Mažojo čempiono anketa

Mažojo čempiono anketa

23. Feb 2014, 00:17

1. Kuo tu vardu ir kiek tau metukų (gal mėnesių)? Papasakok, kaip tėtis su mama tau išrinko vardą - ar tai buvo lengva, sunku, kokie buvo variantai, kodėl galiausiai pasirinko šį vardelį? Ar tai įvyko dar kai tavęs laukėsi, ar jau tau gimus?

Mano vardas Pijus ir man jau 10mėn. ir 2sav. Man tėveliai išrinko vardą, kai jau sužino, kad manęs laukia. Nors nežinojo, kas būsiu, tačiau mamos širdelė jautė, jog laukia būtent berniuko tai kažkaip labiau susikoncentravo ties berniukų vardais, galvojo , jei mergaitė bus, tai išrinks tuomet kai gims, nes nerado tokio, kad abiem su tėveliu patiktų. O manasis Pijaus vardas iškart prilipo ir nė negalvojo apie kitą. O buvo taip, kad mamytė sužinojo, jog tėtis turėjo dėdę labai gerą , vardu Pijus, ir kažkaip jai labai įstrigo, o kadangi abiem patiko, tai ir nekeitė į kitą.

2.Kokiame nėštumo laikotarpyje tu gimei, kokiame mieste ir gimdymo namuose?

Aš gimiau 39 nėštumo savaitę Kauno mieste, o dar  tiksliau Mažylio gimdymo namuose.

3. Kuo vardu tavo mama ir tėtis? Ar jie patenkinti savo vardais, kuriuos jiems davė jų tėvai, o gal norėjo juos pakeisti?

Mano mamytė vardu Inga, o tėvelis Arūnas. Tėvelis tai tikra patenkintas, nes niekada nesiskundė dėl vardo, tik mama minėjo, kad nelabai jai šis vardas, bet vien iš pagarbos savo tėvam  nusprendė jo nekeisti.

4. Berniukas ar mergaitė? Gal tėveliai sakė tau, ko visgi labiau laukė ir kokia buvo jų pirmoji reakcija, kai paaiškėjo, kad bus BERNIUKAS?

Aš esu berniukas. Tėveliams buvo nesvarbu, kas gims, nes aš buvau pirmagimis, jie apskritai laukė manes kaip mažylio, tačiau mamai širdelė nuo pat pradžių kuždėjo, jog ji laukia berniuko. Taip, kad, kai sužinojo, kad bus berniukas,jos tai nenustebino, o vat tėtis tai labai apsidžiaugė.

5. Ar tėvai įsivaizdavo, kaip augins ir auklės tave - savo sūnų? Ar tai atrodė sunku, o gal priešingai - labai paprasta?

Kadangi aš apskritai jiems pirmasis vaikelis, tai jokios vizijos kaip ir ką darys neturėjo, nes išvis jiems buvo sunku numatyt kaip viskas bus. Na mama laukdama po truputį dėliojosi viską mintyse, kaip ta buitis ir jos gyvenimas su manimi maždaug turėtų pasikeisti ir aišku jai atrodė, jog viskas bus labai paprasta kaip du kart du. Jei galima sakyti, jie daugiau pasvajodavo, va bus taip ir taip, bet  labai į tai neįsigyveno, tiesiog laukė manęs, to naujo jų gyvenimo potyrio!

6. Berniukų ir mergaičių priežiūra skiriasi. Kaip su tuo susitvarkė tavo tėvai, ar nekilo jokių problemų?

Na, kadangi mama daugiau moteriškuose reikaluose nusimano, tai buvo tam tikrų abejonių jai pačiai ar ji viską gerai daro, net su tėčiu konsultuodavosi apie berniukišką higieną, tačiau jokių rimtų problemų neturėjome.


7. Kokios spalvos vežimėlį pirko tėveliai - neutralų ar "berniukišką"? Kiek tai buvo svarbu?

Kadangi tėveliai ėmė ruoštis mane sutikti vos išgirdę žinią, kad gyvenu mamos pilvelyje, tai, nors ir širdimi jautė, jog būsiu berniukas, bet bijodami galimos paklaidos, rinkosi neutralios spalvos, tinkančios abiems lytims, vežimėlį. Na mamai buvo svarbu spalva vežimėlio, galvojant apie ateityje būsimus mano brolius ar seses.

8. Ar tėvai laikosi principo: berniukams - mėlyna, mergaitėms - rožinė spalva? Kokios spalvos rūbelių turi daugiau? O gal turi ir melsvų, ir raudonų ir kt. spalvų?

Turiu nemažai mėlynos spalvos rūbelių, tačiau mamytė nesikoncentruoja vien i juos,kažkaip spalvų gama labai plati mano garderobe. Nemažai yra salotinės, žalios, violetinės , pilkos ir net raudonos  bei geltonos spalvos.

9. Ar turi tipinius, berniukiškus žaislus? Parodyk ir papasakok, su kokiais ypač mėgsti žaisti. O gal turi ką nors iš "mergaitiškų" žaisliukų? (lėlės, vežimėliai ir pan.) Jei neturi - kodėl, jei taip - parodyk ir juos.

Pas mane daugiau vyrauja tipiniai berniukiški žaislai, na pirmiausiai, todėl, kad esu berniukas ir stengiasi mane ugdyti tradiciškai, o kadangi neturiu tokių mažų giminaičių , iš kurių mergaitiškų žaislų galėčiau pasiskolint, bet manau, kad tėveliai tokiu atveju tikrai neprieštarautų ir leistų su jais pažaist. Turiu raudona mašinytę, labai patinka jai ratus sukti, taip pat mano megstamiausias kompiuteris ir telefonas.20140223001437-12711.jpg20140223001330-25134.jpg

10. Suaugusieji mano, kad draugystės kaip tokios tarp vyrų ir moterų nebūna. Bet vaikystėje viskas juk kitaip. Ar turi draugų tarp mergaičių? Ar daug turi, kaip dažnai matotės, ką žaidžiate kartu ir pan.?

Na pas mane kol kas didžioji dalis drauguose yra mergaitės, bet kadangi aš dar visai mažas ir dar nelaai savo kojelėm vaikštau, tai tie susitikimai ir žaidimai reti. Bet mama labai stengaisi, kad aš kuo dažniau su jais pasimatyčiau ir turėčiau progą pažaisti. O pagrindinis mūsų žaisdimas pasidalinti ir parodyti kokius turime žaislus, tiksliau apsikeisti, apčiupinėti, apseilioti žaisliukus, na ir aišku parodyti, ką mokome ar išmokome,dar kartais viena kitą už rankos palaikyti, paglostyti ar plaukus papešti...20140223001025-63315.jpg

11. Ar turi sesutę/broliuką? Jei taip - kuo jie vardu, kiek metų? Paklausk tėvelių, kokių skirtumų jie pastebėjo augindami sūnelį ir dukrytę, o gal jie patys turi brolių ir seserų?

Neturiu dar nei sesės, nei brolio, bet tikiuosi turėti. Mama turi vieną brolį, o tėtis -net tris.

12. Paklausk tėvelių, kokie buvo jų santykiai su tėvais - gal kartu gamindavo valgyti, eidavo pasivaikščioti, žaidė šachmatais ir kt?

Mamytė tai pasakojo, jog visada stengdavosi padėti savo mamai namų ruošoje, o tėtis mėgo sukiotis su tėčiu garaže prie mašinų ar koki traktorių pavairuot.

13. Atsiųsk nuotraukų, kur esi tu ir tavo šeima!

20140223000238-52998.jpg

20140224153730-17520.jpg