Mūsų gydymo įstaigų draugiškumas

Mūsų gydymo įstaigų draugiškumas

03. Feb 2015, 11:19 ODISEJAaa ODISEJAaa

 

Kadangi mes gyvename kaime ir turime dvi poliklinikas,tai miesto poliklinika(Vismantės) ir miestelio poliklinika(Aistės). Artimiausia poliklinika siekia dešimt kilometrų,kita dvidešimt penkis km.Tad su vaiku iki jų pėstute nenueisi :). Visada važiuojame mašina,nes atobusų galimą sakyti nėra....Į miestą yra 6.20 ryto(nuvažiuoti) ir 14.05 per pietus(grįžti). Su sergančiu vaikiuku bešansu tokiu transportu..

Miesto poliklinika. Į šią polikliniką įvažiuoti vežimėliams yra užvažiavimas. Taip pat yra vietos pakankamai vežimėliui kolidoriuje..bet dažniausiai kiek pastebėjau juos palieka lauke prie durų(nedaug matyt atvažiuojančių vežimėliais).

Šioje poliklinikoje yra specialus kambarys pervystyti ir pamaitinti vaikuti. Dabar net užrašas uždėtas ,kad visi žinotų(anksčiau nebuvo). Ten tuo pačiu ir procedūrų kabinetas,skiepija jame.

Visoje Pasvalio pliklinikoje yra įrengti televizoriai kolidoriuose,tad dažniausiai laukdami eilės žiūrime filmukus vaikams,bendraujame. Taippat siena iškabinta vaikų piešiniais,įrėmintais. Yra gėlių.Jauki aplinka.

Kiek eilėje užtrunkame? Patiems mažiausiems visada pirmenybė,o kiti pagal eilę. Vismantė jau didelė tai teka palaukti,bet tai netrunka ilgai. Ilgiausiai esame apie valadą užtrukę. Ilgiau tenka palaukti ,kai daug sergančių arba ,kai mokiniai eina tikrintis po rugsėjo pirmos.

Gydytojos kabinete visada duoda žaisliuku,jų specialiai yra. Žaislų yra ir procedūrų kabinete.

Įvertinimas - 9

Miestelio poliklinika. Vežimėliu patekti lengva,nes nėra jokių laiptų. Yra laukiamasis pries gydytojos kabinetą atskiras. Vežimukus palieka kolidoriuje arba lauke ,kiek mačiau.

Čia specialaus kambario kiek žinau lyg nėra maitinimui...man nėra jo reikėje. Pervystymui yra staliukas laukiamąjame.

Šioje poliklinikoje yra tik viena vaikų gydytoja,jai virš 75 m. Laukdami čia dažniausiai bendraujame,nes nelabai kuo užsiimti būna laiko. Ilgai netenka laukti,vos tik atsilaisvina tuoj pakviečia mus,dar mažiuke skaitosi Aistė,vyresni gali luktelėti.

20150203111305-21079.jpgiter.nuotr.

Įvertinimas - 7

Iš ligoninės grįžus su mažiuku, kelis kartus lanko gydytoja namuose(pirma mėn). Po to iki maždaug metuku į namus užsuka pasižiūrėti felčerė,nesvarbu,kad kas mėnesi lankytis pas daktarė reikia poliklinikoje,taip yra pas mus.

Gal kam klausimas kils,kodėl mes dviejose poliklinikose? Ogi todėl,kai gimė Vismantė(neišnešiota ,29sav.) grįžome iš ligoninės po dviejų mėn. maždaug. Mūsų miestelio gydytoja tiesiog bijojo tokios mažos,nes turbūt nebuvo susidūrusi nė karto su tokiais mažais vaikučiais..ir bijojo net paskiepyti.nežinojo kada ką daryti..tuo pat metu kas kažkiek laiko važinėjome į Vilnių tikrintis akyčių ir pasiskiepyti nuo RSV... Taigi mūsų nepaskiepyjo laiku ir dėl to susirgome Kokliušiniu kosuliu. Na dėl šios priežasties persirašėme į miesto poliklinika,kur viskas laiku daroma ir žino kada ko reikia tokiems vaikučiams...

O Aistė ,gimė didesnė,jei viskas padaryta laiku,galbūt ir daktarė pasitobulino per tris metus,todėl likome artimesnėje poliklinikoje. Jeigu kiltu kažkiokių bėdų tai aišku išeitume ir su ja į miesto poliklinika.

Skirtumas tarp mažesnių ir didžiųjų miestų poliklinikų ,ligonių yra tikrai. Kadangi būti visur teko,tai didesneme mieste daug daugiau informacijos pateikia apie betką,aiškiai viskas išdėstoma ir pan.

20150203111453-88285.jpginter.nuotr.

Ligoninėje yra tekę pabuvoti tik su viresnėle Vismante.Sirgome'' kokliušiniu kosuliu '',gulėjome Pasvalio ligoninės vaikų skyriuje,o po to po dviejų savaičių į Panevėžį pasiprašėme..nes atrodė,kad mus laikys puse metų kol pasveiksim visai.(atsibodo labai). Panevežyje atliko papildomus tyrimus ir išleido. Gydytojai ir seselės visur geri buvo,paslaugūs. Teko dar katą vėliau gulėti Panevėžio infekciniame skyriuje,kai vėmė ir viduriavo,tik kelias dienas pagulėjome, bet ir ten daktarai geri buvo.

20150203111607-19787.jpg

Vilnius-įvertinimas- 9

Panevėžys-įvertinimas-9  ,didžiausiu balu nevertinau,nes visada yra kur tobulėti ir vienas ar kitas dalykas galėtų būti truputi geriau.