Mažylių maniežas - kokiais atvejais galima naudoti?

20. Sep 2016, 09:00 Mamyčių klubas Mamyčių klubas

Keliaujame į svečius pas Mamyčių klubo super mažylės šeimyną ir aptariame, kam gali būti naudojamas maniežas, o kam jo naudoti geriau nereikėtų.

Mūsų mažoji mergaitė Meda augo mūsų akyse ir savarankiškėjo kiekvienąkart mums susitinkant - vartėsi, šliaužė, ropojo. Kol kartu su visa šeimyna atropojo iki naujo savo etpapo.

"Dabar prasidėjo linksmasis etapas, kai aplinka dukrytei tampa vis įdomesnė, todėl ją reikia būtinai ištyrinėti - visus stalčius, spinteles", - šypsosi Medos mama Ramunė.

Mažoji pagalbininkė padėti veržiasi kiekvieną mielą dieną, kartu su mama ji mielai sukiojasi tiek sode, tiek darže, tiek ir virtuvėje. Bėda ta, kad ne viską su ja ant rankų mama gali nudirbti. Tokiais atvejais ne vienai mamai į pagalbą skuba maniežas, kuris sukurtas buvo visai kitai paskirčiai.

Kaip teigė kineziterapeutė Viktorija Paltanavičiūtė, maniežu yra vadinama kelioninė lovelė, ji pritaikyta kelionėms dėl savo puikių savybių:

- ją lengva sulankstyti,

- patogiai telpa įsidėti į automobilį

- yra labai lengva, tad patogu vežiotis kartu, net ir į užsienio šalis, kur ne visada viešbučiuose būna lovelė vaikui.

Super mažylės mama prisipažino, jog praktiniais sumetimais neretai dukrytę ankstyvoje kūdikystėje migdydavo manieže. Tačiau kineziterapeutė atkreipia tėvelių dėmesį, kad vis tik maniežas nėra pritaikytas kasdieniam mažylio miegojimui, jei galvojame apie taisyklingą nugaros padėtį.

"Maniežai turi čiužinukus, tačiau jie nėra tvirti, stiprūs. Jų pagrindas yra minkštas, todėl kūdikis negali stabilioje padėtyje išlaikyti savo nugarytės. O tai nugarytei nėra gerai. Žinoma, nereikia daryti problemos, jei mažylis ten žaisdamas pamiegos ir pietų miegelio, tačiau to nederėtų daryti kasdien, nes ne veltui maniežus vadiname kelioninėmis lovelėmis", - pasakojo kineziterapeutė Viktorija.

Pasak vaikų raidos specialistų, maniežas gali tapti puikia priemone tiems vaikams, kurie savarankiškai stojasi ant savo kojų ir bando žengti pirmuosius  žingsnius.

Tikėtis, kad jūsų mažylis manieže norės praleisti ilgą laiką, nevertėtų. Tik patys pagalvokite, pasaulis toks didelis ir toks įdomus, ir jį norisi pažinti visą nevaržomai jį čiupinėjant, ragaujant, mėgaujantis.