Mažyliui 6 mėnesiai, bet nesėdi ir nesivarto

Mažyliui 6 mėnesiai, bet nesėdi ir nesivarto

23. Jan 2015, 07:00 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Iš Odetos laiško redakcijai:

Sveiki,

Mums jau beveik 6 mėnesiai, bet mes nesėdime, nesivartome. Matau, kad vaikutis stiprus, pastatytas ant kojų gana ilgai pastovi, bet mūsų nugarytė silpna. Gal patartumėte, kaip mums masažuoti mažylį, kad nepakenkti jam? Odeta

Konsultuoja "Tarandės šeimos klinikos" šeimos gydytoja Neringa Sakalauskė:

Mamyte Odeta, tikriausiai tai Jūsų pirmas vaikelis ir suprantama, jog esate sunerimus, kad vaikutis nesėdi, tačiau nereiktų. Vaiko raida labai individuali, vieni vaikučiai jau 4 mėnesių būdami turi dantukų, kiti – tik 8 mėnesių.

Pasitarus su mūsų klinikos kineziterapeute Vaida apie Jūsų situaciją, nutarėme, jog ir pamokyti tėveliai, kaip atlikti pratimus, neatlieka jų gerai, kaip turėtų, bijo vaikeliui pakenkti, tad geriausiai būtų nuvykti pas savo šeimos gydytoją/pediatrą ir gauti siuntimą specialistų pagalbai.

Sėkmės.

Rašykite redakcija@mamyciuklubas.lt ir klauskite šeimos gydytojo visko, kas jums rūpi, nepamirškite nurodyti ar tai vaikas (jo amžius), ar suaugęs, jeigu turite - pridėkite problemos nuotrauką. 

kvikutis kvikutis 24. Jan 2015, 18:12

O mano mazyle, kuriai dabar 6men, pilnai ropoja ir stojasi kur tik randa isikibti, taciau dar nesedi ir nepasakyciau ad noretu, nes vos pasodinta kreipiasi i sona ir ropoja, tad esu siek tiek sunerimusi kad ropojimas ir stojimasis atsirado anksciau nei sedejimas, bet nieko esam kantrus tad lauksim toliau 😀)