Patarimai, ką vertėtų dovanoti krikštynų proga

Patarimai, ką vertėtų dovanoti krikštynų proga

06. Aug 2017, 08:00 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Artėjant vienai tyriausių vaikystės švenčių – krikštynoms, dažnai susimąstote apie dovanas – ką vertėtų dovanoti, o ko geriau privengti. Juk ši diena kupina teigiamų emocijų, šilumos ir džiaugsmo. Tačiau dovanos krikštynoms gali virsti nemenku iššūkiu, jei neturite pirminės vizijos. Tam, kad nepasimesti, prekinio ženklo „Medinis debesėlis“ įkūrėja Gintarė Bartkienė dalinasi keletu patarimų. 

Žaislų kūrėja teigia, kad medinis arkliukas yra universali dovana, tinkanti tiek berniukui, tiek mergaitei. Ši dovana yra nepavaldi laikui. „Vis dažniau pastebime, kad būtent šią dovaną žmonės renkasi krikštynų proga. Tikriausiai tai yra dėl to, kad natūralūs gaminiai iš medžio yra ilgaamžiai ir iš savęs spinduliuojantys šilumą. Be to dovana neturi kenksmingų medžiagų“,- pasakoja Gintarė.  

Dar nuo XVIa. tapo populiaru dovanoti sidabrines dovanas, o vaiko krikšto metu ypatingą simboliką turėjo sidabrinis šaukštelis. Ši dovana turi ne tik gilesnę reikšmę, bet ir puikiai gali būti panaudota praktiškai. Mažylis galės mokytis valgyti būtent su šiuo šaukšteliu. Taip pat mokslininkai yra įrodę, kad sidabras dezinfekuoja bei gydo imunitetą.

Svečiai dažnai renkasi dovanoti sauskelnių tortą. Tai šmaikšti ir naudinga dovana tėvams, tačiau reikėtų neprašauti su dydžiu, nes tokiu atveju dovana tik kaups dulkes.

„Nevertėtų galvoti, kad dovanos krikštynoms turėtų atitikti būtent krikštijamo vaiko amžių. Galbūt įteikdami dovaną, kurią vaikutis galės naudotis po keletos metų, suteiksite didesnę naudą nei nupirkdami barškutį. Šiuo atveju puikiai tinka lavinantys žaidimai, pavyzdžiui, medinės dėlionės“,- teigia žaislų kūrėja. Ši ilgaamžė dovana tikrai ne vienrius metus džiugina vaikus.

Žinoma, nevertėtų pamiršti ir tradicinės dovanos – sidabrinio kryželio, kurį rekomenduojama pašventinti krikšto dieną. Tai yra tarsi apglėbiančios rankos, saugančios krikšto vaiką ilgam gyvenimo kelyje.

Krikšto dovana gali turėti išliekamąją vertę arba būti tik paprastas žaislas – viskas priklauso nuo Jūsų norų. Jeigu visgi nusprendėte, kad krikštynoms norite originalios medinės dovanos, ją rasite: http://www.medinisdebeselis.lt