Nutraukus maitinimą krūtimi, atsisako bet kokio mišinuko

Nutraukus maitinimą krūtimi, atsisako bet kokio mišinuko

07. Apr 2013, 00:00

Mamytė Ina, auginanti 8 mėnesių dukrytę, jau nori nutraukti maitinimą krūtimi, bet mažylė atsisako bet kokio mišinuko ir buteliuko. Patarimo kreipėmės į specialistus.

 

Iš mamos laiško:

 

Laba diena. Mano mergytei 8 mėn., noriu jau nutraukti maitinimą, bandžiau daug visokių būdų, bet ji neima buteliuko į burnytę, ir mišinuką tik paragauja ir spjauna. Naktį bandžiau vandenuką duoti, bet ji rėkia, bandžiau mišinuko duoti - neima ir rėkia.

 

Nežinau, ką daryti, kad nesutraumuočiau vaikučio, ir kaip pripratinit prie mišinuko? Pagarbiai, Ina.

 

Konsultuoja gydytoja Irena Putnina, Friso atstovė Pabaltijo šalims:

 

Sveiki, Ina,

 

Stebuklingų priemonių šiai situacijai išspręsti nėra. Tokiais atvejais būna, kad mamos išbando visus prekyboje esančius mišinukus ir buteliukus, o rezultatas tas pats - kūdikis jų atsisako. Išimtys labai retos, kai pasirenka kažkurį mišinį.

 

Tiesiog kūdikis prie dirbtinio maistelio nepratęs ir protestuoja. Specialistai patartų nenutraukti maitinimo staiga, mažinti palaipsniui, retinti. Mamos pieno baltymus palaipsniui pakeistų pieniškos kruopų košės (pirktinėse pieniškose yra pieno mišinio miltelių), nedaug varškės, jogurto.

 

Nakčiai siūlykite vandenuko, čiulptuką, raminkite, paprastai persilaužimas trunka 1-2 sav. Kartais net patariama mamai išvykti savaitei ir kūdikį palikti priežiūrai namiškiams. Žinoma, vis pasiūlykite mišinio, gal kūdikio nuostatos vėliau pasikeis.

 

Būna vaikų, kurie po žindymo iš viso negeria jokio saldaus pieno, vėliau palaipsniui pratinasi prie rūgštaus pieno produktų. Apsišarvuokite kantrybe. Gal dar nakčiai žindymą paliksite iki 12 mėnesių amžiaus?

 

08. Apr 2013, 19:46

Pas mus tokia pati problema buvo. Nenorejo - neverciau vaiko gerti misinuka, bet radau kita buda - visos kruopu koses yra skiestos su misinuku, skiesdavau ir darzoviu kosyte, taciau kai ivedem mesyte, tai su misinuku jau neskiedziu jos. Buvo labai sunku, kol iprato gerti arbatele. Paprastu arbatu neeme nei pro kur. Buteliukas jam buvo tik zaislas. Musu atradimas - buteliukas su silikoniniu gertuves snapeliu kur nereikia traukti, skystis pats varva (dabar jau ismoko ir traukti) taciau buvo kita beda - jam nepatiko paprastos arbatos (kmynu ir t.t.), granuliuotu pirkti nenorejau, nes jos neaisku kaip apdorotos, nors ir neva raso, kad vaikams skirtos. Mama patare i virinta vandenuka ipilti namines uogienes truputi. Pabandziau ir VALIO - musu vaikis pradejo gerti skyscius, nes be mano pienuko vakarais ir naktimis, beveik jokiu skysciu negerdavo. Dabar pradedu palaipsniui mazinti ipilamos uogienes kieki, kad kuo maziau saldumo butu. Svarbiausia, kad vaikas suprato, jog buteliukas skirtas atsigerti, o ne zaisti ir ne priesas.