Pasakėlė apie batukus

Pasakėlė apie batukus

10. Oct 2011, 14:51 pypse pypse

Evelinos sukurta pasakėlė...tiesiog iš gyvenimo.

 

 

-Padėk galvytę ant pagalvėlės.

-Liūlia.

-Kokią nori, kad pasekčiau pasakėlę, apie ką?

-Bati, - išskiemenuoja pusantrų metukų sūnelis

 

----

Gražią dieną mamytė su berniuku žaidė lauke. Berniukas su baltais batukais ir žalia striukyte laipiojo ant namelio, žaidė su kastuvėliu ir kibiriuku smėlio dėžėje,  v-y-y-y-y – leidosi nuo čiuožyklos.

 

Mamytė sako berniukui:

-Šaunuolis, kaip gražiai moki žaisti.

 

Staiga berniukas pamatė didelę lietaus balą ir metęs visus žaisliukus nuskubėjo prie jos. Drąsiai įlipo į balą ir ėmė juoktis, trepsėti kojytėmis. Pilni vandens buvo batukai.

 

Mamytė labai nusiminė.

- Niu niu niu, išdykėli, lipti į balą be guminių batų. Tik su jais galima lipti į balytes ir taškyti kojytėmis vandenuką, - sako mamytė.

 

Berniukas be botų įlipo į balą ir susirgo. Labai liūdėjo mamytė, kad berniukas serga, ir tėvelis labai liūdėjo, kad berniukas serga, ir močiutė labai liūdėjo, ir katytės dvi labai liūdėjo ir batukai liūdėjo, kad visi šlapi šlapi buvo. Tada mamytė sako:

- Aš tave labai myliu, sūneli, nenoriu, kad tu sirgtum ir gulėtum lovytėje. Duosiu tau vaistukų ir greitai pasveiksi. Į balytes reikia lipti tik su botais, niu niu lipti be botų, šaunuoliai vaikai į balytes lipa tik su botais, mamytė ir tėvelis labai džiaugsis, sakys, kad jų berniukas pats geriausias, šaunuolis, nes į balytes lipa tik su botais.

 

Ir batukai liūdni nenori, kad su jais liptum į balytes, o botai labai mėgsta būti balytėse.

 

 

 

 

Berniukas apsikabino mamytę. Mama sako:

 

-Susitaikykime, dabar miegok saldžiai ir  sapnuok kaip su batukais žaidi smėlio dėžėje, v-y-y-y-y-y su batukais čiuoži nuo čiuožyklos, su batukais važiuoji dviratuku, o kai pasipuoši gražiais botais, taškaisi balytėse. Tada būni labai didelis šaunuolis. Ir sapnuok, kokia laiminga mamytė ir tėvelis kai su gražiais botais taškaisi balytėje. Myliu myliu.

 

---

- Matai, kaip niu niu tam berniukui, kad į balą be botų lipo ir batukai liūdi... Kada galima lipti į balytes? - klausiu tyliai.

- Boti, - šnibžda mažylis savo lovytėje. – Mama dam bati.

- Gražią rudens dieną mamytė su berniuku žaidė lauke. Berniukas su baltais batukais…

 

blogietee blogietee 10. Oct 2011, 16:15

Kokia šauni pamokanti pasakaitė.. ir kaip suprantu iš serijos pasaka be galo 😉