Pasiekėme užsibrėžtą tikslą, bet dar - ne pabaiga

Pasiekėme užsibrėžtą tikslą, bet dar - ne pabaiga

08. Mar 2013, 11:00 kodelcia kodelcia

 

Štai ir baigėsi Pratinimosi sėdėti ant puoduko mokyklėlės lankymas Mamyčių klube, tačiau tas pratinimasis vis dar nesibaigia mūsų namuose. Norime nuoširdžiai padėkoti klubui už paskatinimą susiimti ir rimčiau pažvelgti į sūnelio „puoduko reikalus“.

  

Prieš apibendrinant Deimantuko pasiekimus noriu papasakoti apie pagalbines priemones, padėjusias ir  tebepadedančias vis labiau susidraugauti su puoduku. Pirmiausia turiu pastebėti, kad dažniausiai jokių  priemonių visiškai neprireikia, tačiau dienoje būna kartas kitas, kai:

 

sėdėti ant puoduko būna smagiau pasiėmus mašinytę ar kitą nedidelį žaisliuką;

kartais laikas greičiau prabėga „beskaitinėjant“ daugybę paveiksliukų turintį žurnalą ar vaikišką knygutę;

būna, kad „sysiuko“ šalia daryti kartu susėda ir pliušiniai meškučiai, zuikučiai ar net visa jų spalvinga kompanija;

sėdint ant puoduko linksmai pamankštiname ir pirštukus (pakeliame delniukus ir lankstome pirštukus kaip čiuptuvėlius), sakydami tokus žodelius „Mūs pirštukai rašė rašė, pailsėti jie paprašė!!! Op!” (su žodeliu op susidaužiame delniukais).

 

O dabar apie projekto naudą ir įgytą patirtį. Pradėjome mokyklėlę lankyti jau mokėdami sėdėti ant puoduko ir jame daryti sysiuką. Mūsų tikslas buvo (ir tebėra) išmokti pačiam prašytis ant puoduko ir atlikti ne tik mažus, bet ir didelius gamtinius reikaliukus. Galiu pasidžiaugti, kad nors ir ne viskas klojosi labai sėkmingai, tačiau pažanga padaryta didelė.

 

Per beveik mėnesį laiko aš kaip mama, ėmiau geriau suprasti, kada mažylis pasiruošęs sėstis ant puoduko, juolab įsivedėme sėdimo ant puoduko šiokią tokią nekintamą darbotvarkę (iš ryto, prieš pietų miegą, po pietų miego ir prieš nakties miegelį), plius kiti kartai, kai to reikia ar kai sūnelis pats atsineša puoduką.

 

Per minėtą laikotarpį Deimantas išmoko atskirti ir mums pasakyti, ką kada padaręs (jei visas turinys jau sauskelnėse); ilgiau pasėdėti ant puoduko; atlikti ir didesnį gamtinį reikalą (tačiau tik kartais) kartais pats pasiprašyti ant puoduko.

 

Buvo visko. Štai kelios įdomiausiios fotoakmirkos iš mūsų pratinimos prie puoduko laikotarpio:

 

 

Kad ir kokie  pasiekti rezultatai, suvokiu, jog tai tik dalis mūsų nueito kelio. Ir toliau kantriai eisime pasirinktu keliu, nebijodami kartais pataikyti ir į klystkelį. Artimiausiu metu tikimės išmėginti Pull-ups kelnytes. O užvis labiausiai laukiam gražuolės vasaros, nes tuomet, atšilus orui, viliuosi, mažylį galutinai pripratinti prie puoduko bei atpratinti ir nuo sauskelnių.

 

Patarimai kitoms mamytėms: svarbiausia įsiklausykit į vaikučio poreikius ir jei matysit, kad metukų neturintis mažylis puoduko bijo, tiesiog išlaukite iki to laiko, kai jis pats jį jums atneš ir parodys, kad norėtų sėstis (taip buvo ir mūsų atveju).

 

O užvis geriausias, skatinantis greičiau susidraugauti su puoduku, manyčiau, yra vyresnių brolių, sesių ar pusbrolių, pusseserių, draugų pavyzdys (tuo ne kartą įsitikinau iš MK mamyčių papasakotų istorijų ir savo sesers asmeninės patirties).

 

Pabaigai mano pastebėjimai sudėti į ketureilius...

 

Joks puodukas nebaisus,

Kurs gyvena pas vaikus.

Juk sėdėt ant jo smagu,

Ir vienam, ir su draugu!

 

Net jei kartais mamos pyksta,

Šypsenos veide išnyksta,

Bet po minutės, po kitos –

Jos ir vėl nusišypsos. 

 

Ranką mielą jos paduos,

Glostys galvą ir paguos:

Nesėkmių nors kartais būna,

Bet pasaulis nesugriūna.

 

Bus diena ir laikas bus,

Kai nelaimės visos žus.

Draugas geras bus puodukas,

Jei prispirs koks reikaliukas! 

 

 

SĖKMĖS ViSIEMS ESAMIEMS IR BŪSIMIEMS PUODUKŲ DRAUGAMS!

 

mama Jurgita ir puoduko draugas Deimantas

 

KETVIRTOJI SAVAITĖ (penktadienis - paskutinė diena)

 

Šią savaitę papasakok apie pagalbines priemones, kurios padeda pratintis ir susidraugauti su puoduku, pavyzdžiui, sauskelnės-kelnaitės Huggies® Pull Ups®, dainos, knygutės, paveikslėliai, užlipdyti ant sienos, kur stovi puodukas, gal kalendorius, kuriame žymite apie mažylio pasiekimus ar nepasisekimus, ir daugelis kitų būdų, kaip padėti vaikučiui įprasti sėdėti ant puoduko ir ten atlikti visus reikaliukus.

 

Šiame bloge apibendrink patirtį apie tai, kaip per tą mėnesį sekėsi vaikučiui pratintis prie puoduko, padaryk išvadas. Parašyk visus pliusus ir minusus iš savo patirties, ką reikėtų daryti, o ko nelabai – tai padės kitiems tėvams geriau orientuotis šiame nelengvame procese.

 

4

  

 

Mažyliai, sėkmės pratinimosi prie puoduko Mokykloje!

 

20121114105412-36401.jpg