Pasiruošimas gimtadieniui: karūnų gaminimas I dalis

Pasiruošimas gimtadieniui: karūnų gaminimas I dalis

19. Nov 2018, 12:46 Stebulė Stebulė

Gruodis man yra šventiškas mėnuo -  ir ne tik dėl kalėdų, bet ir todėl, kad šį mėnesį gimė abi mano dukrelės. Šiemet Žemynai sueis ketveri, o Rikantei - dveji metukai. Kiekvienais metais jau lapkritį pradedu karpyti ir ruošti dekoracijas mažųjų šventei. Pirmojo Žemynos gimtadienio buvo tema buvo bitės - visur prikabinėjome prikarpytų bičių ir gėlyčių, žaidėme žaidimus bičių tema ir valgėme močiutės keptąą medaus tortą. Antrojo Žemynos gimtadienio tema buvo traukiniai, nes kaip tik tada ji buvo įsimylėjusi šią transporto priemonę. Turėjome tortą su cukraus masės traukiniu ant viršaus (atrodė gražiai, bet tai buvo pirmas ir paskutinis kartas, kai užsakinėjome tokį tortą. Ta cukraus masė tikrai bjauri :D) ir dekoraacijas su traukinuku Tomu. Trečiąjį gimtadienį Žemyna jau šventė kartu su sesute Rikante, kuriai suėjo vieneri. Tem tąkart buvo miškas ir aš iš spalvoto popieriaus iškarpiau ir išlaanksčiau dešimtis stirniukų, lapiukų, kiškiukų, meškiukų… Juos klijavau ir prie vienspalvių gimtadienio kepurėlių, ir ant dantų krapštukų, kurie vėliau buvo susmaigstyti į sumuštinius ir tortus, o iš daržovių lėkštėje sudėliojome pelėdos pavidalus.

Ketvirtasis gimtadienis bus pasakų tema. Pasirinkome ir šią temą atspindintį žaidimų kambarį prekybos centre “Mandarinas”. Taigi aš vėl sėdžiu ir gaminu dekoracijas, o jų idėjomis norėčiau pasidalinti su jumis.

Šiemet vietoj gimtadieninių kepurių nutarėme naudoti karūnas. Jas pagaminti atskubėjo draugė ir mes dvi dienas su aplink zujančiais vaikais karpėme ir klijavome karūnas. Kiekviena mergaitė galės pasijusti pasakų princese, o kiekvienas berniukas - princu ar karaliumi. 

20181119124544-98172.jpg


Šiais metais atradau karštų klijų šautuvą. Galbūt juoksitės, nes naudojate jį jau seniai, bet man tai buvo naujas atradimas. Parduotuvėje Tiger jį nusipirkau vos už 4 eurus. Karšti klijai padeda prilipdyti tai, ko “neima” įprasti pieštukiniai klijai ir atrodo žymiai gražiau už lipalą.

Draugė tokia meniškos sielos asmenybė. Kartu su ja Tiger parduotuvėje įsigijome blizgaus popieriaus, pūkuotų įvairiaspalvių kamuoliukų, pūkuotos vielos ir blizgių deimančiukų. Tai padėjo sukurti tikras pasakų karūnas. Iš blizgaus popieriaus iškirpome dantytą figūrą, kurią karštais klijais priklijavome prie vielos. Karūną papuošėme deimančiukais, kuriuos lipdėme karštais klijais. Svečiams sukūrėme mažesnes karūnas, o mano mergaitėms - įspūdingesnes, kad jubiliatės išsiskirtų iš minios.

20181119124609-12038.jpg

Nutarėme, kad karūnos neapjuos visos galvos, o tarsi aksesuaras pūpsos ant viršugalvio. Jas galima dėti ant galvos šono ar vidurio. Jubiliačių karūnos dedamos ant šono, o iš blizgių kamuoliukų susidaro tarsi lankelis. Taigi šiemet man nereikės ieškoti plaukų aksesuarų :)