Mokykime vaikus žaisti ir darykime tai kartu!

19. Jan 2017, 07:00 Mamyčių klubas Mamyčių klubas

Dviejų vaikučių mama, žaislų parduotuvės „Children City“ Agnė Grigaliūnienė Mamyčių klubui teigė, jog mintis atidaryti šią parduotuvę kilo "banaliuoju būdu" - kai laukėsi dukrytės Jonės Adelės.

"Neradau iki tol to, kas man patiktų, kas būtų sukurta vaikams, erdvės, kurioje vaikai galėtų laisvai žaisti ir išsirinkti su kuo žaisti. Tai tikrai svajonių darbas", - nusijuokia mama.

Agnė taip pat siekia rasti ir pasiūlyti tokius žaislus, kurie nėra tokie šabloniniai, kaip visur. Vienas tokių žaislų - tai Pepotės, kurios turi lytiškumą. Šios lėlytės tarsi deklaruoja, jog mes mylime visus žmones, nepriklausomai nuo jų religijos, rasės ir pan. Jos yra vaikiškų veidų ir neprimeta vaikams grožio standartų.

Kas iš jūsų mėgo žaisti "parduotuves" vaikystėje? Turbūt daugelis mergaičių, o gal ir berniukų :) Parduotuvę žaisti mėgo ne tik Agnė, bet ir laidos vedėja Indrė, o labiausiai, sako, norėjosi joje turėti kuo realistiškesnių prekių. 

A.Grigaliūnienės nuomone, vaikas tur mokėti žaisti pats su savimi, bet, žinoma, kuo daugiau su juo žaisime, kuo daugiau bendrausime ir daugiau praleisime su jais laiko - tuo greičiau jie visko išmoks.

Tad pagrindinis dalykas - atraskite balansą: mokykite vaikus žaisti vienus ir nepamirškite žaisti kuo dažniau kartu!