo laikotarpyje tu gimei, kokiame mieste ir gimdymo namuose?

Į pasaulį neskubėjau, gimiau 41 savaitę,mamytėpasirinko Kauno 2 klinikinę ligoninę.

3. Kuo vardu tavo mama ir tėtis? Ar jie patenkinti savo vardais, kuriuos jiems davė jų tėvai, o gal norėjo juos pakeisti?

Mano mamytė Daiva, tėtis Ramūnas. Mamytei tokį vardą davė mano senelis, tetos garbei:), tėčio vardas labai dera su jo pavarde - Ramūnas Ramaška. Tėveliai mano, kad vardai duoti ne bereikalo ir jų keisti kada panori negali.

4. Berniukas ar mergaitė? Gal tėveliai sakė tau, ko visgi labiau laukė ir kokia buvo jų pirmoji reakcija, kai paaiškėjo, kad bus BERNIUKAS?

Aš žinau, kad mano mamytė norėjo ir tikėjo, kad bus mergytė, nes iš jos giminės (nuo prosenelių), pirmos gimdavo mergaitės ir visos turi rudas akis, tad abu prieš pirma ultragarsą, apie 21 savaitę - naktį, svarstė apie vardą ir išsirinko Silvija. Aš nusprendžiau nesislėpti ir nekankinti tėvelių, tad pasirodžiau kas auga pilvelį:) tėtis labai apsidžiaugė, šypsojosi visą seansą:), na o mamytė, buvo taip pat laiminga, bet dar vis tikėjo, kad yra paklaida:)

5. Ar tėvai įsivaizdavo, kaip augins ir auklės tave - savo sūnų? Ar tai atrodė sunku, o gal priešingai - labai paprasta?

Mamytė apie mano auginimą ir auklėjimą galvojo visą nėštumą - kaip išauklėti jį geru ir doru, kad mylėtų tėvelius, senelius, kad gerbtų suaugusiuosius. Tai labai sunkus ir atsakingas darbas, mums dar viskas prieš akis, todėl tėveliai, labai domisi, skaito, žiūri Mamyčių klubą, mokosi kaip mane auginti bei auklėti.

6. Berniukų ir mergaičių priežiūra skiriasi. Kaip su tuo susitvarkė tavo tėvai, ar nekilo jokių problemų?

Kadangi aš pirmas Jų vaikas, jie palyginti negali, o tėtis sako, kad mano priežiūra lengvesnė iki tol kol atsiras diegliukai ir ims dygti dantukai:)

7. Kokios spalvos vežimėlį pirko tėveliai - neutralų ar "berniukišką"? Kiek tai buvo svarbu?

Tėveliams labai pasisekė, nes man vežimėlį padovanojo mamos teta Angelė. Vežimėlis tikrai skirtas tik man, tamsiai mylėnos spalvos, labai didelis ir gražus -  man patinka jame miegoti:)

8. Ar tėvai laikosi principo: berniukams - mėlyna, mergaitėms - rožinė spalva? Kokios spalvos rūbelių turi daugiau? O gal turi ir melsvų, ir raudonų ir kt. spalvų?

Tėtis tikrai laikosi, visada sako: jis juk berniukas, reikia naujo užklotuko, šis netinka - jis juk rožinis! Mamytė kartais mane aprengia rožiniai:) Turim du šliaužtukus, bet aš esu užsispyres, ir mamai tenka mane greitai perrengti, aš pasistengiu ( apsisioju :)). Mano garderobe dominuoja žydra ir žalia spalva, aišku, turiu baltų ir raudonų rubelių, mamytės manymu, spalva nėra labai svarbu, svarbiausia patogumas.


9. Ar turi tipinius, berniukiškus žaislus? Parodyk ir papasakok, su kokiais ypač mėgsti žaisti. O gal turi ką nors iš "mergaitiškų" žaisliukų? (lėlės, vežimėliai ir pan.) Jei neturi - kodėl, jei taip - parodyk ir juos.

Aš dar labai mažas, ir mano mylimiausias žaisliukas -  mamos papas:) Dar labai imu mėgti šviesą:)

10. Suaugusieji mano, kad draugystės kaip tokios tarp vyrų ir moterų nebūna. Bet vaikystėje viskas juk kitaip. Ar turi draugų tarp mergaičių? Ar daug turi, kaip dažnai matotės, ką žaidžiate kartu ir pan.?

Turiu turiu, tai mano pusseserė Aistė (3m.) ir pusbrolis Arnas ( 7 mėn.), pusbrolis Tomukas ( 1,5 mėn). Pirmieji du vaikučiai mano kaimynai, matomės gan dažnai:) Saugo mane pusseserė:)

11. Ar turi sesutę/broliuką? Jei taip - kuo jie vardu, kiek metų? Paklausk tėvelių, kokių skirtumų jie pastebėjo augindami sūnelį ir dukrytę, o gal jie patys turi brolių ir seserų?

Dar neturiu:), bet girdėjau mamytę sakant tėveliui, kad po kelių metų, turės pasistengti dėl sesutės:). Tėtis turi brolį, labai bendrauja, mamytė turi brolį, ir 13 m.  sesę. Tėveliai mano, kad šeima turi sudaryti bent 4 asmenys.

12. Paklausk tėvelių, kokie buvo jų santykiai su tėvais - gal kartu gamindavo valgyti, eidavo pasivaikščioti, žaidė šachmatais ir kt?

Aš žinau, kad mano tėtis, deja, neturėjo tėčio, todėl jis mane myli dar labiau. Tėtis labai dėkingas savo mamai, kad ji viena užaugino du sūnus. Stengiasi padėti senelei. Jie gyveno kaime, tad visus darbus darydavo kartu, gamindavo valgyti, nešdavo malkas, pjaudavo žolę ir pan. Mamytės tėveliai jau 26 m. kartu, jie jauni seneliai:) senelei  44m. , o seneliui 43m. Jų santykiai labai glaudūs, rūpinasi vieni kitais. Kartu atostogauja, keliauja, dirba kaimo sodyboje:)

13. Atsiųsk nuotraukų, kur esi tu ir tavo šeima!

Su mamyte:)

20140222111016-52271.jpg

Su tėveliu:)

20140222111327-81579.jpg

Su senele:)20140222111444-58391.jpg

Su dėde:)20140222111549-32900.jpg

Ir mes trise - mūsų šeima:)20140222111748-15543.jpg

ir aš šypsausi Jums:) man čia savaitė:)20140222111933-15021.jpg

 

 20140224153930-97367.jpg