Mažylis nevalgus? Gydytojos patarimai

Mažylis nevalgus? Gydytojos patarimai

24. Feb 2015, 07:00 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Iš Raimondos laiško redakcijai:

Mano sūnui beveik 7 mėnesiai. Papildomą primaitinimą pradėjome nuo 5 mėnesių ir savaitės. Maitinu pati, bet pienelio trūksta (mišinukų negeria, išbandžiau visus, negeria, sukasi į šoną). Košės suvalgo iš ryto grūdinės apie 100 g, per pietus daržovienė su mėsyte - apie 150 g, vakare kartais valgo, kartais ne - taip pat grūdinę košytę 50-100 g. Tarpuose dar siūlau MP dažnai. Ką daryti, kad vaikutis nevalgus? Tai, kad trūksta maistelio, sprendžiu pagal svorio augimą: vos po 300 gramų nuo 4 mėnesio, dabar sveriam 8 kg ir 70 cm. Gydytoja nieko nesako, nes įtelpame į normas. Prašau patarimo.

Konsultuoja Tarandės šeimos klinikos šeimos gydytoja Neringa Sakalauskė: 

Mamyte, pagal ūgio ir svorio priklausomybę, Jūsų sūnus yra tarp 50-25 procentilės, tai nėra taip ir blogai, taigi, šiuo momentu reikalinga žinoti, kaip kito svorio prieaugis ir ties kuria procentile Jūs augote.

Žinoma, jei visada augote ties >75 procentile, yra labai sumažėjęs svorio prieaugis. Visada tėvams norisi, kad Jų atžala noriai valgytų, gerai miegotų, bet tada tėvams sakau: paklauskite savo mamų, kaip valgėte Jūs, kaip valgė tėtis, ar nebuvo taip pat?

Kaip padaryti, kad kūdikis valgytų daugiau – siūlyti dažniau ir labiau kaloringą maistą.

Sėkmės.

Ekspertai

Neringa Sakalauskė

Šeimos gydytoja, neringa.sakalauske@kraujotyrimai.lt
Neringa Sakalauskė in-vecaku-skola