Mūsų atradimas kovoje su peršalimu - medaus produktai

Mūsų atradimas kovoje su peršalimu - medaus produktai

10. Feb 2012, 10:00

 

Tikriausiai kaip ir daugumai, mūsų pagrindinė žiemos problema – peršalimai. Jau turim šiokios tokios patirties kaip kovoti su sloga ir kosuliu.

 

Pirmiausia - profilaktika

 

Stengiamės kuo daugiau laiko (kai tik leidžia oro sąlygos) praleisti lauke, dažnai vėdinti kambarius, valgyti kuo daugiau daržovių ir vaisių, užaugintų mūsų krašte. Naudojam bičių produktus (ne tik tada, kai jau sergam), vietoj cukraus dažnai renkamės medų, kasdien suvalgom bičių duonelės (suaugę maždaug po valgomą šaukštą, vaikas – arbatinį šaukštelį).

 

Tik noriu priminti, kad vaikams reiktų atsargiai duoti bičių produktus - dėl alergijos rizikos!

Gal nuskambės kai kam keistai, bet mes visiškai nebenaudojam citrinos kaip vitamino C šaltinio, imunitetą stiprinančio vaisiaus. Renkamės mūsų krašto produktus, kurie turi žymiai daugiau to vitamino C ir kitų naudingų mums medžiagų: rauginti kopūstai, juodieji serbentai, svarainiai, spanguolės. Šiuos produktus gydytoja homeopatė rekomendavo net mūsų 10 mėn. dukrytei.

 

Profilaktika būtina, bet kartais nepadeda ir ji. Pajutę pirmą slogą, kosuliuką - daromės inhaliacijas (tiesiog su paprastu steriliu vandeniu ar jūros vandenuku). Jei sausas kosulys, tai labai sudrėkina, lengviau atsikosėt, padeda ir drėgnam kosuliui.

Susirgus kažkam iš šeimos narių, namuose prisidėliojam supjaustyto česnakos skiltelių. Kas jau gali, suvalgo vieną kitą per dieną.

 

Jei stipri sloga, labai užgulta nosis, mums nepamainomas dalykas – svogūnas. Svogūną tiesiog padalinu į kelias dalis ir padedu prie vaikų lovelių nakčiai. Dienos metu: įdedu svogūną į puodą, įpilu vandens, kad apsemtų svogūną ir virinu atidengtame puode, bent būnant virtuvėje žymiai lengviau kvėpuoti.

 

Slogai palengvinti naudojam ir gėlę „Paleistuvę“ (nežinau, koks jos tikras pavadinimas), iš nuplauto gėlės lapelio išspaudžiu sulčių, jas praskiedžiu perpus su vandneiu ir lašinu į nosytes.

 

Užsitęsusiai slogai, kai išskyros iš nosies pūlingos, sinusitui palengvinti darom taip: nulupam vieną česnako skiltelę, susmulkinam, sumaišom su tokio pat dydžio sviesto gabalėliu kaip ir česnako skiltelė. Šiuo tepaliuku vakare ištepti kaktą, apie nosį, po akimis. Tuo pačiu tepaliuku ištepti kojų padus, palaukti, kol apdžius ir, užsimovus šiltas kojines, eiti miegoti.

 

Ryte išvirti bulvių ir, užsidengus galvą storu rankšluosčiu ar kuo kitu, apie 10-15 min. pakvėpuoti garais. Jau po pirmos procedūros palengvėja. Šias procedūras reikia pakartoti bent 3 kartus. Ant veido galima tepti tik įsitikinus, kad nealergizuos, ir visai mažiems vaikams ant veido gal geriau netepti.

 

Prieš šią procedūrą labai veiksminga kojas pamirkyti šiltame vandenyje su druska. Vyresniems vaikams vanduo gali būt karštesnis, mažesniems užteks šilto.

 

Druską naudojam ne tik vonelėms kojoms mirkyti, bet ir esant kosuliui, pašildom, sudedam į medžiaginį maišelį ir tą maišelį dedam ant krūtinės.

 

Suaugusiems atradom nerealų medaus produktų mišinį, kuris susideda iš: medaus, bičių duonelės, bičių pienelio, bičių pikio. Iki šios žiemos vyras sirgdavo praktiškai visą žiemą: sloga, kosulys, kartais ir komplikuodavosi viskas. Šią žiemą dar nesirgo. Pradėjo valgyt tą bičių duonelę kaip profilaktinę priemonę, o kai jaučia, kad kažkas „kimba“, sučiulpia porą šaukštelių to medaus produktų mišinio.

 

Žinau, kad mažiems vaikams to mišinio tikrai negalima dėl jo sudėtyje esančio bičių pienelio, bet didesniems vaikams, mamoms, tėčiams – rekomenduoju pabandyt!

 

Tik noriu priminti, kad jei sloga užsitęsia, sunkėja ar atsirado kosulys, būtina kreiptis į gydytoją, ypatingai nereikia užsilaukti namuose su mažesniais vaikais. Prie gydytojos paskirtų medikamentų galima naudot ir namines priemones, bet visada geriau pasitart su savo gydytoja, ar jos tiks konkrečiam atvejui.

 

Būkite sveiki!!!

Jolanta (jolanta003)

 


KONKURSAS: Sukurkime patarimų knygą sveikatos klausimais

 

Šios savaitės prizai

 

 

 

Kleenex® Balsam – dermatologiškai patikrintos servetėlės su ramunėlių balzamu. Naudojant jas nosis pasidengia apsauginiu ir mikroskopiniu balzamo sluoksniu. Ramunėlių balzamas padeda apsaugoti nosies odą nuo paraudimų slogos atveju.

 

Kleenex® Balsam Fresh taip pat turi apsauginį ramunėlių balzamą ir gaivų mentolio aromatą, kad būtų lengviau kvėpuoti.

 

Pirmasis konkurso etapas vyks iki sekmadienio, vasario 12 d., o vasario 13 d. – išrinksime savaitės laimėtoją.


 

13. Feb 2012, 09:06

Sveikinu 😀

10. Feb 2012, 11:09

Dar pamiršau rašydama paminėti, kad pirmiausia reikia pradėti nuo didesnio skysčių kiekio, t.y. kuo daugiau gerti.
Kiek mūsų homeopatė pataria tai geriausia vanduo ir paprastos žolelių arbatos. Nelabai tinka pienas mažiems vaikams. Apskritai mažiems vaikams nepatariama daug: gerti pieno, valgyti citrusinių vaisių ir kviečių turinčių produktų.
😀