Mokomės pažinti skaičius

Mokomės pažinti skaičius

10. Jul 2017, 15:55 Ever Ever

Atsidėkodami “Mamyčių klubui“ už laimėtą nuostabią GOKI dėlionę ir Huggies sauskelnes, norime pasidalinti, kaip ši GOKI dėlionė iš www.minimood.lt, papildė mūsų žaidimų dienas. Šiuo metu mažajam žaidėjui yra du metukai ir keturi mėnesiai. Pats laikas pradėti pažintį su skaičiais? Tikrai taip!

Dėlionė susideda iš spalvingų medinių skaičių nuo 0 iki 9, kurie įsistato į skaičių formeles. Visų pirma pagalvojau, kad žaisime kaip su dėlione, tačiau pasirodė, kad mažajam sunku skaičiukus ištraukti, nes jie neturi rankenėlių.  

Tada sumąsčiau, kad pradžiai galime pažaisti ir kitokius linksmus žaidimus, kurie pamiklintų mažuosius pirščiukus, juk taip svarbu lavinti vaikučių smulkiosios motorikos įgūdžius, rankų ir akių koordinaciją.

Pirmasis žaidimas. Atrask paslėptus skaičiukus smėlyje. Šis žaidimas tikrai labai smagus. Na, tik gal tvarkymosi po to nemažai J Jeigu neturite smėlio, manau, kad puikiai tiktų ir kinetinis smėlis, arba kruopos. Vaikutis randa skaičiuką, o aš džiaugsmingai pranešu koks tai skaičius.

20170710154841-10919.jpg

Antrasis žaidimas. Sudėk skaičiukus į dėžutę. Šią dėžutę pasidariau iš kavos skardinės ir ji mums praverčia labai dažnai. Pasidariau skirtingus dangtelių viršelius, kad galėtume dėti skirtingus daikčiukus. Pav. mažus kamuoliukus, pagaliukus, dangtelius, o šiandien – skaičiukus.

20170710154910-70173.jpg

Trečiasis žaidimas. Sudėk skaičiukus į reikiamus dėlionės langelius. Ši užduotis buvo sunkiausia ir reikalavo daug daugiau kantrybės, bet kartu su mama juk visi iššūkiai įveikiami.

20170710154948-50460.jpg

Taip pat ačiū ir už Huggies sauskelnes.  Nors dieną jau pratinamės vaikščioti be sauskelnių, tačiau naktį jos mums dar tikrai labai reikalingos. Jos lengvai užmaunamos ir tikrai labai patogios mažyliui.