Mūsų žaidimų diena

Mūsų žaidimų diena

26. Jun 2017, 08:27 Ever Ever

Kiekvienas mūsų  rytas  mažajam L yra lyg naujas baltas lapas, kurį jis džiaugsmingai pasitinka tempdamas mane iš lovos į savo žaidimų kampelį. Ten karaliauja jo didenybės kamuoliai, su kuriais tiek smagių žaidimų prisigalvojam. Viskas prasidėjo nuo to, kad L pamėgo juos mėtyti įsilipęs į dėžę. Tada žaidimas atrodė taip: jis mėto, aš renku. Vėliau įsigudrinome kamuoliukus dėti į kitas dėžutes ir tada jas išpilti pas jį į dėžę.

Vėliau mūsų namuose atsirado sportinis automobilis,kuriame apsigyveno visi kamuoliukai:

 20170626081731-47176.jpg

Dar vėliau kamuoliukams pasidarėme specialią dėžutę – spalvų rūšiuoklę, kuri atrodo štai taip:

 20170626081819-39406.jpg

Kiek džiaugsmo pataikius kamuoliuką į atitinkamą spalvą!!!! O dar daugiau džiaugsmo  tuos kamuoliukus iškratyti. Vėliau ant dėžutės atsirado priklijuojamos formos. Ir vis tik nuplėšti dar smagiau, nei priklijuoti.

Šiuo metu labai pamėgome žaisti su memo kortelėmis. Išdėlioju 4-5 korteles su gyvūnų atvaizdais ir tada rodau vieną kortelę ir prašau L surasti tokią pačią. Iš pradžių dvejojau ar L patiks, bet dabar jis bent du kartus per dieną atsineša šią dėžutę ir prašo kartu pažaisti.

 20170626082004-19278.jpg(nuotrauka iš interneto)

Dar vienas mūsų mėgstamas žaidimas yra statyti bokštą. Šis žaislas man labai patiko dėl savo funkcionalumo, kadangi juo galima ne tik mokytis spalvų, formų, bet prisigalvoti ir kitokios  veiklos. Vienas iš labai mėgstamų L žaidimų yra, kai aš pasiimu tris kaladėles ir po viena jų paslepiu kamuoliuką. Tada kaladėles ir išmaišau ir prašau L surasti kur slepiasi kamuoliukas.

 20170626082109-80157.jpg(nuotrauka iš interneto)

Knygos didžiausi mūsų draugai nuo L gimimo. Turime jų daugybę ir L labai patinka jas vartyti. Pažiūrėjus „Mamyčių klubo“ laidą, kaip pasigaminti savo knygą, ši mintis labai patiko ir man. Dabar mėgstamiausia L knyga yra mūsų šeimos albumas, kuriame visų šeimos narių nuotraukos, jo žaislų nuotraukos ir šiaip smagios akimirkos iš mūsų gyvenimo.

Kita  mūsų pasigaminta knyga yra mašinų albumas. L be galo patinka stebėti pravažiuojančius automobilius  ir palydėti juos džiaugsmingais šūksniais. Kuo automobilis didesnis, tuo šūksnis garsesnis :). Todėl kartą pamaniau, gal jam bus įdomu ir knygelę vartyti su automobiliais. Taigi pasigaminome knygą, kurioje vienoje pusėje automobilis, o kitoje jo markės ženkliukas. Vartome šią knygelę daugybę kartų per dieną ir tik nesenai pastebėjau, kad L išmoko jau visų mašinų ženklus. Dabar išėję į lauką ne tik stebime automobilius, tačiau jau ir žaidžiame žaidimą „Atspėk kokia čia mašina“.

Na, o kai lauke prastas oras, dažnai paieškau idėjų pinterest.com svetainėje arba mamyčių klubo svetainėje ir tada imamės darbo. Kartais išsiverdame spageti ir L gali juos maigyti, mėtyti valgyti. Kartais pagaminu žėlė, kurioje kas nors paslėpta ir L gali džiaugsmingai žaisti su maistu, niekieno nebaudžiamas. Tokie žaidimai man labai patinka, nes dirba mažojo L smulkioji motorika, kartu tai - įdomu ir skanu. Taip pat turime iš pajūrio parsivežę smėlio dėžutę, į kurią įdedame kankorėžių, gilių ar kitų rastų gėrybių ir tada darbuojamės iš peties. Kai reikia gaminti pietus, o L labai nenori žaisti vienas, stalą uždengiu jam su paklode ir tada jis lenda jau į stebuklingą slėptuvę, o aš ramiai galiu šeimininkauti.

Tokie žaidimai labai smagiai nuteikia mus abu.