MAŽŲJŲ PLAUKIKŲ MOKYKLA: Pirmoji pamoka - neišgąsdinti!

MAŽŲJŲ PLAUKIKŲ MOKYKLA: Pirmoji pamoka - neišgąsdinti!

25. Jul 2013, 09:47 Mamyčių klubas Mamyčių klubas

Sveiki! Štai ir atėjo svarbus momentas – ilgai laukta pamoka Līvu Akvaparks Mažųjų plaukikų mokykloje. Jei sakytumėme, kad jaudinomės, tai būtų per maža. Labai jaudinomės visi – ir mes su vyru, ir Julija (mūsų trenerė), ir, aišku, pats sūnelis Miša.

Apie užsiėmimus

Užsiėmimai mažyliams vyksta du kartus per savaitę – trečiadienį ir penktadienį. Pradžia – 10 val., pamokos trukmė - 45 min.

Kadangi oficialus vandens parko atidarymas yra 11 val., patys užsiėmimai vyksta ramioje aplinkoje. Vaiko neblaško svetimi žmonės, ir visas baseinas tik mums.

Apie kainas ir registraciją galite sužinoti tiesiog atvykę čia.

Plaukimo užsiėmimus mažyliams veda patyrusi trenerė Julija.

Pažintis su vandeniu

Į pirmąjį užsiėmimą atykome anksčiau (bent pusvalandžiu) visi kartu – mama, tėtis ir Miša. Priminsiu, kad Miša praktišai nėra susipažinęs su vandeniu viešoje erdvėje (jis maudėsi tik vonioje ir šiek tiek pabėgiojo pajūriu - ir viskas). Pradžioje mes nutarėme tiesiog pasivaikščioti aplink baseiną, pažindinome su aplinka.

20130725093713-72396.jpg

Kadangi pamokos vyks dideliame baseine, kurio gylis nuo 30 cm iki 1,55 m, todėl labai patogu mažylį supažindinti su tuo, kaip baseinas gylėja.

Kol atvyko trenerė, mes jau spėjome įlipti baseine iki juosmens. Mišai tai buvo naujas ir šiek tiek įtemptas įvykis. O mes, kaip nežinantys tėvai, iškart nepagalvojome, kad mažam žmogučiui didelis išbandymas – bristi į vandenį.

Ir štai prasidėjo užsiėmimas. Jauna ir patyrusi trenerė Julija stengėsi rasti tinkamą bendravimo būdą su vaiku. Man patiko tai, kad ji nėjo iškart prie Mišos, o atokiau paėmusi guminę antelę aplaistė ją vandeniu. Po to šiek tiek prabėgo baseino pakrante, linksmai keldama purslus kojomis. Mažąjį tai iškart sudomino. Ir kai Julija priėjo prie mūsų arčiau, jis iš smalsumo ėmė ją apžiūrėti.

Pirmoji ir svarbiausia taisyklė, kurią ji mums paaiškino – NEGĄSDINTI! Ypač pirmuosius 2-3 užsiėmimus vaikui svarbu neišsigąsti. Reikia ADAPTUOTIS vandens aplinkoje ir išmokti PASITIKĖTI. Todėl pirmosios pamokos – pažintis su vandeniu. Nesitikėkite, kad vaikas iškart pripras ir plauks.

20130725093735-37946.jpg

Miša nenulipo nuo mano rankų, apsivijęs rankutėmis aplink kaklą. Tėvelis taip pat buvo, tad jis žiūrėjo tiek į mane, tiek į jį, labai jaudinosi, jei mes bandėmė būti šiek tiek atokiau.

Trenerė Julija dukart bandė Mišą paimti ant rankų, tačiau nepavyko. Vaikas nebuvo pasiruošęs tokiems žygiams. Man labai patiko, kad baseine plaukiojo įvairūs žaislai, kurie traukė vaiko dėmesį – kamuoliai, antelės, žiedai.

Ssu Miša baseine buvo dar vienas, šiek tiek vyresnis berniukas. Jis jau adaptavosi ir mokėsi su Julija laikytis ant vandens. Tokiose pamokose labai svarbu, kad būtų vienas iš tėvų. Ir labai gerai, kai yra kitų vaikų, nes jie vienas iš kito mokosi ir linkę kartoti.

Pamoka baigėsi. Miša labai pavargo, jau norėjo namo, nors matėme, kad jam buvo įdomu ir nauja.

Pirmosios plaukiojimo pamokos apibendrinimas:

-Miša susipažino su baseinu ir vandeniu

-Miša susipažino su trenere Julija

-Miša susidomėjo žaislais vandenyje

-Be ašarų ėjo į vandenį, tačiau nė sekundės nepaleido tėvelių.

Namų darbai:

-Maudantis vonioje dažniau leisti vaikui taškytis, veiduką aptaškyti vandeniu ir pilti vandenį ant galvos.

-Mokyti vaiką įkvėpti ir išpūsti orą. Galite padaryti laivelį ant vandens ir tegu vaikas į jį pučia.

-Tėvams reikia nusiraminti baseine ir išmokti dažniau šypsotis vaikui. Jis viską jaučia.

Kitame bloge papasakosiu, kaip vyko antra ir trečia pamokos, ko pasiekė Miša ir kokius naudingus patarimus davė trenerė, pažindinant vaiką su vandeniu.

Daša ir Miša

Projektą remia:

20130717221648-75237.jpg