Ką naudojate kasdieniame savo ir vaiko racione - margariną, sviestą ar riebalų mišinį?
Juk mūsų parduotuvėse toks didelis pasirinkimas to, ką galima užsitepti ant duonos arba pagardinti košytę. O gal vaikučio mityboje naudojate sviestą, o sau tepatės margariną, ar atvirkščiai...
Gal žinote, kas sveikiau ir naudingiau? Sakyčiau, sviestas krizės metu yra beveik prabanga.
Ką jūs perkate iš šių produktų?
Robke didelis ACIU tau uz tokia issamia informacija
Aš naudoju sviestuką, naminį arba pirktinį sūnui gardint maistui, o pati mėgsti šiek tiek sūrstelnantį margariną, kurio mažiausias procentas riebalų + su vitaminais, nors nei vienas parduotuvėj esantis sviestas ar margarinas nėra natūralūs - pridėta daug konservantų ir pan. Radau šiek tiek naudingos informacijos praėjsuio mėnesio COSMO žurnale:
SVIESTAS
Nauda: jame yra lauro rūgščių, kurios saugo žarnyną, vitaminų B, D, E ir K, būtinų organizmo funkcijoms palaikyti. TAČIAU: per daug sočiųjų riebalų - daugėja ir cholesterolio, o druskos perteklius didina riziką susirgti širdies, inkstų ligomis. Tad geriausia naudoti tik nesūdytą sviestą ir po nedaug.
MARGARINAS
Nauda: yra polinesočiųjų rūgščių, riebaluose tirpių vitaminų, B grupės vitaminų, širdžiai naudingo augalų sterolio. TAČIAU gaminant margariną augalinis aliejus perdirbamas, į jį dedama konservantų, dažiklių, hidrogenizuotų riebalų, sukeliančių choresterolio šuolius. Tad geriausia rinktis minštesnį margariną be hidrogenizuotų riebalų.
ALIEJUS
Nuda - gausu cholesterolį mažinančių ir širdžiai naudingų monosočiųjų riebalų rūgščių. Antioksidantai ir polifenolis saugo ląsteles nuo laisvųjų radikalų, o organizmą nuo senėjimo bei chroniškų ligų. TAČIAU svarbiausia jo neperkaitinti, nes susidaro hidrogenizuoti riebalai.
Tad man atrodo geriausia duoti kaimišką sviestuką, o mažyliam maistą gardint alyvuogių aliejuku.
mes vartojam kuo naturalesni sviestam,todel,kad ten pieno riebalai,tikrame svieste jų turi būti 80–90 proc.Maragarine yra labai nemazai maisto priedu todel jo nesirenku,o skaitydami etiketę atminkite, kad augaliniai riebalai – tai ne tas pats, kas augaliniai aliejai, o du skirtingi dalykai.
as naudoju margarina,vyras riebalu misini,na o mazajai sviestukas,arba alyvuogiu aliejus
mes naudojam sau margarina o vaikui tik sviesta 😀
tik sviesta naudojam 😀
as tik sviesta
geriau alyvuogiu aliju det nei sviesta😀
su vyru valgom margarina. manajai dar anksti duot papildoma maista. nezinau, ka ateity jai desiu i koseles. galbut sviesta
o jus manot juk ir svieste nera visokiu priedu? pabandykit istirpinti rokiskio ,,namini" sviesta, vieni riebalai, grynas aliejus issilydo,o kur tikras namie darytas sviestas.
naudojam tik sviesta 😀
nevalgau nei svieto, nei margarino nepatinka man netepu nieko ant duonos😀 seniau vyras tik tepdavosi bet dabar ir jis jau atprato...
Mažylei košeles gardinu tik alyvuogiu aliejuku natūraliu, o patys visada tik natūralų sviestą valgome, tai ir jai toks bus 😀
Sviesta valgome visa seima, negaliu pakest margarino, o ka jau kalbet apie riebalu misini..
mes patys nevalgome ,na nebent labai retai,tad vaikui nupirkti sviesto ne problema 😉 sviesta perku naturalu is turgelio sveriama,jis tikrai daug pigiau iseina nei supakuotas PC