Minkšti žaislai tinka ne visiems vaikams

Minkšti žaislai tinka ne visiems vaikams

07. Nov 2017, 07:00 Mamyčių klubas Mamyčių klubas

Pliušinius žaisliukus mėgsta ir maži, ir dideli. Pliušinį žaisliuką patogu pasiguldyti į lovelę, jį lengva nešiotis su savimi, prisiglausti ir pamyluoti. Tačiau alergologai perspėja, kad iš pirmo žvilgsnio nekalti žaisliukai gali būti pavojingi. Ypač tada, kai auginate namų dulkių erkutėms alergišką vaiką, o pliušinių žaisliukų- pilni namų kampai.

Pliušinis meškutis - dulkių erkučių "namas"

Pliušiniuose žaisluose kaupiasi dulkės, ir apsigyvena įvairių rūšių erkutės. Anksčiau buvo manyta, kad erkės mėgsta tik natūralius audinius, todėl sintetiniai pliušinukai nėra pavojingi, tačiau vis daugiau įrodymų, kad namų dulkių erkės gali veistis ir sintetiniuose pluoštuose. Pliušiniai žaislai dažnai yra atvirose kambario erdvėse, todėl į juos lengvai patenka dulkės, taip pat pliušiniai žaislai palyginus retai skalbiami ar valomi, kaip tai turėtų būti.

Turėti kuo mažiau

Tai pirmoji taisyklė - turėti pliušinių žaisliukų kuo mažiau. Jei vaikas alergiškas dulkių erkutėms, jam tinkamiausi lengvai valomi žaisliukai - pavyzdžiui, mediniai, plastikiniai, guminiai ir kt. Geriau turėti keletą pačių mėgstamiausių pliušinukų, su kuriais vaikais tikrai žaidžia, o ne pilną sofą jų nuklotų.

Būtina reguliariai skalbti 

Tai taip pat labai svarbi pliušinių žaislų priežiūros taisyklė. Skalbti galima skalbimo mašina arba rankomis, naudoti geriausia ekologines skalbimo priemones, arba vaikišką muilą. Jeigu namuose turite labai galingą plaunamą siurblį, pliušinius žaisliukus galite reguliariai prasiurbti juo.

Laikykite spintoje ar stalčiuje 

Jeigu vaiko alergija namų dulkių erkutėms didelė, pliušinių žaislų išvis geriausia atsisakyti, tačiau jei nusprendėte pasilikti vieną- du, juos rūpestingai prižiūrėkite ir laikykite uždaroje vietoje - spintoje, stalčiuje, lentynoje su durelėmis. Taip jie bus apsaugoti nuo greito dulkių patekimo.

Kiek jūsų namuose "gyvena" pliušinukų ir kaip juos prižiūrite?

Rubrika "Huggies® žaidimų aikštelė" - apie tai, kaip žaisti ir kokius žaisliukus rinktis

20170629135136-28182.jpg