Mūsų poliklinika

Mūsų poliklinika

05. Feb 2015, 17:34 irmantaite irmantaite
Gyvename Vilniaus mikrorajone, kuriame kuriasi daug jaunų šeimų ir krykštauja daug mažylių. Prieš keturis metus situacija su gydymo įstaiga čia buvo apgailėtina. Ji buvo įkurdinta daugiabučio namo pirmame aukšte, buto patalpose (labai nepatogiai atsidaro durys kol įlendi su tuo vežimu į laiptinę.  Vežimą reikėdavo palikti po laiptais, su kūdikiu, jo reikmenimis lipti laiptais ir t.t. ) Bet tai jau praeitis ir mūsų mikrorajone yra pastatyta nauja poliklinika į kurią miela malonu užeiti. Nėra ji labai didelė, dviejų aukštų, bet joje teikiamų paslaugų pakanka.
 Poliklinika yra netoli namų.  Mašina važiuoti tektų apie 5 min. O pasivaikštant nupėdinam per 20 min. Ką šiandien mielai padarėm, nes teko apsilankyti su ligoniuku.  Kelias link poliklinikos patogus, visur yra šaligatvio pažeminimai, kas labai aktualu vežant mažąjį vežimuku.
Patekimas į polikliniką geras, padarytas specialus įvažiavimas. Dar būtų geriau jei būtų sumontuotos pačios atsidarančios durys :) Nes laikant ranka duris turi įsistumti vežimą į vidų. Jei kas prilaiko duris tai menka bėda. Čia jau toks minusas kol naudoji vežimą. Vėliau mums problemos neliks. Arba nėra problemos jei atvyksti automobiliu :)
Vizitams regitruodavau telefonu. Jei žinomiems planiniams patikrinimams reikėdavo, tai su mažuoju besivažinėdami lauke užsukdavom ir rezervuodavome laiką. Ne taip senai pradėjau rezervuoti vizitų laiką elektroniniu registravimu. Nes paskutinį kartą skambinant teko minutę aiškinti kokia vaiko pavardė. Vis aiškino jog nėra tokios sistemoj. Arba visai neatsiliepia. Čia matyt priklauso nuo tos dienos darbuotojų :)
 Vaikų gydytojos kabinetas yra antrame aukšte, tai mes naudojames liftu ir tame hole paliekame vežimą.
Kolidoriai taip pat erdvės. Retkarčiais vežimuką palikdavau čia.
20150205161643-96613.jpg
 
Šioje poliklinikoje yra specialus kambarys kuriame galima pervystyti ir pamaitinti kūdikį. Teko juo pasinaudoti. Minimalus, bet gan jaukus.
 
20150205161802-98442.jpg
 
Vaikų iki metų amžiaus vizitams paskirta diena -  trečiadienis.
Labai ilgai laukti eilėje netenka. Bet jei reikia lukterti, tai prasideda koridoriaus apžiūrinėjimas - pasivaikščiojimas - pabėgiojimas :) Čia mažojo sūnaus užsiėmimas.
Dar tas ''veikimas'' laukiant eilės priklauso nuo vaiko susirgimo būklės. Jei temperatūra ar kokie skausmai tai dažniausiai tenka sedėti apsikabinus mažąjį ir jį guosti, glostyti, nuraminti.
 
Su vyresnėliu šiandien teko laukti 10 minučių. Ką veikėm? Pasidarėm bendrą nuotrauką :)
 
20150205162505-34752.jpg
 
vienas pats nusifotografavo
20150205162619-50316.jpg
 
padarėm  nuotraukų konkursui ir užmatėm įdomų plakatą, kurį susidomėję panagrinėjom
 
20150205162758-73090.jpg
 
Taip benagrinėjant tą plakatą mus pakvietė vizitui seselė Natalija. Visada besišypsanti, lekiojanti kaip prisukta, tokia vikri, greita. O vaikų gydytoja abiejų ta pati, tai  Ž. Jurkėnienė. Mums ji patinka, nes konkreti. Gerai suteikia informaciją, nusako gydymo eigą, skiria tyrimus. Ji mums nekelia abejonių :) Dažnai tenka konsultuotis telefonu, nes po padarytų tyrimų taip patogiau aptarti gautus  rezultatus. Taip pat kilus kokioms abejonėms skambinu tiesiai gydytojai.
Na o po vizito jau išeinant, seselė visada stebuklingai ištraukia kokį lipduką ar lapą su piešinukais nuspalvinimui. Vaikai nustebę ir pradžiuginti :)
O ligonininėje teko pabūvoti su vyresnėliu, Santariškėse. Kelias paras, nes kamavo noravirusinė infekcija.  Gulimas rėžimas ir jokio noro pačiam vaikui vaikščioti. Po paros palatoj pabodo, bet negalėjom vaikščioti koridoriumi. Vis tik infekcinis skyrius. Tiesa, patekom į neatnaujintą palatą. Dalis palatų jau buvo atnaujintų. Matyt nebuvo laisvų, bet jose aplinka buvo jaukesnė, patogesnė ir mamai, ir vaikui.
Į ligoninę patekom  kai sūnui buvo 2 metukai. Pagerėjus būklei vartėm knygeles, mašinėlių buvom atvežę, keverzojom ant lapų, pro langą žiūrėdavom. Džiaugėmės kai pagijo ir išvykom namo. O ligoninės aplinka man pasirodė draugiška. Personalas irgi malonus.
 
Pabaigai lankytų gydymo įstaigų įvertinimas:
abu vaikai gimė Vilniaus gimdymo namuose, juos vertinu 9 balais
vaikų polikliniką 9 balais
Santariškes 8 balais.
Būkit laimingi ir sveiki visi :)