MK mamų receptai: kaip gydytis su druska?

MK mamų receptai: kaip gydytis su druska?

14. Oct 2016, 09:00 Goda_Mamyciuklubas.lt Goda_Mamyciuklubas.lt
Druskos valgyti daug nereikia, bet štai gydančių savybių ji turi labai daug. Dalinamės Mamyčių klubo narių išmintimi, kaip druska gali padėti kovojant su ligomis.
 
KODELCIA:

mes druska peršalimo ligas gydomės tradiciškai: pokarštyje, pasūdytame vandenyje mirkome kojas, po to mauname kojines ir šildome po apklotais. Labai veiksminga ir slogai atsiradus, ir kosėt pradėjus ir prastai besijaučiant.

O štai dar druską kartą arba du per mėnesį naudoju plaukams stiprinti taip: porą šaukštų joduotos druskos sumaišau su 3-4 šaukštais alyvuogių aliejaus, palaikau keletą minučių, kad druska aptirptų, o tada tą pasigamintą masę (kaukę) įtrinu į plaukus ir galvos odą (svarbu, kad odoje nebūtų žaizdelių, nes gali graužti), palaikau 10 minučių ir nuplaunu šiltu vandeniu ir šampūnu. Plaukai mažiau slenka ir atrodo sveikesni. 

DLK:

Kojyčių mirkymas, be abejonės, pati pirmiausia procedūra peršalus (tiesa, tinkama tuo atveju, jei nėra temperatūros). Nemažiau veiksmingos ir jau minėtos inhaliacijos (joms naudojame himalajų druskytę - esant drėgnam kosuliui tirpdome vėsiame vandenyje, esant sausam kosuliui - darome šilto vandenuko su druska inhaliacijas). Tačiau nemažiau veiksmingos yra "šiltos druskos kojinytės" :) Druską pakepinu sausoje keptuvėje (nedaug, tik pašildau), vilnones kojinytes idedu i poletileninius maišiukus ir į kojinytes pripylus šiltos druskos uždedu mažajam. Taip pat esu girdėjusi, kad druskos kompresai labai padeda pašalinti patinimus - tiesiog druskytes i kokią marlę įberti (tiesa, geriausia marlė ar medvilnės skiautė - kuo pralaidesnė orui medžiaga) ir ant ištinusių vietų dėti. Ji ištraukia susikaupusius vandenis.

Tiesa, kadangi mes labai kovojame su namuose įsigalėjusiu pelėsiu, labai vargstame su sausu kosuliu. Kovoti su šia "bjaurastimi" padarau ramunėlių arbatą ir "pasūrinu" ją himalajų druskyte - šiuo tirpalu burną skalaujame kolkas tik mudu su tėčiu (mažasis dar rija skystį, arbą išspjauna iš karto, ir jis nepasiekia gerklytės :) ). Esu girdėjusi, kad himalajų druska tinkama ir tirpalui į nosytę lašinti, bet niekada nebandėme :) Štai tokios mūsų žinios ir potyriai kolkas :)

RREMM:

O tik apie persalimo lygas gydima galima rasyti? nes zinau puiku recepta, kaip isgydyti spuogus, labai greitai. Jei jus kankina spuogai ant veido, reikia paimti druskos, sudrekinti veida su vandeniu, druska istrinti visa veida, ypac kur spuogai, nuplauti, tada paimti muila ,patrinti rankose ir putomis padengti veida, palaikit apie minute, nuplaut. Nusluostyti veida, pasiteplioti kremu. Tada paimti sodos, rankomis ismuiloti muila, kad butu putos, tuos putos sumaisyti su muilu ir kiekviena spuoga, bet tik spuoga, ne visa veida, padengti situo tepalu, jis isdzius, galima laikyti visa nakti, ryte jau po pirmo karto pamatysit rezultata! Visada taip darau, kai pamatau ant veido spuoga:)

MARIJA:

as skaudancia gerklyte siulau skalauti su vandeniu ir druska, laaaaabai padeda, per abu nestumus taip dariau, ir vaistu jokiu neprireike rimtesniu, o slogyte ir gydziau praplaudama nosyte vandens ir druskos tirpaliuku. labai veiksminga drusko sildymai skaudant gerklei ar kosint - krutine ar pacia gerkle, o skaudant nugarai- juosmeni. Taip pat darom inhaliacijas su druskos tirpalu.

NELLI:

Mes kaitiname kojytes įbėrę druskos. Taip man mama darydavo, taip ir aš vaikučiams darau. Dar kartu pilu pvz. rezorban tepaliuko. Turiu pažįstamą, gyvenančią užsienyje, kuri kaip sveikatinimo priemonę vaikučiui naudoja... sūrų jūros vandenį (tiesiai iš jūros, ne kokį vaistinėj pirktą), nes jame gausu mineralinių medžiagų. Skiedžia jį su paprastu vandeniu ir kasdien duoda gerti vaikučiui. Ji įsitikinusi, jog tai veiksminga, nes vaikas neserga!

Kaip jūs gydotės druska?