Mažojo vaikščiotojo enciklopedija: KINEZITERAPEUTAS

Mažojo vaikščiotojo enciklopedija: KINEZITERAPEUTAS

25. Jul 2014, 09:00 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Mažojo vaikščiotojo enciklopedija nuotraukose - naujas MK projektas, kurio tikslas - apibendrinti informaciją temomis, kurios domina mažylius auginančias šeimas, o būtent apie tai, kaip ir kada mažylis persiverčia, sėdi, šliaužia, ropoja, stojasi ant kojyčių ir vaikšto.

KINEZITERAPEUTAS — specialistas, išmanantis žmogaus judėjimą, gebantys diagnozuoti jį ribojančius veiksnius ir galintis pasiūlyti sutrikusio mobilumo atkūrimo būdus.

Kada patariama parodyti vaiką kineziterapeutui?

Kuo svarbus kineziterapeutas?

Vaikui vystantis ir augant didelį vaidmenį vaidina kasdieninė jo priežiūra. Norint nedaryti klaidų, kurias po to reikėtų taisyti masažų ar specialių pratimų pagalba, labai svarbu jau pirmaisiais mėnesiais mažylį parodyti kineziterapeutui, kad žinotumėte, kaip tinkamai laikyti kūdikį ant rankų, kaip teisingai jį nešioti, guldyti, aprengti.

Tikslaus laiko nėra, kada verta pasirodyti specialistui. Tėvai patys turėtų įsiklausyti, stebėti vaikutį ir jei kažkas neramina, būtinai kreiptis į kineziterapeutą.

Yra tėvų, kurie konsultuojasi, kai mažyliui sukanka 11 mėnesių, yra tėvų, kurie vaikutį parodo kineziterapeutui ir trijų mėnesių amžiaus. Abiem atvejais gerai.

Mamyčių klubą yra konsultavusios kineziterapeutės Viktorija Brusokaitė, Kristina Bliūdžiuvienė, Laura Sidaraitė, Sonata Martutaitienė, "Gemma sveikatos centro" kineziterapeutė Miroslava Poimanskaja ir kt. 

Kineziterapeutų patarimai

20140625121113-66981.jpg

Kineziterapeutė: Mergaitės yra linkusios pradėti sėdėti anksčiau 

Kineziterapeutė: Verta žinoti, ką augdamas kūdikis turi sugebėti

Kineziterapeutė: Pratimai, stiprinantys vaiko pusiausvyrą

Ką pataria kineziterapeutas, kad ropojimo etapas "neperšoktų"

Kineziterapeutas: vaikštynės ir šokliukai - tik trumpam

Kineziterapeutė: Ropoti vaikučiai pradeda skirtingu metu

Ar sunerimti, kai mažylis vaikšto ant pirštų galiukų: kineziterapeutų patarimai