Pasaka apie žibutėlę

Pasaka apie žibutėlę

22. Sep 2011, 00:00 Gintarep Gintarep

Pavasaris. Po truputėlį atgimsta gamta. Vis daugiau ir šilčiau šypsosi saulytė. Iš nuošaliausių kampų kampučių pradeda lįsti vabaliukai, atskrenda iš šiltų kraštų paukšteliai, vis dažniau išvystame kokį nors žvėrelį…Net ir žibutė išleidžia vieną, vėliau kitą lapelį. Pradeda krauti žiedelius.

 

Oi, nelaimė! Begėdis šernas pradėjo rausti žemę. Išsigando žibutėlė, kad ją išraus su visomis šaknimis, kad ji negalės džiuginti savo žiedeliais…. Valio! Šernas parausė, parausė ir nuėjo tolyn, jos taip ir nepalietęs.Taip išaušta jau ne vienas rytas. Žibutėlę pasveikina saulutė. Apdalina bučinukais. Stiebiasi aukštyn žibutė.

 

Džiaugiasi gyvenimu ir svajoja, kad ateitų vaikutis ir nusiskynęs pamerktų į savo vazelę ir džiaugtųsi ja.Bet suburzgia mašina, ji sustoja, iš jos išskrenda kažkoks stiklinis indas, jis atsitrenkia į akmenį ir pasipila daug daug šukių. Gėlytei net ašarėlė išrieda. Ji taip norėjo, kad būtų šalia jos švaru, gražu, kad nebūtų šiukšlių, kad ji galėtų džiuginti kitus savo gražiu žiedeliu…

 

Išlipa iš mašinos jaunas žmogus ir pradeda rėkti, kad jis nekenčia tų gėlių…Išsigąsta žibutėlė, kad ją sutryps ir kad ji nesugebės išskleisti savo žiedelio… Manė, kad ji žmonėms gali suteikti tik džiaugsmo, ji net nedrįso pagalvoti, kad gali kažkam trukdyti, kad gali jos kas nors nekęsti… Ji taip nuliūsta, jai prilygsta tai mirties nuosprendžiui …

 

Iš sielvarto užmiega.Ją pažadina saulutės šypsenėlė ir vaikučių skardus juokas. Čia vaikučiai atbėgo rinkti šiukšlių: šukių, metalinių kamščių, popierių ir pan. Nudžiugo gėlytė, kad yra žmonių, kuriems rūpi gamta, jos grožis. Staiga pribėga graži, maža mergytė. Garbanoti plaukučiai, riesta nosytė, apsirengusi pūstu sijonėliu.

 

Savo mažomis, gležnomis rankytėmis surenka aplink gėlytę šiukšles ir suploja savo mažais delniukais sušukdama netoliese dirbusiams tokiam pat mažam ir dailiam berniukui: “Pažiūrėk, kokia graži gėlytė! Koks mėlynas žiedelis, oi, jis man primena dangų, o žiedelio viduriukas saulutę!”.

 

Pribėga berniukas. Jis nuskina gėlytę ir įteikia mergytei. Mergytės dar labiau išrausta skruosteliai. Pašoka iš džiaugsmo mergytė. Ji laimingiausia mergytė visame pasaulyje. Džiaugiasi gėlytė, kad suteikė tiek džiaugsmo. Ji laiminga be galo, nes jos ir buvo tokia svajonė, kad ją nuskintų koks nors vaikutis ir pasimerktų į vazelę.

 


Plačiau apie konkursą: Sukūriau tau pasakėlę

jaldija jaldija 24. Sep 2011, 12:41

👍

22. Sep 2011, 22:18

Šauni pasakaitė 😀 👍 🌷

22. Sep 2011, 21:26

Labai grazi pasakele! Miela ir silta!

22. Sep 2011, 11:04

tokia pamokanti pasakėlė, šaunu 👍

22. Sep 2011, 09:08

primine pavasari...