Pakitusios kūdikio išmatos, bėrimas, pilvuko skausmas - ką tai liudija?

Pakitusios kūdikio išmatos, bėrimas, pilvuko skausmas - ką tai liudija?

10. Feb 2015, 16:40 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Iš mamos Ingridos laiško:

Auginu 4 mėnesių mergytę. Turim bėdų su skranduku. Maitinu pati, bet kažkam mažylė yra alergiška, dažnai skauda pilvuką, kakutis būna žalsvas, net su kraujo priemaišomis. Tyrimus darėme, jokios infekcijos nerado. Ką patartumėte daryti, kokių produktų vengti? Taip pat išbėrė veiduką, manau, gal čia susiję su alergija.

20150210133152-88526.jpg

Ar čia atopinis dermatitas? Būna, parausta labiau. Kuo patartumėte tepti? Dabar tepu BAVALIS kremu, kurį rekomendavo gydytoja, bet nepasakyčiau, kad padeda.

Konsultuoja Tarandės šeimos klinikos šeimos gydytoja Neringa Sakalauskė: 

Jūsų mergytei - 4 mėnesiai ir pati maitinate mamytės pieneliu. Žalsvos išmatos gali reikšti, kad mergytei tiesiog neužtenka maistelio ar maitinimas užtrunka per trumpą laiką, kas galėtų sąlygoti pasikeitusių išmatų spalvą.

Jei dar duodate ir mišinuką, tai galbūt mišinukas tiesiog netinka Jūsų dukrytei ir reiktų pakeisti mišinuką. Kraujas išmatose nėra įprasta, todėl dar kartą pasitarkite su savo gydytoja. Dėl dažno pilvuko putimo, rekomenduočiau pavartoti kurį laiką duoti gerųjų bakterijų, pūtimui – simetikono preparatų, turėtų tikrai pagelbėti. 

Sunku atsakyti dėl veiduko bėrimo konkrečiai, koks dermatitas - alerginis ar atopinis. Gydymui reiktų tepti veiduką riebiais emolientais ir specialiais kremais jautriai odai, kuriuos rasite vaistinėse.

Basal kremą kaip priedą taip pat tepti. Jeigu panaudojus rekomenduotus kremus negausite efekto, reiktų kreiptis į savo gydytoją. 

20150210133231-13907.jpg