Mobilioje programėlėje - daugybė idėjų ką vaikams veikti lauke

Mobilioje programėlėje - daugybė idėjų ką vaikams veikti lauke

19. Jul 2016, 12:00 Goda_Mamyciuklubas.lt Goda_Mamyciuklubas.lt

Žaidimas mobiliaisias įrenginiais ne visad turi tik žalingą poveikį. Vis dažniau Lietuvos kūrėjai pristato ir unikalių, lavinamųjų programėlių, kurios gali paįvairinti laisvalaikį. Gamtos darželio įkūrėja „Po smilgom“ ir „EnL design studio“ pristato programėlę telefonams ir planšetiniams kompiuteriams „Po smilgom“, kurioje rasite daugybę žaidimų ir užsiėmimų lauke.

Kūrėjai rašo: 

„Apie buvimo lauke naudą žino visi. Tačiau, kartais su vaikais buvimas lauke tampa nuobodus, nes žaidimų aikštelės nėra pritaikytos suaugusiems ir ėjimas į lauką tampa pareiga. O jeigu taip nebūtų? Jeigu buvimas gamtoje būtų smagus visiems? Jeigu išėjimas į parką ar mišką nebūtų tik dėl gryno oro ir imuniteto? O jeigu būdami lauke galėtumėme lavinti savo ir vaikų kurybiškumą, ugdyti vaikų kalbinius, matematinius gebėjimus ir stiprinti tarpusavio ryšį? Būtų šaunu!

Šioje programėlėje žaidimai sukurti vaikams, bet puikiai tinka ir suaugusiems. Žaidimams vieta tinka bet kuri, nes žaidimai gali keistis priklausomai nuo oro salygų ar metų laikų. Jie suskirstyti pagal ugdomas kompetencijas.

20160718123813-72157.jpg

Gamta pati puikiausia žaidimų aikštelė. Tai vieta, kur galime atrasti vidinę ramybę ir pajusti nuostabą. Besikeičiantys metų laikai suteikia mums galimybę įsijausti į mus supančia aplinką, į mus supanti tikrą pasaulį suvokiamą visais pojūčiais. Ar mes galime mylėti ir saugoti tai su kuo neturime jokio ryšio? Ar mes galime būti kūrybingi ir smalsūs jeigu viskas būtų iš anksto už mus nuspręsta ir paruošta? Ar būsime ištroškę žinių, jeigu bus vertinamas tik rezultatas?

Suteikiame Jums galimybę paįvairinti savo laisvalaikį visiškai nemokamai!“

Programėlę rasite https://play.google.com/store/apps/details?id=outside_activities_for_kids.enldesignstudio.outsideactivities_smilga