Patarimai jaunai mamai: pagalbininkai kasdienėje mažylio priežiūroje - drėgnos servetėlės Huggies®!

Patarimai jaunai mamai: pagalbininkai kasdienėje mažylio priežiūroje - drėgnos servetėlės Huggies®!

10. Apr 2019, 06:00 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Pirmasis sauskelnių keitimas naujagimiui - labiausiai jaudinantis: kaip teisingai tai daryti, ar viskas man pavyks, ar neišsigąs kūdikis ir pan.

  • Svarbiausia, atminkite, kad sauskelnės turi dvi puses - priekinę ir nugarinę. Užpakalinėje dalyje yra lipdukai, kurie tvirtinami prie priekinės sauskelnių dalies.
  • Keičiant sauskelnes, vaikučio negalima kelti už kojyčių. Paverskite jį šiek tiek į šoną ir pakiškite sauskelnes ta dalimi, prie kurios pritvirtinti lipdukai.
  • Dažnai mamos ar tėčiai nežino, kaip stipriai užklijuoti lipdukus. Rodiklis, ar sauskelnės tinkamai užsegtos, bus pirštas, kuris turėtų lengvai įlįsti tarp sauskelnių ir mažylio pilvuko. Tuomet jam bus patogu.  
  • Taip pat reikia žiūrėti, ar sauskelnių dydis atitinka kūdikio svorį. Svoris visuomet nurodytas ant pakuotės. Kol kūdikis dar labai mažas, sauskelnes reikėtų keisti prieš kiekvieną valgį. Svarbu, kad kūdikiui nespaustų pilvuko ir bevalgant jis neatpiltų. Kol keičiate sauskelnes, mažylis išalks ir bus pasiruošęs valgyti. Žinoma, jei po gausių pietų bus pilnos sauskelnės - vėl jas pakeisime. Pirmosiomis gyvenimo dienomis naujagimis prie krūties būna daugiau nei 20 kartų per dieną, tad atitinkamai ir tuštinsis pakankamai dažnai. Aba atvirkščiai - krūtimi maitinamiems kūdikiams gali nebūti defekacijos 5-7 dienas.

Higienos rekomendacijos, keičiant sauskelnes:

Tam, kad namiškiams neskaudėtų pilvų, patartina kuo dažniau plauti rankas. Reikia plauti ir prieš, ir po sauskelnių keitimo. Rankomis mes pernešame įvairias infekcijas. Tad nuo mūsų delnų ant kūdikio kūnelio atkeliauja didelė bakterijų dalis. Patogu, kai pakeitus sauskelnes, šalia yra šiukšlių dėžė, kad galėtumėte iš karto išmesti panaudotas.

Sauskelnių keitimas visai nesunkus, svarbiausia - pradėti, teisingai paversti kūdikį, kad mūsų judesiai taptų įprastais ir jis jiems neprieštarautų!

Kiekviena mama žino, kad būtinų dalykų sąraše yra ir drėgnos servetėlės. Jų pagrindinė paskirtis - nuvalyti užpakaliuką keičiant sauskelnes, kai aplink nėra vandens, ir, žinoma, nuvalyti rankas bei burnytę.

Drėgnos servetėlės, kai namuose yra kūdikis, gali būti naudojamos:

  • Keičiant sauskelnes, arba nuvalant rankytes ir burnytę. Bet atminkite - visiškai apsieiti be vandens visgi nereikėtų;
  • Prieš maitinimą krūtimi gali ją nuvalyti drėgna servetėle - tiks tokios servetėlės, kurios neturi jokio aromato;
  • Keičiant drabužius po vakarienės, drėgna servetėle galite nuvalyti suteptą drabužį servetėlėmis, nuvalykite prilipusius trupinius.

Drėgnų servetėlių ​​sudėtis ne visada tinka kūdikiams, tad atkreipkite į tai dėmesį!

Jei manote, kad bet kokios drėgnos servetėlės, ant kurių pažymėta „BABY“, yra saugios vaikui - klystate. Net vaikams skirtos servetėlės ​​kartais savo sudėtyje turi parabenų ir ftalatų bei kitų komponentų, kurie gali sukelti alerginį dermatitą ar odos dirginimą. Kitas pavojingas komponentas yra fenoksietanolis. Tai konservantas, naudojamas kosmetikos gamyboje. Gali sukelti odos, akių ir net plaučių dirginimą!

Servetėlių sudėtis, saugi kūdikių odai:

  • vanduo
  • glicerinas
  • ramunėlių ekstraktas
  • alavijo ekstraktas
  • citrinos aliejus
  • levandų ir arbatmedžio aliejus

Kai tampame tėvais, drėgnų servetėlių naudojimas tampa kasdienybe. Daugelis ima naudoti bet kokias drėgnas servetėles, neatsižvelgiant į jų sudėtį ir kokybę. Bet kaip ir kituose odos priežiūros produktuose, servetėlių sudėtyje gali būti cheminių medžiagų, kurios gali pakenkti jautriai ir švelniai kūdikio odai.

Pasirinkite aukštos kokybės drėgnas servetėles be kenksmingų priemaišų!

Kad vaikai ir tėvai galėtų naudotis drėgnomis servetėlėmis, Huggies® siūlo puikų dizainą, gražią pakuotę ir įvairių tipų drėgnas servetėles ​​kiekvieno skoniui. Drėgnos servetėlės ​​Huggies® pagamintos iš natūralių* pluoštų, kurių sudėtyje yra iki 99% vandens, o tai leidžia ne tik gerai valyti, bet ir sudrėkinti. Kiekvieną pakuotę lengva atidaryti ir uždaryti. Servetėlės ​​yra kliniškai patikrintos, jose nėra parabenų ir alkoholio. Kurias renkiesi Tu?

HUGGIES® Pure sudėtyje yra iki 99 proc. gryno vandens

20180829113412-61982.jpg

Visos drėgnos servetėlės HUGGIES® turi 99% vandens. Jis suteikia mažyliui maksimaliai natūralų odos pojūtį. 65% servetėlės susideda iš natūralaus pluošto*. Ši medžiaga labai panaši į medvilnę, todėl labai švelniai nuvalo naujagimio odą. Servetėlės neturi aromatizatorių, alkoholio ir kitų odą dirginančių medžiagų.  Būtent todėl HUGGIES® Pure bus puikus pirmasis pirkinys kūdikio krateliui ir ypač pasitarnaus kasdienei  mažylio odos priežiūrai. Ruošdamasi gimdymui nepamiršk jų pasiimti kartu su pirmosiomis sauskelnėmis Huggies.  

HUGGIES® Natural care - ypatingai mažylio odos priežūrai su alaviju ir vitaminu E 

20180829112915-70253.jpg

Praturtintos Aloe Vera ekstraktu ir vitaminu E – jos ypatingai gerai rūpinasi ir apsaugo jautrią kūdikio odą nuo nepageidautinų aplinkos poveikių. Alavijas jau tūkstančius metų naudojamas kaip gydomasis augalas. Jo sudėtyje yra medžiagos, sėkmingai naudojamas vaikų odos priežiūroje, nes turi priešuždegiminį poveikį. Vitaminas Е žinomas kaip stiprus oksidantas, apsaugantis odos ląsteles nuo ultravioletinių spindulių ir neigiamo aplinkos poveikio. Drėgnos servetėlės HUGGIES® Natural Care turi reljefinį paviršių, kuris minkštai ir efektyviai nuvalo odą.Naudok drėgnas servetėles Huggies® su alaviju kasdienėje vaikučio odos priežiūroje – atlikdama rytinius ritualus ir valydama užpakaliuką, pakeitus sauskelnes.

Drėgnos servetėlės Huggies@ All over clean

20180829114724-31299.jpg

Drėgnos servetėlės yra kompaktinėje pakuotėje. Everyday ON the GO turi Мoisture lock sistemą, kuri, net ir daug kartų atidarinėjant pakuotę, išlaiko drėgmę jos viduje. Drėgnos servetėlės Huggies@ All Over clean nuvalo ir atgaivina. Jos pagamintos iš natūralių sugeriančių pluoštų, tinkančių sveikai odai. Servetėlėse nėra alkoholio, fenoksietanolio ir parabenų. Hipoalergiškos ir kliniškai patikrintos. Skirtos valyti rankas ir veidą.

KristinaKa KristinaKa 19. Mar 2019, 10:47

Šlapias servetėles naudojame, kai nėra galimybės nuplauti po tekančiu vandeniu, nors kartais naudojame ir namie, tokiais atvejais, kai bevalgant stipriai išsitepa. Naudojame Huggies firmos ir esame patenkinti kokybe bei kaina ?