Mano vaiko būsima auklė - transvestitė?

Mano vaiko būsima auklė - transvestitė?

14. Feb 2012, 07:00


Jei ir Tu nori ko nors paklausti psichologės, rašyk laišką el.paštu: redakcija@mamyciuklubas.lt arba klausk MK Forume rubrikoje "Klausk psichologo".

 

Astos laiškas:

 

Sveiki. Noriu užduoti klausimą psichologei, nes neramina mane štai toks klausimas. Turiu pažįstamą moterį, kuri rengiasi tik vyriškais drabužiais, dėvi vyrišką laikrodį, kvėpinasi taip pat kaip vyras, žodžiu, pagal visus mano aptiktus tokio elgesio aprašymus - tai transvestitė.

 

Auginu trimetį aktyvų berniuką, darželio dar nelankom. Kadangi ta moteris tikrai atsakinga, pareiginga ir moka bendrauti su vaiku, paprašiau jos, kad su mano berniuku išeitų pasivaikščioti į lauką, nes dar mergytę visai mažą turiu. Bet tas jos pomėgis rengtis vyriškai mane truputį neramina.

 

Kaip manote, ar toks jos dvylipumas nesukels painiavos mano vaikui, ir iš viso kuo pagrįstas toks jos elgesys? Lyg psichikos kažkokių nukrypimų ir nėra, bet jei taip keistai elgiasi, tai kas ten žino, kas toje galvelėje dedasi, vis gi vaiką ruošiusi patikėti.

 

Komentuoja psichologė Vika Aniulienė:

 

Sveiki Asta,

 

Šiuolaikinėje visuomenėje dažnai populiarus "unisex" terminas, t.y. mada, kvepalai, laikrodžiai pritaikyti dėvėti tiek vyrams, tiek moterims. Ar tai būtų seksualinė mažuma, ar homoseksualizmas, ar transvestizmas - tai nėra psichikos liga. Tai tiesiog gali būti nukrypimas nuo MŪSŲ normos ribos.

 

Vienaip ar kitaip, jei pasitikite žmogumi tiek, jog paliekate priežiūrai savo didžiausią turtą - vaiką, vadinasi, galite pasikalbėt atvirai, pavyzdžiui: "Pastebėjau, Jūsų labai gražus laikrodis, aš irgi norėčiau, kur pirkot? Aš taip pat panašų turiu, bet nedrįstu nešioti...". Tai gali paskatinti atvirą pokalbį su moterimi, kurią planuojate samdyti savo vaiko aukle.

 

Kaip bebūtų, spėlioti daug sunkiau, nei išsakyt savo mintis ir į jas gauti atsakymą.

 

Sėkmės.


Psichologės kontaktai:

vika.aniuliene@gmail.com

Mob. 8 654 49445