Noriu vaikučio, draugas - NE

Noriu vaikučio, draugas - NE

07. Aug 2012, 07:00

 

Mamyčių klubo narė:

 

Greitai man sueis 22 metai. Turiu draugą. Jam 25 metai. Draugaujame jau metus, ir tuo labai džiaugiuosi. Kartu gyvename pusę metų.  Ne per seniausiai man kilo didelis noras susilaukti leliuko. Esu viską apgalvojusi, visus sunkumus. Tiesa, mes gyvename Airijoje.

 

Kai savo draugui pasakiau, kad man labai norisi mažylio, jis pareiškė, kad dar per anksti. Tada aš labai nuliūdau. Jis sako, kad taip pat norėtų, bet ne šiuo metu. Gal po metų. Sakė, kad praneš man, kai jis jau bus pasirengęs mažylio planavimui ir jo užmezgimui. Bet visa tai mane dar labiau sunervino: turiu darbą, gaunu pinigėlių, esu geros fizinės būklės, gerai jaučiuosi, viskas lyg ir šaunu!

 

Jo atsakymas mane labai nuliūdino.  Dabar kiekvieną dieną man sunku. Tikiuosi, kad tas jausmas norėti vaikučio praeis ir bus lengviau gyventi...

 

Konsultuoja Neurolingvistinio programavimo konsultantė (NLP) Linga Švanienė:

 

Sveika,

 

Girdžiu, kad esi nusivylusi. Suprantu tavo liūdesį, kai tau nepritariama, ir kai esi priversta taikytis su situacija, kurią norėtum pakeisti.  Natūralus tavo susierzinimas ir pyktis, kai brangus žmogus negirdi tavo argumentų.  O juk tu jautiesi esanti puikios fizinės formos, manai, kad  materialinis apsirūpinimas yra pakankamas, esi apgalvojusi, kaip įveikti sunkumus.

 

Matau, kad tavyje susikaupė daug įvairių jausmų, su kuriais, tikiu, vienai išbūti nėra lengva.  Sumažinti įtampą paprastai padeda išsikalbėjimas.  Štai tu ir parašei laiškutį į "Mamyčių klubą", pasidalindama savo išgyvenimais.  Gerai būtų susirasti artimą žmogų, kuriuo pasitikėtum ir kuriam galėtum išsipasakoti. Draugas šiuo atveju negali padėti, nes visa tave apėmusi jausmų sumaištis kaip tik yra susijusi su jo pozicija.

 

Tiesa, draugės dažniausiai yra linkusios dalinti patarimus, iš kurių dalis tau gali būti nepriimtini.  Įsivaizduoju, kad tokie pastebėjimai kaip "suspėsi dar vaikų prisigimdyti", "tavo draugas mąsto labai atsakingai, klausyk jo", "nepergyvenk, viskas susitvarkys" nepadėtų pasijausti geriau. Greičiau tau pasirodytų, kad jos tavęs nepriima, nesupranta  ar net nenori suprasti. Nuo to darytųsi dar liūdniau.

 

Pastebėsiu, kad tave slegiančio sunkumo priežastis yra ne tik ta, kad draugas nepalaiko tavo noro turėti vaikutį.  Priežasčių yra daugiau, ir jos -  tavyje. Svarbu save suprasti, priimti kylančius jausmus, išmokti juos pakeisti tokiais, kokių norėtum.  Visa tai suvokti ir įgyvendinti galėtų padėti specialistas.

 

Jei kreiptumeisi į psichologą, jis priimtų tave tokią, kokia esi ir atstovautų tavo interesams. Tai sukurtų jaukią ir lengvą jūsų bendravimo atmosferą.  Konsultacijų metu tu galėtum geriau pažinti savo jausmus, išsiaiškinti, ko iš tiesų tu nori ir kas tau naudingiausia.

 

Rašai, kad šiuo metu gyveni Airijoje.  Tai ne bėda.  Daug psichologų šiais laikais teikia konsultacijas skaipu, todėl gyvenamoji vieta nėra svarbi.  Svarbu turėti internetinį ryšį ir norą pakeisti tave skaudinančius jausmus. O ir kaina už profesionalią pagalbą yra prieinama. Specialisto konsultacijos padėtų ne tik labiau save suprasti ir priimti, bet ir pačiu geriausiu būdu pasirengti tapimui mamyte. To ir linkiu.

 

Sėkmės!

 

Linga Švanienė 

NLP konsultantė 

Mob.tel. 8-679 66811 

El.p. neurokodas@gmail.com 

http://neurokodas.weebly.com