Mūsų "antiSLOGinai"

Mūsų "antiSLOGinai"

28. Sep 2014, 21:32

Sveiki visi, kurie sveiki ir sveaktos tiems, kurie kaip ir mes apsistatę žolelėm, lašiukais ir visokiais kitokiais gėriais, kovojant su ligomis !

 

Taip jau sutapo, kad galime pateikti „reportažą iš įvykio vietos“, mat visa šeima su varvančiom nosim ir ne tik . . .

 

Pirma suslogavo vyresnėlis, tuomet estafetę perėmiau aš, tada vyras ir mažiausias ilgiausiai atlaikęs išėjo į finišo tiesiąją. Deja varžybos su sloga visai nelinksmas reikalas ir prizas čia – sveikata. Tad man reikėjo nemažai „pakapstyti“ galvą, kad gydyti ne tik penkiametį sųnų, bet ir mažutėlį, kuriam nėra 4 mėnesiukų.

 

Kažkada esame jau rodę kaip kovojame su ligomis bendrai, bet deja, kad ir kaip vasarą sūnus grūdinosi, ligelių išvengti nepavyko.

 

Aš nesilaikau taisyklės, kad sloga praeis gydoma per 7 dienas, o negydoma – per savaitę, mat mūsų atveju ji dažniausiai nukeliauja „žemyn“ ir virsta kosuliais, bronchitais . . . Tad slogą vos pamačius čiaudint vaiką reikia „prigriebti“ ir stenktis išvyti. Čiaudulys natūrali reakcija į dirgiklius.

 

Tad mūsų arsenalas kovoje prieš slogą ir patarimai:

Pradžioje vos tik pradėjo vyresnėlis čiaudėti – plovėm kelis kart dienoje nosį jūros vandeniu, kas vakarą daviau šilto pieno su medumi (kaip jis sako „migdomųjų“, mat kažkada prasitariau, kad padeda užmigti). Vitamino C, taip pat duodu, kadangi nei vasarą, nei bet kuriuo kitu metų laiku, vaikas nelabai mėgsta daržoves ir vaisius. Tad medutis su pienu, kaip priemonė imunitetui stiprinti ir tikime jo antibakterinėmis savybėmis.

 

Kitas mūsų „gelbėtojas“ česnakiukas. Jame yra C ir E vitaminų, gerina organizmo atsparumą ligoms. Tad jau iš anksčiau žinotą receptą ir panaudojau kovai su sloga. Oi nepatiko maniškiui šis būdas, bet dažniausiai tai kas nepatinka yra veiksminga.

Receptas „mostelės“ baciloms atbaidyti: česnako skiltelė ir gabalėlis sviesto. Sukapoju česnakiuką, sutrinu su sviestu ir šia mase patepu po nosiuku (tinka ir krūtinei įtrinti bei padams, bet tik jei nedirgina odos). Ir dažniausiai patepiau dieną, kad naktį neįsitrintų į akis per neapsižiūrėijmą. Tinka ir lengvai slogai, ir jau visai reikalui krypstant į blogąją pusę. Padeda ir esant anginai – kaklui įtrinti. Česnakas su medumi ir pienu taip pat veiksimgas, bet šio varianto niekaip neįpiršau vyresnėliui gerti (kai kosulys pripuolė).

 

Kitas „gėris“ mano namuose ir kovoje prieš slogą tai Kalankė (dar kitaip visų vadinama „paleistuvė). Šis augalas ir jo savybės daro stebuklus ne tik kalbant apie slogą, bet ir gydant žaizdas ir aibę kitų negalavimų. Puikus antivirusinis augalėlis. Šio gėrio pasodino močiutė kelis daigus, iš jų greitai išaugo didesnės kalankės, kurių lapai tinkami slogai gydyti.

20140928213228-91924.jpg

Tiesiog paimu lapelį, susmulkinu, išspaudžiu sultis ir skiedžiu vandeniu, santykiu 1:2 arba 1:3 (iš akies), šiuo žaliu skysčiu ir išvarome baubus iš nosies – užeina stiprus čiaudulys. Kai vaikas dar nemoka pūsti nosies, kai tik pradeda čiaudėt, uždengi burnytę ir viskas išeina per nosiuką. Žinoma, šis būdas taikoma tik vyresnėliui ir mums, suaugusiems.

Taip pat kalankės mėsingoji dalis padeda sudirgusiai nosiai – tiesiog reikia patepti.

 

 

O mažyliui (4mėn.) tiesiog plauname nosytę jūros vandenuku ir nuolat atsiurbiame baubus.

 

Beje, nuo slogos dažnai prasideda rimtesnės bėdos, kaip mums, tad reik nepatingėti ir jau galinčiam vaikui padaryti druskos tirpaliuko, nestipraus, kad skalautų gerklę, taip bent kiek bandant pabėgti nuo rimtesnių bėdų.

 

Sveikatytės visiems !

29. Sep 2014, 11:24

Ačiū sveikatytės mum reik šiuo metu 🌷

Dėl medučio žinom,.kad į pravėsusį skystį dėt 😀 O dėl pieno tai ir prisiskaičius esu bei vienoj lieknėjančių grupėj yra tai propoguojančių, bet kol garsiai neskaluojama, nesigilinama tai ir mes be pieno produktų neapsieiname kažkaip. Kolkas mums viskas ok 😀

29. Sep 2014, 09:33

Kaip tik pastaruoju metu viena mano labai besidominti sveika mityba draugė įnirtingai mane įkalbinėja atsisakyti pieno mityboje, o ypač sergant. Dar neįsigilinau "ant tiek", kad ryžčiausi atsisakyti, bet jau seniai neduodu pieno vaikams kai serga, NES.. pienas sukelia gleives organizme. O jos tik trukdo sveikti..
Medus - super 😀 Neabejoju, kad dedat ne į karštą gėrimą, kad išsaugot medaus gerąsias savybes 😀
Sveikatėlės jums! 🌷