Naujausi tyrimai rodo - homeopatija yra tik mitas!

Naujausi tyrimai rodo - homeopatija yra tik mitas!

09. Apr 2014, 14:22 Goda_Mamyciuklubas.lt Goda_Mamyciuklubas.lt

Itin žinomas ir gerbiamas leidinys "The Guardian" paskelbė pribloškiantį straipsnį, jog homeopatija nėra niekas daugiau nei placebo. Tai įrodyta po intensyvių studijų Australijoje. 

Nacionalinė Australijos sveikatos ir medicinos mokslų taryba (NASMMT) įvertino alternatyvios medicinos tyrimus pagal 68 ligas ir konstatavo, jog "nėra jokių įrodymų, jog homeopatija yra efektyvi".

Homeopatijos principai teigia, jog mus išgydyti gali tai, kas mus žeidžia ir naudojami itin skiestos formos negalavimams gydyti. Australijos homeopatijos asociacija teigia, jog gydo ne vieną ligą, o visą asmenybę, įskaitant ir genetinius faktorius, gyvenimo būdą ir ligos istoriją.

Bet NASMMT apžvalga teigia, kad neatsižvelgiama į tokias ligas kaip astma, artritas, miego sutrikimai, peršalimas, gripas, chroniškas nuovargio sindromas, egzema, cholera, nudegimai, maliarija ir priklausomybė nuo heroino.

68 ligoms, įskaitant ir išvardintas, homeopatija neturi jokio efektyvumo ir padeda tiek pat, kiek placebas arba sveikatą pagerina daug mažiau negu įprastas gydymas. 

Profesionalius gydytojus šios išvados itin nudžiugino. Profesorius imunologas John Dwyer (dirbantis Naujojo pietų Veilso univesitete) teigė, kad šios išvados jam aiškios jau seniai.

"Žinoma, bet suprantame placebo efektą. Juk daugybę žmonių, kurie sirgo ir tiki, jog padarę A, atsitiko B. Nemanau jog sąžininga žmones apgaudinėti ir duoti placebo sakant kad tai vaistai, tad tikiuosi homeopatiniai vaistai išnyks visiems laikams, " - teigė specialistas.

Jis mano, jog dar didesnis pavojus homeopatinis skiepijimas: "Mano kaip imunologo požiūriu homeopatinis skiepijimas toks pats efektyvus, kaip ir pvz. stačiatikių skiepai. Žmonės, kurie tuo tiki neapsaugo savęs ir savo vaikų."

Homeopatiniai skiepiai neturi nieko bendro su mediciniais skiepais ir nors jie buvo siūlomi prieš ŽIV, tuberkuliozę, maliariją - jokios pasaugos nuo šių ligų nesuteikdavo.

Kiti specialistai net drąsiai pavadino homeopatiją net ne mokslu, nes ji nesiremia mokslu.

šaltinis The Guardian

Ar bandėte gydytis ar gydyti vaikus homeopatiniais vaistais? Ką manote apie juos?

Elen7 Elen7 30. Nov 2014, 14:29

Gydomės homeopatiniais, ir dažniausiai to pakanka. Aišku, reikalui esant naudojam ir cheminius vaistukus, ir pas gydytojus vaikštom, ir tyrimus darom. Bet jei kalbeti apie tokius sezoninius sirgimus, kai virusai užpuola, na, nesumeluojant - 80% atvejų apsieinam tik su homeopatiniais vaistais. Kol nepastojau, tol apie homeopatiją ir minties nebuvo, bet sirgau, teko ieškoti alternatyvų, nes net paracetamolio negalima padauginti.. Pati gydytoja pasiūlė oscillococcinum, ir nenusivyliau. Ir dabar jis pas mus nuolat šaltuoju sezonu vaistinėje yra, duodu drąsiai ir vaikams, ir vyrui. Homeopatija veiksminga pradėjus vartoti iškart, tik pajutus ligos požymius, ir su ja šioks toks "žaidimas" - ūmiu periodu reikia vartoti kas 1-2 val, kartais net dažniau, ne visi turi tiek kantrybės, o paskui dejuoja, kad homeopatija neveikia.

09. Apr 2014, 23:11

viena pazistama nezinau gal 5 metus gal daugiau homeopatas gyde nuo nevaisingumo , tai gere n metu kazkokisu zirniukus....kol nenuejo pas specialistus, nustate tikra diagnoze, ja isgyde ir zmogus laiminga laukiasi....teta pamenu kaip turejo sveikatos bedu, kreipesi i juos, jokio poveikio nebuvo....man asmeniskai niekad neteko susidurti, bet net to ir nedaryciau...

09. Apr 2014, 17:26

Jeigu ir mitas, bet žmonėm padeda, tai kodėl reikia jį "naikinti" 😀 Psichologija taip pat mokslas gydantis ne vaistais, bet niekam neužkliūva 😀

ODISEJAaa ODISEJAaa 09. Apr 2014, 17:25

GYdziausi tais homeopatiniais vaistais vadinamais...vienas apsilankimas kainavo 200lt .....efektas? jokio. O gyde nuo visko jie ten.vienoj dezutej nuo kazko kitoj vel nuo kazko, bet ir skonis saldus tk tu zirniuku,vienodas. Tikrino su aparatais kazkokiais ten mane kurie parodo kas negerai... Nezinau gal kam padeda bet ne man😀 Galiausiai isvyko ta gydytoja vadinama ir viskas tuom baigesi....