Mažylis nuolat prie krūties. Kaip rasti laiko sau?

Mažylis nuolat prie krūties. Kaip rasti laiko sau?

24. Oct 2012, 08:00

 

Iš Mantės laiškelio:

 

Laba diena,

 

Sūneliui 8 savaitės. Pastarosiomis dienomis sūnelis ištisai valgo iš krūties: atrodo, vaikas pavalgė, net užmiega, o jau po kelių minučių nubunda ir pradeda ieškoti krūties, klykti nesavu balsu. Vos tik apsižioja krūtį, guli ramiai ir valgo pailsėdamas. Jau nebežinau, ką daryti, pienuko tikrai yra.

 

Jei norėtų artumo, tai manau, kad neverktų ir nešiojamas ant rankų, supamas. O dabar padeda tik krūtis. Gal žinote, ką daryti, nes vaikas retai kada užmiega, o ir aš nepailsiu, rasti laiko sau (pavalgyti, nusiprausti) paskutiniu metu tampa beveik neįmanoma. Vaikas šlapinasi dažnai, tuštinasi kartais kartą į dieną, o kartais kas dvi-tris paras.

 

Ačiū už pagalbą.

 

Atsako Všį "Pradžių pradžia" žindymo konsultantė, mama Marija:

 

Miela Mama,

 

Puiku, kad žindote savo sūnelį ir neliekate viena su savo nerimu, o ieškote patarimo. Turiu Jus nuraminti ir patikinti, kad tokio amžiaus ir net vyresni kūdikėliai labai dažnai elgiasi būtent taip, kaip jūsų mažylis.

 

Žindymo refleksas labai stiprus, jis duotas Gamtos, kad kūdikis išgyventų. Be to, kūdikiai išgyvena taip vadinamus augimo šuolius (maždaug 3 sav., 6 sav., 9 sav. ir 6 mėn. amžiaus), kuomet vaikas sparčiau auga, todėl jis dažniau prašo krūties. Kūdikis gali norėt turėti burnytėj krūtį net ir snausdamas.

 

Taip jis jaučiasi saugiai, būdamas tikras, kad maisto ir nusiraminimo šaltinėlis niekur nedings. Bet tai tik laikina. Svarbiausia taisyklė - žindyti kuo dažniau, kai vaikas prašo, ir pieno gaminsis pagal vaiko poreikį.

 

Gera žinia, kad kūdikis greit auga ir jo elgesys keičiasi. Jau labai greit jis nenorės ištisai snausti su krūtimi, ims daugiau domėtis aplinka, gilaus miego tarpai bus ilgesni. Tiesiog išlaukite, o darbai, kokie jie bebūtų, nėra tokie svarbūs, kaip mažojo šeimos nario poreikiai.

 

Galbūt yra galimybė paprašyti pagalbos iš šalies, pvz.: draugių ar giminaičių? Galite sutarti, kad vietoj lauktuvių, lankydami Jus su mažyliu, atneštų šilto naminio maisto. Arba tiesiog užsisakykite maisto į namus.

 

Be to, visada galite paskambinti vienai iš Mama-mamai savanorių (kontaktai nurodyti adresu http://www.pradzia.org/mama-mamai-konsultacija-zindymas), kuri morališkai padės ir palaikys sunkią minutę. bei pasisemti naudingų patarimų iš knygos "Žindymas", kurią galite užsisakyti el. paštu pradzios.knyga@gmail.com

 

Linkiu Jums sėkmingo ir džiaugsmingo žindymo.

www.pradzia.org/zindymas-knyga

1