Mazoji dama vardu Marija

Mazoji dama vardu Marija

17. Mar 2014, 15:12

1. Kuo tu vardu ir kiek tau metukų (gal mėnesių)? Papasakok, kaip tėtis su mama tau išrinko vardą - ar tai buvo lengva, sunku, kokie buvo variantai, kodėl galiausiai pasirinko šį vardelį? Ar tai įvyko dar kai tavęs laukėsi, ar jau tau gimus?

As vardu Marija. Man yra 8men. 

Kai buvau dar tik 2 men mano tevelis nusprende, kad mamytes pilvelyja auga mazyte mergyte. Jis buvo tuo tikras todel man isrinko varda Marija. Kitu vardu tevai negalvojo, nes tevelis tvirtai pasake, kad as busiu vardu Marija ir ne kitaip.

2. Kokiame nėštumo laikotarpyje tu gimei, kokiame mieste ir gimdymo namuose?

As gimiau 40 nestumo savaiteje, Kraigaune, Jungtineje Karalysteje, Siaures Airijoje.

3. Kuo vardu tavo mama ir tėtis? Ar jie patenkinti savo vardais, kuriuos jiems davė jų tėvai, o gal norėjo juos pakeisti?

Mano mama vardu Ausra, o tevelis yra Edvardas. Ne tevai nesiskundzia savo vardais, yra jais patenkinti. 

4. Berniukas ar mergaitė? Gal tėveliai sakė tau, ko visgi labiau laukė ir kokia buvo jų pirmoji reakcija, kai paaiškėjo, kad bus MERGAITĖ?

Tevelis labai tikejosi mergytes, todel jau nuo 2 nestumo menesio buvo isitikines,  kad gims mergaite. Mamytei buvo nesvarbu, svarbiausia, kad sveikas.

5. Ar tėvai įsivaizdavo, kaip augins ir auklės tave - savo mergaitę? Ar tai atrodė sunku, o gal priešingai - labai paprasta?

Teveliams atrode, kad bus labai lengva auginti mane, bet deja jie klydo. Nors buvo priprate prie vaiku ir tikrai nebijojo keisti sauskelniu ar perrengti, taciau as gimiau labai judri ir aktyvi. Todel man gimus teveliu lauke staigmena ir pirmaisiais menesiais jiems tirai buvo nelengva.

6. Berniukų ir mergaičių priežiūra skiriasi. Kaip su tuo susitvarkė tavo tėvai, ar nekilo jokių problemų?
Kadangi as teveliams buvau pirmas vaikas, jie dar nelabai zinojo prieziuros skirtumu tarp mergaiciu ir berniuku. Bet jie gyveno apsuptyje berniuku, nes artimiesiems tekdavo padeti auginti berniukus.
7. Kokios spalvos vežimėlį pirko tėveliai - neutralų ar "mergaitišką"? Kiek tai buvo svarbu?
Turiu salotines spalvos vezimeli, taciau teveliams perkant ji spalva nebuvo svarbi. Tiesiog jie stengesi pirkti neutrale spalva, kad ateityje tiktu kitiems vaikuciams.
8. Ar tėvai laikosi principo: berniukams - mėlyna, mergaitėms - rožinė spalva? Kokios spalvos rūbelių turi daugiau? O gal turi ir rožinių, ir melsvų ir kt. spalvų?
Principo is esmes nesilaikome, bet vis delto roziniu rubeliu turiu daugiau.
9. Ar turi tipinius, mergaitiškus žaislus? Parodyk ir papasakok, su kokiais ypač mėgsti žaisti. O gal turi ką nors iš "berniukiškų" žaisliukų? (mašinos, pistoletai ir pan.) Jei neturi - kodėl, jei taip - parodyk ir juos.

Turiu tik viena rozines spalvos lelyte. Kadangi esu dar maza, teveliai lelyciu man neperka. Man tiesiog uztenka barskuciu ir visokiausiu grojanciu zaisliuku.

10. Suaugusieji mano, kad draugystės kaip tokios tarp vyrų ir moterų nebūna. Bet vaikystėje viskas juk kitaip. Ar turi draugų tarp berniukų? Ar daug turi, kaip dažnai matotės, ką žaidžiate kartu ir pan.?

Kadangi augu apsutyje berniuku, turiu tris pusbrolius ir tris draugus, todel mano draugai siuo metu tik berniukai. Ypatingu zaidimu nezaidziu, nes esu da maza, bet man patinka, kai jie mane snekina ir kutena.

11. Ar turi sesutę/broliuką? Jei taip - kuo jie vardu, kiek metų? Paklausk tėvelių, kokių skirtumų jie pastebėjo augindami sūnelį ir dukrytę, o gal jie patys turi brolių ir seserų?

Esu pirmagime seimoje, todel sesuyciu ir broliuku dar neturiu.

12. Paklausk tėvelių, kokie buvo jų santykiai su tėvais - gal kartu gamindavo valgyti, eidavo pasivaikščioti, žaidė šachmatais ir kt?

Mamyte nuo pat mazens laika leisdavo virtuveje su savo teveliu, gamindavo valgyti. Mociute buvo jai kaip drauge, isklausanti visas bedas ir patarenti. Tevelis didziaja laiko dali leisdavo su savo teveliu garaze.

13. Atsiųsk nuotraukų, kur esi tu ir tavo šeima!

20140224161320-94509.jpg