Mūsų Goda - didžiausias stebuklas Žemėje

Mūsų Goda - didžiausias stebuklas Žemėje

15. Sep 2014, 17:02 Gerda_M Gerda_M

Ji auga, stiprėja, sparčiai vystosi, kiekvieną dieną susipažįsta su pasauliu. Ji žino, kur jos Mama, ji laukia grįžtančio tėčio... Ji mėgsta saldumynus, dievina melisų arbatą ir vis dar užmiega ant rankų... Ji mūsų stebuklas. Ji Žmogutis, iš pamatų pakeitęs mūsų gyvenimą, suvokimą, pasaulį... 

20140915165921-89650.jpg

20140915164946-93497.jpg

Godytės turtai
Mano saulei - 9,5 mėn. 09-30 švęsime 10 mėnesių ir jau pradėsime planuoti pirmąjį gimtadienį, kuris žada būti ypač didelis ir tikrai ypatingas. Mažoji turi du apatinius dičkius dantukus, viršuje jau taip pat apie keturis - vienas didesnis, kitas mažesnis... Dantukai baltučiai, valome juos su "Vademecum" braškine dantų pasta. Tiesa, daugiau jos suvalgome, nei ji atlieka naudos... :)  

20140915165118-53502.jpg

Godytės rėžimas
Mažylė miegoti vakare eina apie 21 val. Tiesa, niekaip negalime išmokinti jos užmigti gulint - ją būtinai reikia čiūčiuoti ant rankų. Užmiega gerdama pienuką (naudojame nan2). Mamos mielosios, nuo kada jūsų pupsikai ėmė užmigti gulėdami šalia? ar ilgai dar reikės ją čiūčiuoti, sūpuoti, kad užmigtų? Dieną ji miega 3 kartus po 30 minučių. Juokauju, kad kai pamiega40 minučių, jau galėjo ir persimiegoti :)) Kaskart užmiega irgi ant rankyčių...

20140915165209-35073.jpg

Godytės maistas
Ačiū DIEVULIUI, kad neturime problemų dėl maisto. Prieš kiekvieną miegutį ji išgeria pienelio, o tarpuose tarp miegų valgo viską, ką duoda mama, tėtis ar mylimi seneliai. Pusryčiams kertame avižinių dribsnių/kukurūzų/miežių košes su sviestuku. Pietums renkamės virtą bulvę su virta vištiena, troškinu vištienos krūtinėlės kotletus su cukinija arba morkomis. Taip pat kai mamytė labai skuba ir ko nors nespėja, su bulvyte išverdu vaikišką dešrelę. Manau, kad kartą kitą suvalgius, niekam nieko nuo jos neatsitiks. Prie karštojo patiekalo duodu pagraužti agurką.
Godos favoritas - makaronai! Juos gardinu sviestuku, įtrupinu mėsytės ir kad kertame....! Paprastai verdu vermišėlius arba kokias linksmas žvaigždutes ar gėlytes:)


Vakare, grįžus iš darbo tėčiui, visi susėdame valgyti daržovių sriubą. Tiesa, skaniausia sriuba - iš mamos ar tėčio lėkštės :) Ok, jei nori, gauna! :)

20140915165328-78411.jpg

Vakarienei renkamės sūrelius - glaistytus varškės, o kartais ir šokoladinius su aguonomis.

Goda kiekvieną dieną išgeria nemažai melisų arbatos. Juodosios duodu tik tada, kai po ranka neturiu melisų, tačiau paprastai duodu šios - sako, kad kažkiek ramina. Gal tikrai? :)

20140915165747-81686.jpg

Godos nuodėmės
Nuodėmėmis pavadinčiau ledus. Kai valgome su vyru, būtinai duodame ir jai. Tos akytės taip žiba! Na, tai gal ledai - mūsų nuodėmė, kad neatsispiriame toms akytėms? :) Taip pat vasarą, kai dažnai kepame mėsytę šašlykinėje, duodu kepto vištienos šašlyko. Aštrūs dantukai puikiai sukramto minkštą mėsytę kartu su bulve arba daržovėmis.

20140915165355-54428.jpg

Godos pasiekimai
Jau nuo 6 mėnesių plojame katutes, o štai savaitgalį išmokome daryti: "saulė virė" ir judiname rankytes. Bandome įveikti "virė virė košę", tačiau rankytės dar nelabai supranta, ką mama nori su jomis padaryti :))
Mėgstame ropoti, o vaikštynėje praleidžiame vis daugiau laiko - taip knieti paimti, pasiekti, nueiti, nubėgti....

20140915165522-21292.jpg

Tėvelių džiaugsmas
Ir tikrai... Nesvarbu, kiek kartų naktį reikia keltis... Nesvarbu, kad kartais nuo visko pavargsti ir nueiti išsimaudyti - tikra Dievo dovana, drąsiai kiekvienai moteriai galiu pasakyti - kūdikis į namus atneša pilnatvės. Žiūri į mergytę, pabučiuoji, apkabini vyrą, žiūrime kartu... Mūsų šeimos ryšys - ypatingas. Ir jis stiprėja su kiekviena diena. Nes vaikas - didžiausias stebuklas Žemėje. Linkiu, kad kiekvieno namuose krykštautų po stebukliuką! :)  

20140915165608-95310.jpg

Su meile, 
pačios gražiausios mergytės mama Gerda :)  

motinysteveza motinysteveza 16. Sep 2014, 22:28 Krisliukas

su pirmagime irgi esu bandžius tą metodą... ir jutau sąryšį su ligom... su kitom dukrom neturiu minčių naudot, nes žinau, kad ateis laikas ir užmigs pačios, ir maždaug nuo dvejų 😃

16. Sep 2014, 21:52

Man to dėdės, regis Ferberio metodas ir baisus, net nekilo.mintis bandyti.

16. Sep 2014, 21:51

Kaip greit auga 😀 tikrai labai miela graži mergytė 🌷
Migdymas...pirmagimį tekdavo ant rankų ir migdyt iki...nepamenu kiek, bet guldydavau ant kelių, ant pagalvėlės ir sūpindavau. Močiutės "išrastas" būdas.
O mažylis ir neretai erzeliuojas, verkia, tenka imy ant rankų, bet ne kas kart.

16. Sep 2014, 20:01

Kas liecia migdyma tai as jau mrtai laiko ir beveik penki menesiai kaip nesioju ant ranku pries kiekviena miega. Oi buna kad atrodo jau miega, mano rankos nutirpe padedu y lovyte ir rekia😈

16. Sep 2014, 17:27

Labas, Gerda!! 😀 Smagu ir vėl pasidžiaugti Godytės pasiekimais! 😀 Kaip greitai man atrodo ji užaugo. Jau visa mergaitė 😀 Aš taip pat iki dabar čiūčiuoju savo angelėlį, nes jokio kito patikimo būdo dar neatradau, man verkiančio palikimas kažkaip ne prie širdies.. Bandau paguldyti lovelėje, paglostau, lopšinę padainuoju, kartais padeda nurimti, bet neužmigti. O dėl maisto mano nuomonė prie daugumos 😀 bent aš savo vaikui tiesiog bijau duoti, o jei tas "šalutinis poveikis" pasireikš po metų, dviejų.. ? Čia tik pamąstymai 😉

Gerda_M Gerda_M 16. Sep 2014, 16:16

varškytę su uogytėmis irgi labai mėgstam ir tikrai renkamės gerokai dažniau nei tuos nuodėminguosius sūrelius 😀))

Gerda_M Gerda_M 16. Sep 2014, 15:54 sraigiukas

Na taip, turbūt reikėtų įvertinti tą nežmoniškai gerą galimybę prisiglausti prie mažylės ir leisti užmigti jai ant rankų. Tik, aišku, tie momentai, kai jauti, kad rankos tuoj nukris, kartais ima slėgti 😀)
Ačiū už patarimus dėl maisto. Kadangi vadovaujuosi taisykle, jog visko po truputį ir miniatiūriniais kąsneliais nekenkia ir nuo to iš principo nieko neatsitiks, nebijau duoti nieko, nuo ko nepasireiškia tam tikras šalutinis poveikis. O jūsų medicinines žinias aš gerbiu.

sraigiukas sraigiukas 16. Sep 2014, 14:31

Gerda jūs nejuokaukit, kokie glaistyti sūreliai ir dešrelės tokio mažiaus vaikui. Kaip medicinos srities specialistė labai labai jūsų prašau, NEDUOKITE tokių produktų bent iki 2m. Glaistytas sūrelis-šokoladas, tai hidrinti augaliniai riebalai ar to tikrai reikia jūsų mažam vaikučiui???
O mergytė gražuolytė, MAMAYte negriaukite vaikučio sveikatos dar jai tik formuojantis, turėsit po to labai daug problemų.
dėl miegelio tik džiaukitės kol leidžiasi glaudžiama, po to norėsit, bet sakys nu mamamamama

Gerda_M Gerda_M 16. Sep 2014, 11:54

Ačiū už gražius žodžius, mergaitės 😀 ach, norėčiau, kad miegotų savarankiškai, bet tas vaiko verkimas man - katastrofa, tai jau geriau čiūčiuoju, nei palieku verkti 😀
Dėl maisto - tikrai neduočiau valgyti įvairiai, jei matyčiau kažkokias problemas su viduriukais, alergijom ar pan. Tiesiog kažkokiu maistu paeksperimentuoju, matau, kad viskas gerai ir nesibaiminu 😀 Žinoma, ir persistengt nereikia - gabalėlis mėsytės, keli šaukšteliai ledų ar pan., tikrai nepakenks, juoba, kad ir pati matau, jog tfu tfu tfu, pašalinių reakcijų nėra 😀

Krisliukas Krisliukas 16. Sep 2014, 07:54 Vinga

mes irgi to protingo dėdės metodą taikėm abiem berniukam..bet mums nesuveikė..po kelių dienų jie man visada susirgdavo..
atėjo laikas ir vaikai užmigdavo patys,maždaug nuo dvejų 😃
kiek daug maistuko įvairaus ragauja,ne per anksti dar?

15. Sep 2014, 23:42

Kokios nerealiai mielos garbanėlės 😀 Aš irgi ilgai savo princesę čiūčiavau ant rankų. Kai pradėjau primaitinti mišiniu (kažkur nuo 10 mėn) sugalvojau nakčiai ją maitinti paguldytą lovytėje, ir ...stebuklas!!! Pavalgiusi ji tik nusisuko ant šoniuko ir ..užmigo 😀 Net čiulptuko nereikėjo 😀 Kažkada buvom palikę pas močiutę, tai ši iš įpročio bandė migdyt ant rankų, tai sakė taip pradėjo šaukt, spardytis, kad močiutė gavo greit guldyt į lovą 😃
Su vyresnėliu sūnum elgėmės truputį drąstiškiau.. Bandėm kažkokio protingo dėdės išgalvotą metodiką, kai vaiką tiesiog palieki lovytėje verkti ir ateini po kelių min. Paguldai ir išeini, po to tą intervalą ilgini kol vaikas galų gale užmiega. Ką galiu pasakyt. Užtrukom kokius 2 vakarus ir po to sūnus užmigdavo pats be jokių ašarų, bet kažkaip dabar..žiauroka atrodo 😃 Ir kaip mes taip... 😃
P.S. Šašlykinėje kepto maisto neduočiau.. juk toks mažutis jautrus dar skrandukas... 😀