Masturbuojasi!

Masturbuojasi!

17. Sep 2011, 07:00

Vaikas ir masturbacija

 

Mama klausia:

 

"Pastebėjau savo trejų su puse dukrytę besimasturbuojančią. Bandžiau nukreipti jos dėmesį, tą kartą pavyko, bet norėčiau apie tai sužinoti daugiau".

 

Konsultuoja psichologė Diana Zande:


Masturbacija vaikui gali būti kaip priemonė įveikti stresą. Kurį mažylis patiria neįprastoje ar nemalonioje jam gyvenimo situacijoje (pradėtas lankyti darželis, gimęs brolis ar sesė).

 

Žinoma, tai gali būti ir objektyvios priežastys – siauros kelnės, veržiantys rūbai, pagaliau – alergija ar žarnyno parazitai, dėl kurių vaikučiui niežti intymioje vietoje.

 

Dauguma mažų vaikų kartais taip daro arba bent jau bandė. Klausimas, ar "kartais" tampa vis labiau įprasta? O gal atvirkščiai, to pasitaiko mažiau?

 

Atkreipkite dėmesį, kada taip vaikas daro – gal tada, kai jaudinasi, patiria stresą? Arba, gal kai jis yra savo lovoje prieš miegą?

 

Kitas svarbus klausimas – kaip reaguojate į tai? Jei tėvų reakcija yra audringa, jūs atkreipiate vaiko dėmesį, barate ar pasmerkiate jį, tai tik didina kaltės ir nerimo jausmą, kurį jis gali malšinti... tuo pačiu.

 

Svarbu padėti mergaitei nusiraminti. Apkabinkite ją, paglostykite galvą. Arba, kaip jūs ir sakote, nukreipkite vaiko dėmesį kitur. Jei vaikas pakankamas suprasti, kalbėkite su juo apie kūną, vadindami kūno dalis tikraisiais pavadinimais.

Pagal Maminuklubs.Lv

Ką Tu apie tai manai?

17. Sep 2011, 19:52

mano dukryte, budama apie 1m.3men. jau "susipazino" su ta vietele ir jai patiko. gal tai truko iki sav. ir tapo nebeidomu 😀 dazniausiai noredavo save ciupineti einant miegelio, po duso, kol apmaudavau pizamytes. stengiausi nekreipti demesio ir kuo greiciau aprengti su kelnytemis ar triusikeliais, kol nakciai uzdedavau pamperi (diena mes draugaujame su puoduku).

17. Sep 2011, 15:07

mano sunus dar nei dvieju metuku neturi bet jau atrado ta daikciuka ir kai ykeliu y vonia praustis butinai puola tampyt 😃 aisku jis dar nesupranta kas ten, bet as nukreipiu jo demesy arba kartais pasakau kad negalima

17. Sep 2011, 11:37

Labai viskas puikiai patarta 😀nera ne ka ir prideti.O ,kad visi vaikai tai isgyvena tai faktas,vieni mazesnis kiti didesni,tevai gali net ir nepastebeti.Bet manau tai normalus vystimosi procesas,pazintinis...