Naujas puodukų mylėtojų narys - Karoliukas

Naujas puodukų mylėtojų narys - Karoliukas

15. Feb 2013, 08:00

Mūsų draugystė su puoduku prasidėjo, kai Karoliukui buvo kažkur metukai. Tuomet jis pagaliau pastebėjo, jog jo sesutė atlieka gamtinius reikalus į puoduką.

 

Esu girdėjusi, kad kiti vaikučiai seka vyresnėlių pavyzdžiu, bet Karoliukui nebuvo įdomu ant jo sėstis, visai ne, jis sulaukdavo, kol sesė atliks gamtinius reikalus, tada pribėgdavo, paimdavo puoduką ir nešdavo išpilt į tualetą.

Sesė tam neprieštaravo, aš irgi nedraudžiau, nes visuomet tikėjau, jog ateis laikas ir Karoliukas pats atsisės ant puoduko, net nemaniau jo versti. Po kiek laiko sūnelis pradėjo žaist su puoduku, užsidėdavo ant galvos ir vaikščiojo.

 

Gaila, kad neturi nei vienos įamžintos akimirkos, bet viskas liko mano atmintyje. Iš pradžių aš galvojau, gal jam nepatinka puodukas, gal jis per didelis jo užpakaliukui, tad nupirkome 2 puodukus skirtingų dydžių.

Žinokite, šis pirkinys pasiteisino, iš pradžių Karolis susidraugavo su mažesnio dydžio puoduku, o vėliau persėdo į didesnį. Kai prasidėjo ši šilta draugystė su puoduku, aš dažniausiai pilnai nurengdavau sūnelį, ir namuose jis būdavo visiškai nuogutis, be sauskelnių.

 

Žinoma, gamtinius reikalus atlikdavo kur tik papuola, aš jo negėdindavau, tiesiog ramiai paaiškindavau, kad reikia tai daryt ant puoduko, parodydavau kur. Paskui duodavau jam į rankas kokį skudurą, kad jis po savęs nuvalytų. Mano pastangos nenuėjo veltui.

 

Vieną dieną Karoliukas panoro atsisėsti ant puoduko pats. Tuo metu sesutė jau sėdėjo ant puodo.

Nors Karoliukas nieko ir nepadarė, tačiau supratau, jog pažanga padaryta. Keletą savaičių aš kantriai laukiau, kada mano sūnelis ne tik sėdės, bet ir padarys ką nors ant to puoduko....ir SULAUKIAU!

 

Vieną dieną pastebėjau, kad jis lyg ir liečia savo užpakaliuką, iškart supratau, kad tuoj darys didelį reikalą, pribėgau ir pasiūliau sėstis ant puoduko. Ir ką Jūs manote? Karoliukas sutiko. Kai jis atsisėdo, aš daviau jam į rankas žaisliuką, kad jam nebūtų taip nuobodu.

Nežinau, viską dariau intuityviai, ir tai pasiteisino. Karolis pagaliau atliko gamtinį reikalą ant puoduko. Paskiau nuėjom apsipraust ir sūnelis išpylė viską į tualetą. VALIOOO!!!!

 

Nuo to laiko mes visą savaitę didelį reikalą atlikdavom TIK ant puoduko, o mažytis vis dar likdavo ant grindų. Na, bet nesukau sau dėl to galvos, žinojau, kad anksčiau ar vėliau pribręsim ir jam.

 

Vyras bandė sodint Karoliuką ant puoduko kas 1-2 val., bet sūnelis užprotestavo ir mes pasilikom prie mano taktikos, kantrumo ir laukimo. Vieną dieną Karoliukas man parodė, jog nori pasiimt žaisliuką ir eit ant puoduko.

Kol jis žaidė ir sėdėjo ant puoduko, išgirdau, kad siusioja....Jėzau, kokia aš buvau laiminga, lyg laimėčiau kokį milijoną. Mūsų glaudi draugystė su puoduko tęsiasi jau gal kokias 3-4 savaites, bet pastaruoju metu vis dažniau būna avarijų.

 

Kartais sūnelis užsižaidžia, arba šiaip užsimiršta, ir gamtiniai reikaliukai vėl atsiduria ant grindų. Na, bet tikiu, jog pamažu mes pilnai priprasime prie puodo ir su juo draugausime.

 

Mama Viktorija ir naujas puodukų mylėtojų klubo narys Karoliukas

 


Huggies Pull Ups kviečia rašyti Pratinimosi prie puoduko dienoraštį ir kas savaitę laimėti prizų

 

RAŠYK DIENORAŠTĮ APIE VAIKUČIO PRATINIMĄSI PRIE PUODUKO IR LAIMĖK KAS SAVAITĘ!

 

Projektas tęsis 4 savaites. Kiekvieną savaitę dviems mamytėms įteiksime po pakuotę sauskelnių-kelnaičių Huggies® Pull-Ups®.

 

Sauskelnės-kelnaitės Huggies® Pull-Ups® - idealus pagalbininkas mokant vaikutį „susidraugauti“ su puoduku!

20130124191527-59457.jpg

Mažyliai, sėkmės pratinimosi prie puoduko Mokykloje!

 

20121114105412-36401.jpg

15. Feb 2013, 21:14

as tai turiu 2 vaikucius, tai dukryte ilgai pratinosi ant puodo, kol darzo nepradejo lankyt, tol beveik ir nedarydavo, o Karolis tai saunuolis, viska zymiai greiciau ikirto😉 na, bet kiekvienas vaikas yra unikalus ir nepakartojamas, svarbiausia kantrybe, kantrybe ir dar karta kantrybe...ko man kartais ZIAURIAI truxta😃

15. Feb 2013, 14:43

ateis laikas ir pats ismoks paprasyt 😉 as irgi ilgai vargau bet jau net ir puoduko namie neturim nes musu vyrukas nuo 2,6 metuku daro tik an toleto kaip didelis vyras 😃

15. Feb 2013, 14:32

saunuolis 👍 nors mus ant nosies 4 metai dar i kelnias darom ☹ darzeli gudras nedaro tik namo gryzta 😤

15. Feb 2013, 10:03

Saunuolis Karolis 😀