Mums padėjo alijošius ir medus

Mums padėjo alijošius ir medus

11. Jan 2017, 10:00 Mamyčių klubas Mamyčių klubas

Roberta dalinasi puikiu receptu, kuris, sako, labai tinka organizmo stiprinimui, profilaktiškai, ir jau pasigavus nemalonųjį peršalimą, gripą, ar net baisųjį bronchitą.

Taigi, geriausias organizmo stiprinimas yra, žinoma, grūdinimasis nuo mažens, deja, šiuo laimėjimu pasigirti negalime, nes mūsų sūnus užaugo vos ne šiltnamio sąlygomis ir todėl - savaitė darželyje - dvi namuose, ir taip startavome rugsėjį.

Norite kuo geriau pasiruošti šaltesniajam sezonui? Nepulkite vartoti sintetinių maisto papildų, vitaminų kompleksų, nes dabar reklaminė propaganda tiktai ir tesiūlo. Be abejo, yra daugybė natūralių produktų, tad pasirinkimas platus. O štai mes atradome receptuką, kurį rekomendavo močiutė.

Pas mus yra didelis senas alijošius - močiutė sakė, skaičiuojantis jau kokius penkioliktuosius metus!!! Kurgi, jei ne pas senuosius žmones dar galima rasti šių vertingų augalų? Trumpai parašysiu kokia nauda iš šio senučiuko.

Suaktyvina organizmo gynybines jėgas, kitaip sakant - stiprina imuninę sistemą - būtent to mums ir reikia! Taip pat veikia stresuojant, gerina fizinį ir protinį darbingumą. Na ar ne puikus gi augalas? 

O štai ką sako mūsų internetinis žiniukas - Vikipedija:

"Alijošius reguliuoja skrandžio virškinamąjį traktą, vartojamas akių ligų profilaktikai, kaip efektyvi žaizdas gydanti priemonė, padeda regeneruoti audiniams. Vartojamas plaukų augimo gerinimui ir stiprinimui, sergant kraujagyslių, kvėpavimo sistemos ligomis, mažakraujyste, lytinėmis ligomis. Išoriškai vartojamas esant pūlingoms uždegiminėms ligoms, egzemoms, pūliniams, dažnam vidurių užkietėjimui. Turi antimikrobinių savybių. Sulčių kompresais gydomi nušalimai, spuoguota, riebi veido oda"

Atradau šį augalą iš naujo.

Na, o dabar prie esminio rekomenduojamo receptėlio:

Imame alavijo lapą (geriausia nuo apatinės ar vidurinės augalo dalies, geriau ne trumpesnis nei 15 cm, ir dar geriau, jei augalas ne jaunesnis nei 3 metai), smulkiai kaip svogūno laišką supjaustome, ir dedame medų. Sumaišoma. Skaičiau, kad reikia palaikyti, kol išsiskiria sultys, tačiau močiutė sako, jog verčiau sumaišyti išsiskyrusią "sunką" ir vartoti viską kartu.

Taigi jau kuris laikas sūnui prieš valgį duodu po valgomą šaukštelį šio vaistuko - imuniteto stiprintojo, ima noriai, juk saldu. Ir pati sirgau bronchitu, tuomet ir patarė močiutė šį vaistuką - lengvina atsikosėjimą, stirpina organizmą. 

Šiam derinukui puikiai tinka ir citrina, kuri taip pat turi vitaminų.

Tad nesirkite ir ieškokite šio gėrio pas močiutes ;)

Natele Natele 11. Jan 2017, 16:53

Mama augina, bet as vis neprisiruošiu išbandyti 😀.