DISKUSIJA: Nuo kada pradėti kūdikio primaitinimą?

DISKUSIJA: Nuo kada pradėti kūdikio primaitinimą?

10. Dec 2014, 15:16

Sveiki,

Esu dar šviežia bet jau patyrusi mama. Tačiau vienu klausimu dar neturiu nei patirties nei pakankamai žinių - tai kūdikio primaitinimas. Šiuo metu esame 4 mėnesių ir dviejų savaičių amžiaus, mažylę maitinu tik savo pienu. Neseniai turėjome vizitą pas savo gydytoją kurio metu paaiškėjo jog priaugome 600 g, o tai tikrai normalus ir net labai geras prieaugis. Tačiau gydytoja jau patarė pradėti primaitinimą, visko išsiklausinėjau, bet grįžusi namo susipainiojau - juk mamos pieną valgantiems kūdikiams primaitinimas rekomenduojamas nuo 6 mėnesių (išskyrus tam tikrus atvejus), o mūsų gydytoja dėl nežinomų priežaščių pradėti primaitinimą patarė jau dabar, eant vos 4 mėnesių amžiaus.

Tad pradėjau domėti, tartis ir svarstyti - nusprendžiau primaitinimo dar nepradėti. PSO (Pasaulinė sveikatos organizacija) rekomendacija vienareikšmė: pirmuosius 6 gyvenimo mėnesius tik kūdikio žindymas yra pats geriausias maitinimas. Patikimuse šaltiniuose vardijamos per ankstyvo ar per vėlyvo primaitinimo pasekmės, kurios aiškiai suvokiamos kiekvienam žmogui. Tad kodėl daktarės elgiasi neatitinkamai ir bruka savo nuomonę? Kodėl jųs patarimai prasilenkia su PSO patarimais? Ko tokiais patarimais siekiama? Labai apmaudu jog negalima pasitikėti savo vaiko daktaru.

Lauksiu jūsų mielosios nuomonės šia tema, galbūt kuri nors visa tai praėjote ir galite išsakyti savus patarimus!

10. Dec 2014, 23:27

Savo mažą žmogų primaitinti pradėjau kai jam buvo 3 mėn ir 3 savaitės. LABAI anksti. Neturėjau kur dėtis.. vaikas visiškai dar nelaikė galvos, nuo gimimo nebuvo nei per kiek pasistūmėjęs šiuo klausimu. Praėjus savaitei nuo primaitinimo pradžios pradėjo laikyti galvytę ir šiaip visokeriopai fiziškai atsigavo. Gal sutapimas, o gal visgi primaitinimas kažkiek padėjo..

InetaBu InetaBu 10. Dec 2014, 22:51

Aš savo mažiuką primaitinti pradėjau nuo 5 mėnesio, nes priaugo mažai labai. Priežastis buvo jo aktyvumas, baseinas. Tad pasitariau su savo mama, pradėjome valgyti daržovienes: bulves, morkas, moliūgus ir kt. Po poros mėnesių pradėjome bandyti kruopas, dar po poros mėnesių atėjo metas mėsytei 😀 Taip žingsnis po žingsnio 😀

10. Dec 2014, 16:36

Mums taip pat 4 men ir 1 sav mazai priaugome svorio tik 400gr bet esam vidurkyje tokio amziaus vaiku ir gydytoja taipogi sake praderi primaitinima..bet nzn net nuo ko pradeti..tikrai butu idomi kitu mamyciu nuomone ir patirtis siuo klausimu..