Mūsų šeima nežino tokio žodžio kaip "nuobodu"

Mūsų šeima nežino tokio žodžio kaip "nuobodu"

05. May 2013, 07:30

Mūsų laisvalaikis neįsivaizduojamas be vaikų. Kadangi jau 4 metus esu vaiko priežiūros atostogose, ko tik neprigalvoju pati, mano vyras, ir, žinoma, patys vaikai.

 

Savo zuikučius aš labai meiliai vadinu, mano mažieji Picasai, nebūna nė dienos be piešimo. Naudojam viską, kas papuola po ranką, pradedant pieštukais, flomasteriais ir baigiant dažais, kreidelėmis ir t.t. ir pan.

Po piešimo mes dažniausiai organizuojame smagias maudynes. Reikia pasakyti, kad mūsų vaikučiai nė dienos negali be maudynių, kartais maudosi net ir po du kartus per dieną (paskui gaunu bart nuo vyro)

Mano vaikučiai labai mėgsta įvairius darbelius, tad stengiuosi absoliučiai nieko neišmesti, kaip, pavyzdžiui, popieriuką nuo tualetinio popieriaus. Paskutinį kartą mes padarėme iš jo labai mielą viščiuką.

Kai suvalgome kiaušinius, panaudojame popierinį indelį. Kartais pagaminame kokį žvėrelį, o visai neseniai nuspalvinome ir sodinome žolytę.

Žinoma, labai dažnai ir patys vaikai susiranda įdomios veiklos, kaip pavyzdžiui, kokių akrobatinių triukų, o man belieka įamžinti smagias akimirkas:)

Tiesą pasakius, aš netgi stebiuosi savo vaikučių lakia vaizduote. Mes turime pakankamai didelę žaislų dėžę, į kurią vaikai ne tik deda žaisliukus, bet ir patys susitalpina.

Dar vienas iš smagesnių mūsų šeimos laisvalaikio žaidimų - tai slėpynės. Žinoma, dažniausiai vaikučiai slepiasi toje pačioje vietoje, bet kiek būna džiaugsmo, kai aš juos surandu.....SPINTOJE arba po batutu:)

Žinote, būna ir labai juokingų žaidimų, kurie vadinasi - persirengimai, kaip pavyzdžiui, mano dukrytė pasiima mano rūbus ir apsirengia....arba apsiauna batus. Nereikia net ir sakyti, kad mano sūnelis daro lygiai tą patį.

Kadangi amžiaus skirtumas tarp mano zuikučių yra labai labai mažas, tai man užtenka kažką įdomaus parodyti savo dukrytei, o sūnelis perima viską jau nebe iš manęs, o iš sesutės.

 

Aš nuo pat mažens skaičiau dukrytei daug įvairių pasakų, paskui ji pradėjo skaityti jas savo lėlytėms, o sūnelis perėmė knygų skaitymą iš sesers.

Aš nuolat gaminu valgyti - tai vienas mėgstamiausių mano užsiėmimų laisvalaikiu, o dukrytė padeda man serviruoti stalą, tad labai dažnai mano vaikučiai mėgsta žaisti.....restoraną.

Žinote, kadangi laisvalaikiu mėgstu gaminti ir eksperimentuoti su maistu, tą patį pamėgo ir mano vaikučiai. Tiesą pasakius, nebūna nė dienos, kad mano vaikučiai neužmaišytų kokios tešlos blynams, neįmuštų kiaušinių kepamai kiaušinienei arba neiškeptų tėveliui bulvių.

Žinoma, mano zuikiai netgi labiau mėgsta valgyti, o negaminti.

Mano vaikučiai yra nepaprastai darbštūs, tad mes visuomet viską stengiamės daryti kartu. Man netgi sunku atskirti mūsų įprastus darbus nuo praleidžiamo laisvalaikio.

 

Mano vaikučiai mėgsta įvairias šventes, bet dar labiau patį pasiruošimą. Štai pavyzdžiui, šiemet mes su dukryte kartu marginome kiaušinius.

 

O paskui visi kartu ieškojome stipriausio kiaušinio:)

Na, bet mūsų laisvalaikis neapsiriboja vien įdomia veikla namuose. Mano vaikučiai labai mėgsta būti lauke, kadangi gyvename nuosavame name, su savu kiemu, tai mano zuikučiams patinka čiuožinėti nuo čiuožyklos.

Praeitais metais mūsų močiutė padovanojo anūkėlei dviratį, kuriuo labai mėgsta važinėti mūsų vaikučiai.

Tiesą pasakius, mūsų laisvalaikis yra ganėtinai aktyvus, mes vis surandame kokios veiklos sau ir vaikučiams:) Kol buvo šalta, mes tiesiog dūkdavome lauke.

Šiek tiek atšilus orams, išėjome į žmones. Vienas mėgstamiausių mūsų šeimos renginių - tai Kaziuko mugė. Žinoma, šis renginys įgauna savotiškai įdomių spalvų kartu su vaikučiais.

Kartais, pasitaikius kokiai progai, apsilankome ir boulinge, žaidžiame kartu su vaikučiais. Oi, kiek būna juoko, plačių šypsenų bei teigiamų emocijų....matyt, visiems metams į priekį.

Ak, laisvalaikiu mes ne tik dūkstame ir žaidžiame, labai dažnai tenka nubėgti ir į parduotuvę, mano didžiausi pagalbininkai - tai mano mylimi vaikučiai.

Bet pats mėgstamiausias mūsų šeimos laisvalaikio praleidimo būdas - tai buvimas kartu gamtoje. Kai tik orai labiau atšila, mes traukiame į parkus, gamtos takelius, prie ežeriukų ir t.t. ir pan.

Taigi, mūsų šeimynai yra labai svarbus buvimas kartu - ar tai būtų mūsų namai, ar tai būtų laukas. Mes nuolat stengiamės prigalvoti visokių darbelių, įvairios veiklos, nežinome tokio žodžio kaip "nuobodu", tad tikriausiai ir vaikučiai perėmė ir pasisėmė tiek daug, kad kasdien stebina mus su vyru savo išdaigomis, žaidimais, šokiais bei dainomis.....

 

Mūsų dienos kaip šventės, tad kaip ir minėjau anksčiau, kasdienė veikla - lyg ištisas laisvalaikio praleidimo būdas.

 

Tikiuosi, nepavargote skaityti ir žiūrėti mūsų nuotraukų.

 

Pliuškių šeimyna

 

Šeimos dienos konkursas: Kaip mes kartu leidžiame laisvalaikį

Nuo gegužės 2 d. iki 14 d. Gegužės 15-ąją - Šeimos dieną - išrinksime du nugalėtojus.

 

Konkursą rengiame kartu su mūsų draugais - mokyklėle visai šeimai „Strazdanėlės“, kuri 2 šeimoms dovanoja kvietimus į savo jubiliejinį koncertą „Skambantys linkėjimai“!

Jis vyks gegužės 18 d., 18 val. Šv.Kotrynos bažnyčioje, Vilniuje!

 1

https://www.facebook.com/events/460161204059048/

 

05. May 2013, 19:45

super seimyna 👍 😍

05. May 2013, 18:23

😀 👍saunuoliai 😉

05. May 2013, 14:04

saunuole seimyna 🌷 😀