Mūsų maudynių vietos

Mūsų maudynių vietos

06. Aug 2017, 13:02 Raudonas balionėlis Raudonas balionėlis

Sveikos :)

Maudynės tai ne tik pramoga. Tai labai daug dėmesio, atsakomybės ir priežiūros reikalaujantis užsiėmimas. Ypač jei kalbame apie mažus vaikus. Tad mano nuomone saugiausia ir geriausia vieta maudymuisi yra namų vonia - negilu, nešalta, toli nenuplauks, žaislai nepasimes, o ir vienu metu prižiūrėti kelis vaikus nėra sunku :D

20170806125741-67242.jpg

Bet vonia atsibosta...mes nesam dideli maudymosi gamtoje gerbėjai, vaikams atsipūsti nuo karščio leidžiame baseine, bet visgi retsykiais norisi pasinaudoti gamtos teikiamais malonumais :) Pabandysiu nupasakoti savo įspūdžius.

1. Jūra. Ji turi vieną riebų pliusą - beribę smėlio dėžę. Smėlis puiki vieta atsigulti, atsisėsti, vaikai tikrai nenusimuš kojos į akmenį ar šaknis. Antra, tai didelė pramoga - smėlio pilys, saulės laikrodis, piešimas ant smėlio, įvairūs kasimai ir t.t. Taip pat labai smagu ir sveika pakvėpuoti joduotu oru :)

20170806125908-14468.jpg

Tik reikėtų pasirinkti tinkamą vietą. Su visai mažučiais vaikais tiktų pušynas, kad ir Kunigiškėse (tarp Palangos ir Šventosios), su paaugusiais rinkčiausi atokiau nuo šurmulio esančias vietas, ten ne tiek daug žmonių tad aiškiau matomos vietos, lakstantys vaikai :)

2. Ežerai/tvenkiniai etc. Net nežinau ar įmanoma rasti ežerą miesto pakraščiuose kur būtų daugiau mažiau laisva, geru oru ten visuomet makalynė. Bet kam patinka juk visai smagu! 

Visgi mes renkamės ramesnes vietas , o tai yra kaimo vietovės :D Štai būnant sodyboje keliaujam į Dabužių kaimą ir ten esantį tvenkinį (Anykščių raj.) - žmonių nedaug, pakrantės ne kažkuo ypatingos, bet tvarkingos ir saugios. Žolė būna nupjauta, niekuomet nematėme paliktų šiukšlių ir pan. Gera, malonu, grynas oras...pasaka :)

20170806125947-79118.jpg

Foto iš interneto

Viena man pačiai žinoma gera vieta yra Mažeikiuose - Pavenčiai. Nors su vaikais dar ten nebuvome, bet ten tikrai puiki vieta šeimoms - erdvu, tvarkinga, negilu ir  kiek pamenu vasarą net budėdavo gelbėtojai :)

3.Upės. Smagiausia kur yra tekę būti prie upės tai Anykščiuose prie Šventosios. Pakrantės puikios, nėra labai sraunu, bet vaikus reikia ypatingai stebėti, nes gilyn upės srovė darosi stipresnė. Nepaisant to tvarkinga, smagi ir nepergtūsta vieta gal kiek labiau tinkama šeimos iškyloms :)

Štai tokios mano rekomendacijos. Svarbu nepamiršti, kad nors ir koks negilus telkinys, nors ir kaip taikiai atrodo - tai kartu yra ir pavojus. Tad vaikučius reikia ypatingai prižiūrėti, o ir patiems rodyti gerą pavyzdį kaip smagiai ir saugiai leisti laiką vandenyje :)

Skaistė, Raudonas balionėlis :)

Raudonas balionėlis Raudonas balionėlis 06. Aug 2017, 20:14 Vytulka

Oi, net buvau pamiršus kaip prišiukšlina prie ežerų...va kaimuose žmonės prisižiūri, susirenka viską, juk niekas ten nesutvarkys, o jei kas pamatys tave šiukšlinant - visas kaimas gėdins. Miestuose kitaip, o gaila...pamenu mes maudydavomės Tapelių ežere, bet irgi pabodo per daug didelis žmonių kiekis, šurmulys ir cigaretės 😃 Lygiai taip visur apie Vilnių - Salotė, Žalieji ežerai, Gilužis....visur bent mums visko per daug 😃

Vytulka Vytulka 06. Aug 2017, 13:59

Man labai liūdna, kad prie ežerų žmonės palieka šiukšles, nepagalvodami, kad kitą kartą ten jau bus nemalonu apsilankyti...Mums Tapelių ežeras už 4 km nuo namų, galėtume maudytis ir maudytis, bet nuvažiavus besimėtantys apgraužti kaulai ir cigarečių pakeliai džiaugsmo nekelia ☹