Negirdykite mažylio sultimis iš buteliuko nakčiai

Negirdykite mažylio sultimis iš buteliuko nakčiai

07. May 2014, 08:44 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Iš šviežių vaisių, uogų išspaustose sultyse yra visų jose esančių naudingųjų medžiagų, išskyrus augalinę ląstelieną, augalines skaidulas. Sultys, duodamos kaip maitinimo dalis, padeda pasisavinti nehemo geležį iš augalinės kilmės produktų.

Vis dėlto sulčių kiekį mitybos specialistai pataria riboti, kad nesumažėtų vaikučio suvalgomo motinos pieno kiekis ir patiekalo skonio jutimas.

Sultyse taip pat yra gliukozės, fruktozės, sacharozės (runkelių, nendrių cukraus), t.y. dantų ėduonies rizikos veiksnių.

Per dieną rekomenduojama iš puodelio duoti ne daugiau kaip 120–180 ml sulčių. Didesnis jų kiekis gali sulėtinti augimą, skatinti antsvorį.

Paguldytam nakties miego kūdikiui iš buteliuko nepatariama duoti jokių sulčių ir/ar saldžių gėrimų, nes didėja dantų ėduonies atsiradimo rizika.

Vaisių gėrimai, pagaminti iš džemo, uogienės, kompoto, mitybos prasme yra nenaudingi, tad jų specialistai mažiems vaikams duoti nepataria.

Taip pat nepatartina duoti gėrimų su bet kokiais dirbtiniais saldikliais ir kitais monosacharidais, išskyrus gliukozę, fruktozę, sacharozę

"KINELLA" sultys

20140506170423-25683.jpg

"KINELLA" sultys kūdikiams nuo 4 mėn.

-Specialios paskirties maisto produktas vyresniems kaip 4 mėn. kūdikiams papildomam maitinimui "Kinella"

-100 % obuolių sultys su vitaminu C, be pridėtinio cukraus, nerūgštaus skonio.

-Be glitimo.

LAIKYMO SĄLYGOS: nepradarytas sultis laikykite kambario temperatūroje (iki 25 C), pradarytas sultis, užsuktas dangteliu, laikykite šaldytuve, suvartokite per 3 paras.

"KINELLA" įvairių vaisių nektaras su vit. C  kūdikiams nuo 7 mėn.

-Specialios paskirties maisto produktas vyresniems kaip 7 mėn. kūdikiams papildomam maitinimui  "Kinella"

-83% vaisių (apelsinų- persikų -obuolių- bananų-ananasų) nektaras su minkštimu ir natūraliu vitaminu C iš  "Acerola" uogų.

-Be pridėtinio cukraus. Be glitimo.

SVARBIOS PASTABOS: Nektarą vartokite pagal gydytojo nurodymus, jis neskiriamas  mažesniems kaip 4 mėn. kūdikiams. Vyresniems kaip 7 mėn. kūdikiams, primaitinamiems tirštu maistu, nektarą galima vartoti ir kaip gėrimą, jį atskiedus kūdikiams skirtu vandeniu. Tinka vyresniems vaikams ir suaugusiems.

20140506171523-37376.jpg

07. May 2014, 09:29

O ką daryt jei merginai jau virš metų, bet naktį prasideda galingi koncertai jei negauna mišinuko... ☹ Jokie vandenukai nepadeda