Pasidaryk pats: lavinamieji žaislai - paprasta ir greita

Pasidaryk pats: lavinamieji žaislai - paprasta ir greita

12. Jul 2018, 07:10 Mamyčių klubas Mamyčių klubas

Šiuolaikinis žaislų asortimentas neaprėpiamas, o pasirinkimas pagal amžių yra daugiau nei pakankamas. Tačiau nesvarbu, kiek naujų žaislų perkame, vis tiek mažiesiems greitai jie nusibosta ir žaislai dulka dėžėje. Tad kviečiame patiems gaminti žaislus (DIY - anglų k. Do It Yourself) iš visiškai paprastų daiktų, per daug neišlaidaujant ir pritaikant juos vaikams.

Keliomis žaislų gaminimo idėjomis norime pasidalinti ir su jumis.

20171004122131-39998.jpg

Kokius žaislus gali pasidaryti pati?

Vieni populiariausių žaislų - pagaminti iš audinių atraižų, pirmųjų kūdikio drabužėlių, kojinių, kepurėlių, taip pat iš ekologinių medžiagų, kurios nekenkia kūdikiui.

Šie žaisliukai yra pirmoji pramoga mažyliui, o jei užpildote juos garsą skleidžiančiais daiktais (grikiais, įvairiomis gamtos dovanomis, varpeliais), tuomet žaislas gali tapti barškučiu arba kramtuku.

Galite sukurti įvairius muzikinius instrumentus, užpildydami plastikinius butelius įvairiomis medžiagomis.

Galite sukurti veidrodinius žaislus, kurie stimuliuoja ir stiprina regėjimą.

Vieni iš mėgiamiausių žaislų - lentos su įvairiomis užduotimis, skirtos lavinti pojūčius.

20171004122158-23494.jpg

Kokias medžiagas pasirinkti?

Pirmiausia, ką reikia atminti, kuriant "pasidaryk pats" žaislus - turite naudoti tik saugias vaikams medžiagas. Jei tai žaislas kūdikiui, nereikia duoti žaislų, kuriuos jis gali pragraužti ar nuryti kokią smulkią detalę. Jei norite pagaminti valgomą žaislą, naudokite natūralius maistinius dažus.

Daugiausiai medžiagų, iš kurių galite gaminti DIY žaislus, yra virtuvėje, pradedant maisto produktais, grūdais, įvairiomis dėžutėmis, baigiant plastikiniais buteliukais, puodeliais, dubenėliais, taip pat galite naudoti kempines ar šluostes, medinius šaukštus ir konditerines formeles. Kepimo popierių ir foliją galima naudoti, apipavidalinant žaislus. Daug medžiagų ir daiktų galima rasti rankdarbių dėžėse ir lentynose, kuriose daug ką slepiame nuo vaikų. Tai sagos, karoliukai, juostelės, virvelės, plunksnos, ping pong kamuoliukai ir pan. Ir tėtis gali prisijungti, kuriant DIY žaislus, juk kas, jei ne jis, supažindins vaikus su medžiu, kartonu ar metalu.

Kur įsigyti reikalingus daiktus?

Kaip minėjome, daug ką galima rasti namuose, bet ne viską. Taigi kitus daiktus galite įsigyti tiek įprastose, tiek internetinėse audinių, rankdarbių parduotuvėse, pvz Hobicentras.ltartmanija.ltspalvunamai.lt ar Tiger parduotuvėje, kur įvairių smulkmenėlių kainos gerokai mažesnės.

Foto: Pinterest

saulelydis123 saulelydis123 12. Jul 2018, 07:20

Kokios nuostabios idėjos! Ačiū 😍