Mūsų namas laukia manęs su dukryte ir daugybės mūsų mažųjų draugų

Mūsų namas laukia manęs su dukryte ir daugybės mūsų mažųjų draugų

24. Jan 2015, 17:20

Mes gyvename Vilniuje, Perkūnkiemyje. Tai naujų daugiabučių kvartalas miesto pakraštyje su daugybe mamyčių su mažyliaia vežimėliuose.

Kai pradėjome ieškoti nuosavo būsto, dar dukrytė nesišildė pilvelyje. Apie ją jau svajojome, todėl apmąstėme kriterijus naujajam būstui, kad būtų patogu gyventi. Pasirodo, mūsų kriterijai buvo parinkti puikiai J 

 

Taigi, kodėl mūsų namas yra labai draugiškas man, mano dukrytei, mūsų išėjimui iš namų, mūsų dukrytės draugų apsilankymams pas mus?

-          Namas turi erdvius liftus:  Kiekvienoje laiptinėje yra po du liftus. Vienas mažutis, bet į jį telpame visa šeima su dideliu vežimėliu. Antras liftas yra didelis, jį dar vadiname krovininiu, į jį telpa dvi šeimynos, t.y. galime po pasivaikšiojimo pasikviesti draugus, ir vienu kartu pakilti net su dviem vežimukais,dviem mamytem ir dviem tėveliais.

-          Įėjimas į laiptinę: Mums nereikia pakilti nei vieno laiptelio, yra dailūs, patogus, pakopiniai užvažiavimai.  Užvažiavimas nestatus, todėl lengva užstumti vežimuką.

-          Laiptinės koridorius yra ilgas, todėl su vežimėliu yra erdvės. Gal tik apsunkina papildomos durys link buto durų, bet jos skirtos, kad iš bendrų balkonų nepūstų vėjas ir kad namie nesigirdėtų lifto variklio užesių.

-          Aplinka aplink namą: sutvarkyti takeliai, visur yra užvažiavimai, nuvažiavimai nuo šaligatvių, yra suoliukai (vasara, kai mažylė miegodavo, skaitydavau knygas), smagi žaidimų aikštelė (ateinančią vasarą žaisim su dukryte). Gaila, kad miškeliai gana toli, tai iki jų tenka pavažiuoti mašina.  Kol kas dar turim pievą, tai pievos takeliais t.y. bekelėm, pasivažinėti būna idomu, galima paklausyti įvairių paukštelių, pamatyti šokuojančią varlę ar ropojančią rupūžiokę.

Taip pat pirkdami vežimėlį, galvojome apie tai, kad jis yra pagrindinė vaiko transporto priemonė bent metus. Su juo praleidžiame daug laiko. Žinojome, kad draugų, senelių namai nėra pritaikyti, todėl renkantis vežimuką buvo papildomi kriterijai: iki 60 cm plotis su ratais, kad vežimukas būtų iki 12kg.

 

Taigi, rinkomės lenkų gamybos Adamex Pajero vežimuką, jo lopšys mums beprotiškai patiko. Platus, ilgas lopšys ir, kas svarbiausia, geros apsaugos nuo vėjo ir saulės.  Taip pat vežimukas telpa net į nedidelę mano automobilio bagažinę, todėl namie mes nesėdim ir, nuo dukrytės gimimo, susiradom daug naujų nuostabių draugų ir susikūrėm naujos veiklos.