Paprastai apie paprastą Smiltės puoduką

Paprastai apie paprastą Smiltės puoduką

23. Feb 2013, 00:00

 

Pradėsiu nuo to, kad mano nuomone, puodukas turi būti paprastas, bet tuo pačiu ir sudominantis vaikutį, kaip gi kitaip jis sėsis ant jo?!  

 

Na, o mūsų istorija su puoduko rinkimusi labai jau paprasta. Savo pirmagimiui sūnui (dabar jam 4 metukai) puoduką rinkau tiesiog paprastoj parduotuvėje, nemačiau reikalo pirkti specialioj vaikų parduotuvėj, kur puodukų rūšių labai daug, ir jokių mandrybių, maniau, jam nereikia ir, kaip vėliau paaiškejo, buvau teisi.

 

Na o pasirinkimo paprastoj parduotuvėj didelio ir nebuvo. Aklai jo irgi tiesiog nepirkau, vadovavausi savo norais, koks man patiktų ir ant kokio būtų malonu vaikučiui sėdėti. Dar labiau rūpėjo spalva  bei piešinukai ant jo.

 

Kadangi sūnus man pasirodė labai mažiukas, tad išsirinkau tamsiai žalią su ančiuko piešinuku ir, kol jis buvo mažiukas, jam tai nė nerūpėjo, bet kai tam tikro amžiaus ėmėm pratinti jį rimtai daryti į jį, tai piešinukas buvo labai didelė paskata jam. Užtekdavo pasakyti - bėgam pas ančiuką -ir jis su dideliu užsidegimu bėgdavo ir sėsdavosi daryti.

 

Porą gerų savaičių - ir sūnus jau darė ant puoduko kaip didelis, tik po to, kaip išsiaiškinau, puoduko įdubų gi būna visokiausių (ir mažų, ir didelių), tad jam augant teko keisti jį į didesnį, mat tą išaugo tiesiog! 

 

Štai palyginimui abu puodukai :)

 

 

1 metukų ir 6 mėnesių jam jau sauskelnių nereikėjo. O va su dukryte nekilo kitų klausimų, tik kaip sodinti ant tų pačių, ką turime, tuo labiau, kad ir spalvytės tokios neutralios!

 

Kol kas savaitėlė mums prabėgo labai šauniai, net trys dienos per savaitę kaip ji nė lašo nepadarė į kelnytes, dėl to labai labai džiaugiamės!!!!!!!!!!!

 

Pietų miegelio ir toliau išmiega nepridarius į lovą. Turime tik vieną bėdą - vos apmovus triusikėlius, ji į juos pridaro sysiuko, mąstau, kad gal ji galvoja, jog tai sauskelnės, nes jei numaunu triusikėlius, palikus tik kelnytes, viskas gerai - daro į puodą kaip didelė. Na, manau, laikui bėgant ir šią bėdą išspręsime, svarbiausia - dabar išmoktų sysioti į puoduką.

 

Užsiėmusi papildoma veikla, kol pasysioja į puoduką, maunasi papildomus triusikėlius.

Tai tiek šiam kartui.

 

Ineta

 


Mažyliai, sėkmės pratinimosi prie puoduko Mokykloje!

 

20121114105412-36401.jpg

jaldija jaldija 24. Feb 2013, 09:26

fainuolė, 😀

kodelcia kodelcia 23. Feb 2013, 15:35

įdomi dukrytės papildoma veikla 😉