Ortopedas: "Netrukdykime formuotis vaiko pėdutei"

03. May 2017, 10:00 Mamyčių klubas Mamyčių klubas

Artėja vasara ir mūsų mažyliai nori pažinti bei atrasti pasaulį patys, tiesiogine prasme jausdami žemę po kojomis. Todėl pats laikas rubrikoje „XXI amžiaus mažylis“ pasikalbėti, kiek vaikučiai turi lakstyti basi.

Pasak „Flebologijos klinikos“ ortopedo traumatologo Pauliaus Grigo, vienos taisyklės, ar daugiau mažyliai turi vaikščioti basomis, ar avėdami batukus, nėra, svarbiausia - nenuklysti į kraštutinimus.

"Pagrindinis dalykas - netrukdyti laisvai formuotis vaiko pėdutei. Labai sveika ir naudinga, jei mažylis tinkamomis sąlygomis basomis vaikščios lauke ant žolytės, smėliuko, nebijos užlipti ant akmenukų. Tačiau yra tam tikros situacijos, kai vaikas privalo būti su avalyne, kai privaloma laikytis higienos taisyklių ir pan. Svarbiausia - sudarykime sąlygas ir netrukdykime vystytis vaiko pėdutei", - pasakojo ortopedas traumatologas.

20170502153612-65006.jpg

Leiskime mažyliui judėti laisvai ir nevaržomai. Tai svarbu parenkant vaikui avalynę ar nusprendžiant leisti judėti basomis.

Ta pati taisyklė galioja ir aprangai. Vaikas turi jaustis komfortiškai - o juk kartais taip smagu atrasti pasaulį neapsirengus, neapsiavus ir tik mūvint patogias sauskelnes, kurios netrukdo ropoti, bėgioti ar laipioti.

20170502153519-95099.jpg

Juk tai XXI amžiaus kūdikiai - naujo pasaulio užkariautojai!